انواع غذای کم کالری برای شام
معرفی بهترین دستور پخت های غذاهای کم کالری و رژیمی برای شام
در این مقاله دستور پخت انواع غذای کم کالری برای شام را گردآوری کرده ایم. در ادامه غذاهای کم کالری خوشمزه و رژیمی را به شما معرفی می کنیم.
کسانی که به دنبال سبک زندگی سالم هستند معمولا ترجیح می دهند وعده غذایی شام کم کالری و سبک باشد. اگر میخواهید کاهش وزن داشته باشید ضمن این که شامتان باید کم کالری باشد ، زمان صرف شام را هم باید به قبل از ساعت 10 شب منتقل کنید تا منجر به تجمع چربی در بدنتان نشود و فاصله مناسب تا زمان خوابیدن برای هضم غذا داشته باشید. در ادامه مقاله دستور پخت انواع غذاهای خوشمزه کم کالری را که میتوانید برای وعده شام بپزید را به شما معرفی میکنیم.
کوبیده مرغ تابه ای
مواد لازم کوبیده مرغ تابه ای
برای 4 – 5 نفر
سینه مرغ | نصف عدد |
ران مرغ | 1 عدد |
پیاز متوسط | 1 عدد |
فلفل دلمه | نصف عدد |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
آب لیمو سنگی | نصف عدد |
رنده پوست لیمو سنگی | نصف عدد |
روغن مایع | به مقدار لازم |
کوبیده مرغ تابه ای کم کالری برای شام
طرز تهیه کوبیده مرغ تابه ای
برای تهیه کوبیده مرغ ابتدا باید گوشت مرغ را از پوست و استخوان جدا کنید و به همراه فلفل دلمه و پیاز چرخ کنید.
ادویه ، نمک ، زعفران ، آب لیمو و رنده پوست لیمو را اضافه کرده مخلوط کنید.
روی ظرف را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه بگیرد.
کف تابه نچسب را با روغن مایع چرب کنید.
مایع کوبیده را کف تابه به قطر 1.5 – 2 سانتی متر پهن کنید و با انگشت به اندازه دلخواه ( به شکل کوبیده ) بین گوشت ها را خط عمیق تا کف تابه بیندازید و از هم جدایشان کنید.
در تابه را بگذارید و روی شعله ملایم قرار دهید تا آب بیندازد سپس شعله را روی متوسط قرار دهید تا آبش کشیده شود.
در تابه را بردارید و کمی که برشته و طلایی شد ، کوبیده ها را برگردانید تا روی دیگرش هم برشته شود.
ناگت سبزیجات در فر
مواد لازم ناگت سبزیجات در فر
برای 4 – 5 نفر
سیب زمینی | ۲ عدد یا ۶۰۰ گرم پوست کنده و قطعه قطعه شده |
روغن زیتون | ۱ قاشق چای خوری |
پیاز | یک دوم، به خوبی خرد شده باشد |
کدو سبز | ۱ عدد متوسط، رنده شده |
هویج | یک عدد متوسط، پوست کنده و رنده شده |
پنیر کم چرب | یک سوم فنجان رنده شده |
تخم مرغ | یک عدد |
شیر کم چرب | یک قاشق غذا خوری |
پودر سوخاری | یک فنجان |
اسپری پخت و یا مقداری روغن | به میزان لازم |
سس تند | برای سرو کردن |
ناگت سبزیجات کم کالری برای شام
طرز تهیه ناگت سبزیجات در فر
با این مقدار مواد می توانید 30 عدد ناگت با 158 کالری تهیه کنید .
فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
سیب زمینی ها را 10 دقیقه آب پز کنید تا نرم شوند سپس پوست گرفته و پوره کنید.
پیازها را خرد کرده به مدت 2 – 3 دقیقه با کمی روغن تفت دهید.
کدو سبز را رنده کنید و فشار دهید تا آبش گرفته شود.
هویج رنده شده ، پنیر و پیاز را به کدو اضافه کرده مخلوط نمایید.
پوره سیب زمینی را ب همراه نمک و فلفل اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.
