آبگوشت دوغ دار اراک
دستور تهیه آبگوشت دوغ دار یا دوگوله دودار غذای محلی اراک
آبگوشت دوغ دار یا دگوله دودار یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی به خصوص اراک است، مشابه این آبگوست در استان لرستان به نام آبگوشت کشک لری تهیه می شود.
آبگوشت دوغ دار اراک یکی از غذاهای سنتی استان مرکزی است که به نام آبگوشت دگوله دودار معروف است. این غذای خوشمزه محلی در استان لرستان به نام آبگوشت کشک لری معروف است. تفاوت این دو ابگوشت در این است که در اراک به آبگوشت دوغ دار، چغندر سفید هم اضافه می شود.
مواد اصلی آبگوشت دوغ دار ، گوشت و بادمجان و حبوبات است و برای طعم دار کردنش از پیازداغ و نعنا داغ و کشک استفاده می شود به همین دلیل طعمی مشابه با کشک و بادمجان و بافتی شبیه آبگوشت دارد.
این آبگوشت یکی از غذاهای محبوب فصول سرد به خصوص زمستان است.
آبگوشت دوغ دار اراک
مواد لازم آبگوشت دوغ دار اراک
برای 6 – 8 نفر
گوشت دم سینه گوسفند یا گردن | یک کیلو |
بادمجان قلمی پوست گرفته و سرخ کرده | ۵ عدد |
نخود و لوبیا سفید آبگوشتی | روی هم یک لیوان |
ادویه آبگوشتی یا خورشی و زردچوبه | به میزان لازم |
کشک جوشیده غلیظ | ۳۵۰ گرم |
نعنا داغ، پیاز داغ و سیرداغ | به میزان لازم |
چغندر سفید خرد شده | دو عدد متوسط |
طرز تهیه آبگوشت دوغ دار اراک
طرز تهیه آبگوشت دوغ دار اراک
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده و چند باری آبش را عوض کنید.
حبوبات را به همراه گوشت ، پیاز ، زردچوبه و ادویه در قابلمه ریخته و بپزید بعد از حدود 1 ساعت چغندر خرد شده را هم اضافه کرده و اجازه دهید تمام مواد کاملا بپزند.
بادمجان ها را از قبل پوست گرفته و نمک بزنید و اجازه دهید آبشان برود سپس بشویید تا نمکشان گرفته شود و در روغن سرخ کنید.
در انتهای پخت بادمجان های سرخ شده را نیز اضافه کنید و زمانی که آبگوشت جا افتاد کشک را اضافه کنید و بعد از چند قل شعله را خاموش کنید.
روی ظرف را با نعنا داغ ، سیر داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
آبگوشت دوغ دار لرستان
مواد لازم آبگوشت دوغ دار لرستان
گوشت آبگوشتی | 500 گرم |
نخود و لوبیا سفید | 2 پیمانه |
بادمجان سرخ کرده | 2 عدد |
پیاز درشت | یک عدد |
سیر | 4 حبه |
کشک | 250 گرم |
نمک و زردچوبه و نعناع خشک | به میزان لازم |
روغن مایع | به میزان لازم |
طرز تهیه آبگوشت دوغ دار لرستان
طرز تهیه آبگوشت دوغ دار لرستان
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید.
حبوبات را به همراه گوشت ، نمک ، پیاز خرد شده ، سیر و 5 پیمانه آب بپزید.
بعد از 1 ساعت زردچوبه را اضافه کنید.
نیم ساعت قبل از اتمام پخت بادمجان های سرخ شده را اضافه کنید.
بعد از این که آبگوشت کاملا جا افتاد کشک را اضافه کرده و بگذارید چند قل بزند و شعله ر خاموش کنید.
کمی نعنا داغ به آبگوشت اضافه کرده و هم بزنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها