رنگ سبز برگ درختان
چرا برگ درختان سبز است؟
درختان از قصد، رنگ سبز نور خورشید را برای خودشان انتخاب می کنند تا بتوانند فتوسنتز با کیفیتی داشته باشند و خوب رشد کنند. بنابراین دلیل برگ سبز درختان چیزی نیست جز انتخاب رنگ سبز، توسط خود گیاه!
مقدمه ای درباره برگ درختان سبز
اگر بخواهید با دقت به اطراف خود و ماجراهای پیدایش نگاه کنید، باید در همه چیز و هر اتفاق طبیعی که مدت ها از چشم ما دور بوده، به دیده ی دقت نگاه کنید و کشف کنید که دلیل این اتفاق چیست؟ یکی از سوالاتی که ممکن است فکر هر کسی را در آغاز کودکی و یا حتی در بزرگسالی نیز مشغول کند، این است که چرا برگ درختان سبز است؟
مهم ترین چیزی که رنگ سبز درختان را به آن نسبت می دهند، وجود سبزینه و یا کلروفیل در گیاهان است. اما کلروفیل چیست و چگونه می تواند بر روی رنگ سبز برگ درختان و خود گیاهان تاثیر بگذارد.
چرا برگ درختان سبز است؟
کلروفیل چیست؟
کلروفیل مولولی است که نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری را بر روی فتوسنتز که یک فرآیند و حیاتی و مهم در رشد و نمو گیاهان است، ایفا می کند. کلروفیل نور خورشید را جذب می کند و با کمک کربن دی اکسید و آب ، شرایط مناسبی را برای فتوسنتز گیاه فراهم می نماید.
در واقع کلروفیل باعث می شود تا نور در گیاه به دام بیفتد و گیاه بتواند با کمک آن، عمل فتوسنتز را انجام داده و زنده بماند. اما می خواهیم با هم درباره ی تاثیرات مختلف کلروفیل بر روی رنگ سبز گیاهان صحبت کنیم.
تاثیر کلروفیل بر روی رنگ سبز گیاهان
کلروفیل کلا از عبارت یونانی khloros می آید و اصلا این عبارت به معنای رنگ سبز است. خودتان می دانید که نور خورشید دارای طیف وسیعی از انواع رنگ ها است و موجود زنده ای از یک طیف نوری برای ادامه حیات خود استفاده می کند.
در واقع پدیده ی چند رنگ بودن نور خورشید را می توانیم به واسطه ی آزمایش شکست نور و همچنین وجود رنگین کمان اثبات نماییم. بر اساس این موضوع، خیلی ها معتقد هستند که گیاهان خودشان طیف سبز نور خورشید را برای ادامه ی حیات و فتوسنتز خود انتخاب می کنند اما این طور نیست و ماجرا کمی پیچیده تر است.
اتفاقا باید بگوییم که کلروفیل در جذب طیف نوری سبز خورشید، بسیار ضعیف عمل می کند و تمایل زیادی دارد تا قسمت آبی و قسمت قرمز طیف الکترومغناطیسی نور خورشید را جذب کند. کلروفیل این طیف های رنگی از نور خورشید را دریافت کرده و سپس آن ها را منعکس می کند و این انعکاس در بافت کلروفیل به رنگ سبز نمایان می شود.
تاثیرات مختلف کلروفیل بر روی رنگ سبز گیاهان
تئوری های حاشیه ای در باب تاثیر کلروفیل بر روی رنگ سبز گیاه
البته در کنار تئوری و اثبات های علمی که در پاراگراف های قبلی گفتیم، برخی از افراد هم معتقدند که گیاهان به صورت مستقیم، نور سبز را از طیف رنگی نور خورشید انتخاب می کنند تا فتوسنتز نمایند و توجیه منطقی این موضوع را نیز نویز کم، این طیف رنگی می دانند. البته با توجه به ساختاری که برای بافت و ساختمان کلروفیل در نظر گرفته شده و بیان شده، تئوری های اولیه ی تاثیر کلروفیل بر روی رنگ سبز گیاهان، منطقی تر است.
در نهایت ممکن است که در طول زندگی یک گیاه و علی الخصوص در انتهای زندگی اش، شما رنگ ها و تغییر رنگ های مختلفی را در برگ ها و ساقه ها و گلبرگ های آن مشاهده کنید که این موضوع را اکثرا پدیده مردن و زوال گیاه به وجود می آورد. حتما خودتان می دانید که یک گیاه در حال رشد و سرزنده، به سبزترین حالت خود، ابراز وجود می کند.
گردآوری : بخش علمی
پاسخ ها