شیر و تخم مرغ را در یک کاسه جدا گانه هم بزنید و1 قاشق غذاخوری از آن را به مود ناگت اضافه کنید.
با مواد آماده شده 30 عدد ناگت به شکل رولی درست کنید و در ترکیب شیر و تخم مرغ بزنید و در آرد سوخاری بغلتانید.
کمی روغن روی ناگت ها اسپری کنید در سینی فر بچینیده و به مدت 15 – 20 دقیقه در فر قرار دهید تا طلایی شوند.
باقلا قاتق رژیمی و کم کالری
مواد لازم باقلا قاتق کم کالری
برای 2 نفر
روغن زیتون | ۲ قاشق سوپ خوری |
باقالا تازه | ۲۵۰ گرم |
شوید تازه خرد شده | ۳۰ گرم |
سیر خرد شده | ۲ حبه |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
آب | ۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۱ عدد |
طرز تهیه باقلا قاتق کم کالری
هر قاشق از این شام خوشمزه رژیمی 42 کالری دارد.
باقلا تازه ، شوید تازه خرد شده ، سیر خرد شده و زردچوبه را با کمی روغن زیتون در قابلمه بریزید و 2 دقیقه تفت دهید.
آب ونمک را اضافه کرده و 20 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا لغاب بیندازد.
تخم مرغ را اضافه کرده و 10 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بپزید.
خورش بامیه کم کالری و رژیمی
مواد لازم خورش بامیه کم کالری
برای 5 نفر
مرغ | به تعداد نفرات |
بامیه | ۴۰۰ گرم |
سرکه سیب | یک قاشق غذا خوری |
پیاز | یک عدد متوسط |
سیر | دو حبه |
آبغوره یا آبلیمو | دو قاشق غذا خوری |
سیب زمینی ( در صورت دلخواه ) | یک عدد متوسط |
گوجه گیلاسی | ۵ تا ۶ عدد |
رب گوجه فرنگی | دو قاشق غذا خوری |
زنجبیل ، زعفرون ، نمک ، فلفل ، زردچوبه | به میزان لازم |
خورش بامیه کم کالری برای شام
طرز تهیه خورش بامیه کم کالری
خورش بامیه کم کالری برای شام برای هر نفر 113 کالری دارد.
تکه های مرغ را در قابلمه بریزید و رویش آب بریزید و روی شعله زیاد بگذارید تا به جوش آید و کف کند. کف روی مرغ را بگیرید و سپس آبکش کرده بشویید.
تکه های مرغ را در یک تابه رژیمی با مقدار کمی روغن به همراه نمک ، فلفل و زردچوبه سرخ کنید.
پیاز را خلالی خرد کرده به همراه سیر به مرغ اضافه کنید و تفت دهید. سپس زعفران را روی مرغ بریزید و بعد از سرخ شدن پیاز ، آبغوره یا آبلیمو را اضافه کنید.
در ظرفی دیگر دم بامیه ها را بگیرید و در همان تابه تفت دهید تا تغییر رنگ بدهد.
سرکه سیب را اضافه کنید.
رب را اضافه کرده تفت دهید و سپس بامیه را به ظرف مرغ اضافه نمایید.
نمک بزنید و 2 لیوان آب جوش اضافه کرده روی حرارت ملایم بپزید.
10 د قیقه آخر میتوانید گوجه گیلاسی و سیب زمینی نگینی خرد شده را اضافه نمایید.
افزودن سیب زمینی کاملا سلیقه ای است و میتوانید حذفش کنید.
برای کم کالری تر شدن خورش میتوانید مرغ را بدون سرخ کردن به خورش اضافه کنید.
سالاد گل کلم کم کالری برای شام
مواد لازم سالاد گل کلم کم کالری
برای 4 نفر
گل کلم کوچک | ۱ عدد تن ماهی |
۲ قاشق غذاخوری فلفل دلمهای | نصف یک عدد |
سرکه | ۱ قاشق غذا خوری |
نخود فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
زیتون سبز | ۱۰ عدد |
خیار شور | ۳ عدد |
روغن زیتون | ۱ قاشق غذا خوری |
سالاد گل کلم کم کالری برای شام
طرز تهیه سالاد گل کلم کم کالری
هر وعده این سالاد 52 کالری انرژی دارد.
مقداری آب نمک را در قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید به جوش بیاید.
گل کلم را بشویید و به اندازه های دلخواه خرد کنید و به مدت 15 دقیقه در آب در حال جوش بیندازید و سپس آبکش کنید.
نخود فرنگی را با آب و نمک بپزید و کناری بگذارید. میتوانید از کنسرو نخود فرنگی هم استفاده کنید تا نیازی به پخت نداشته باشد.
فلفل دلمه را خلالی خرد کنید.
زیتون را خرد کنید.
خیار شور را حلقه کنید.
روغن تن ماهی را بگیرید و همه مواد را در ظرفی بزرگ ریخته با هم مخلوط نمایید.
برای مزه دار کردن سالاد میتوانید مقداری سرکه و نمک رویش بریزید.
از روغن تن ماهی یا روغن زیتون میتوانید برای ترکیب سالاد استفاده کنید ولی اگر میخواهید شامتان کالری کمتری داشته باشد از این کار صرف نظر کنید.
خورش کرفس کم کالری برای شام
مواد لازم خورش کرفس کم کالری
برای 10 نفر
کرفس خرد شده | دو پیمانه |
جعفری خشک | 3 قاشق غذا خوری |
گشنیز خشک | 3 قاشق غذا خوری |
برگ کرفس تازه خرد شده | نیم پیمانه |
پیاز خرد شده | یک عدد |
گوشت خرد شده | ۵۰۰ گرم |
نعنا خشک | چهار قاشق چایخوری |
زرد چوبه و فلفل سیاه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذا خوری |
آبلیمو یا آبغوره تازه | یک سوم پیمانه |
خورش کرفس کم کالری برای شام
طرز تهیه خورش کرفس کم کالری
مقدار انرژی خورشت کرفس خوشمزه برای هر نفر حدود 100 کالری است.
کرفس را خرد کرده به همراه کمی روغن در تابه رژیمی تفت دهید.
در اواخر کار برگ کرفس خرد شده را هم اضافه کنیدو تفت دهید و کناری بگذارید.
پیاز را خرد کرده به همراه زردچوبه و مقدار کمی روغن تفت دهید تا سبک شود.
گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
رب گوجه و فلفل سیاه را اضافه کنیدو هم بزنید تا رنگ باز کند.
4 پیمانه آب جوش به گوشت اضافه کنید و شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید و سپس در قابلمه را بگذارید و با حرارت ملایم 2 ساعت بپزید.
بعد از 2 ساعت سبزیها و کرفس را اضافه کنید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا جا بیوفتد.
در انتها آبغوره یا آبلیمو و نمک را اضافه کنید.
سوپ قارچ و شیر کم کالری برای شام
مواد لازم سوپ قارچ و شیر کم کالری
برای 4 نفر
جو پرک | ۱ لیوان بزرگ |
سینهی مرغ | ۱۵۰ گرم |
قارچ خرد شده | ۱ لیوان |
هویج رنده شده | ۱ لیوان |
پیاز | یک عدد کوچک |
شیر کم چرب | ۴ لیوان |
جعفری خرد شده | نصف لیوان |
نمک | به مقدار لازم |
پودر آویشن | به مقدار لازم |
فلفل | به مقدار لازم |
سوپ قارچ و شیر کم کالری برای شام
طرز تهیه سوپ قارچ و شیر کم کالری
مقدار انرژی این سوپ خوشمزه رژیمی برای هر نفر 150 کالری است.
مرغ را جداگانه بپزید و بعد از سرد شدن ریش ریش کنید.
جو پرک را در کاسه ای بریزید و رویش را با آب پر کنید و بعد از 15 دقیقه آبکش کنید.
جو پرک را به همراه 4 لیوان آب در قابلمه ای متوسط روی حرارت بگذارید تا به جوش آید .
قارچ ها را بدون روغن روی حرارت تفت دهید تا آبشان کشیده شود.
پیاز را خرد کنید ، هویج را رنده کنید و به همراه قارچ و مرغ به قابلمه در حال جوش اضافه کنید.
4 لیوان شیر به مواد بیفزایید و ادویه و نمک بزنید.
بعد از به جوش آمدن شعله را کم کنید و هر 10 دقیقه یک بار سوپ را هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از نیم ساعت سوپ آماده است.
بعد از خاموش کردن حرارت جعفری را اضافه کرده و سرو نمایید.
نخودآب
مواد لازم نخودآب
نخود | 1 لیوان |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
آب | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
لیمو ترش | در صورت تمایل |
نخودآب کم کالری برای شام
طرز تهیه نخودآب
یک لیوان نخود را از شب قبل در آب بخیسانید و هر از گاهی آبش را عوض کنید و در آخر آبکش نمایید.
قابلمه ای متوسط را روی حرارت بگذارید و نخود را به همراه دو برابر آب ، نمک ، چوب دارچین و روغن زیتون در قابله ریخته و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید.
در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید و به مدت نیم تا یک ساعت با حرارت ملایم بپزید تا نخود ها کاملا نرم شود.
مقدار آب باقیمانده ته ظرف بستگی به سلیقه خودتان دارد .
در صورت تمایل میتوانید روی نخودآب کمی آبلیمو بریزید و میل نمایید.
این غذا به تنهایی خاصیت سیر کنندگی فوق العاده ای دارد و نیازی به مصرف نان کنار آن ندارید.
ماهی قزل آلا کم کالری برای شام
مواد لازم ماهی قزل آلا کم کالری
ماهی قزل آلا متوسط | 1 عدد |
زعفران دم کشیده غلیظ | 1 قاشق غذا خوری |
روغن کنجد | 2 قاشق غذا خوری |
آبلیمو 1 - 2 | قاشق غذا خوری |
زنجبیل تازه | نصف بند انگشت |
پیاز | 1 عدد |
نمک | به میزان لازم |
ماهی قزل آلا کم کالری برای شام
طرز تهیه ماهی قزل آلا کم کالری
ماهی قزل آلا را بشویید و تکه کنید.
تابه ای نچسب با اندازه مناسب انتخاب کنید و 1 قاشق غذاخوری روغن را کف تابه بریزید و کاملا چرب کنید.
پیاز را حلقه کرده کف تابه بچینید.
تکه های ماهی را از سمت پوست در تابه بچینید.
روی تکه های ماهی آبلیمو و سپس زعفران بکشید .
نمک بپاشید و زنجبیل های ریزخرد شده یا رنده شده را رویش بریزید و مابقی روغن را رویش بکشید.
در تابه را گذاشته و 1 ساعت در یخچال بگذارید کاملا مزه دار شود.
حالا ماهی ها را برگردانید به طوری که گوشت ماهی روی پیازها قرار بگیرد.
تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و درش را بگذارید تا به آرامی با آبی که کف تابه جمع شده است بپزد.
بعد از این که آب ماهی کشیده شد اجازه دهید کمی برشته شده و پیازهای کف تابه طلایی شوند.
حالا ماهی را برگردانید تا قسمت پوستش هم برشته شود و نوش جان نمایید.
سالاد مکزیکی کم کالری برای شام
مواد لازم سالاد مکزیکی کم کالری
کنسرو لوبیا | 1عدد |
کنسرو ذرت | 1عدد |
قارچ | 200 گرم |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
کاهو | 200 گرم |
خیار | 2 عدد |
مواد لازم سس سالاد مکزیکی | |
سیر له شده | 2 حبه |
سس چیلی | 2 ق غ |
جعفری خرد شده | 2 ق غ |
آبلیمو | 2 ق غ |
روغن زیتون | 5 ق غ |
نمک | به میزان لازم |
سالاد مکزیکی کم کالری برای شام
طرز تهیه سالاد مکزیکی کم کالری
قارچ را حلقه کنید و گریل نمایید.
خیار، کاهو و گوجه فرنگی را خرد کنید.
تمام مواد سالاد را با هم مخلوط کنید.
مواد سس را مخلوط نموده روی سالاد بریزید و یک ساعت در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها