دانگو یا کوفته برنجی ژاپنی
طرز تهیه دانگو یا کوفته برنجی ژاپنی
دانگو یا کوفته برنجی ژاپنی است که به صورت کوچک تهیه می شود و به عنوان یک غذای خیابانی در ژاپن محبوبیت زیادی دارد.
دانگو Dango (Kushi Mitarash dango) یا کوفته برنجی ژاپنی ، یک اسنک سنتی و محبوب ژاپنی است که به طور سنتی با آرد برنج و به شکل گرد و کوچک تهیه شده و به سیخ های چوبی کشیده می شود و با سس غلیط و شیرین به صورت سرد و گرم همراه با چای سبز سرو می شود.
کوفته برنجی بخشی مهم از فرهنگ غذایی مردم ژاپن است و در " جشنواره ماه " که فصل خرمن در اوایل پاییز برپا می شود انواع مختلف کیک برنجی و دانکو با شکل ها و تزئینات مختلف تهیه می شود.
این اسنک شیرین و خوشمزه و ارزان قیمت خیابانی قبلا فقط در کنار معابد به فروش می رسید ولی در حال حاضر به عنوان یک خوراکی خیابانی سنتی در محل های شلوغ شهر به فروش می رسد.
انواع دانگو
انواع دانگو
انواع دانگو با توجه به سسی که روی آن می ریزند نام های متفاوتی دارد.
دانگوهایی که روی آتش کباب می شوند به نام یاکی دانگو Yaki dango شناخته می شوند.
دانگو سنتی که در اکیناوا تهیه می شود معمولا در روغن سرخ می شود و به نام اکیناوا دانگو Okinawa Dango شناخته می شود.
برخی دانگو ها را در آب یا عصاره مرغ و گوشت یا مایعات دیگر می پزند.
دانگوهای رنگی رنگی که با سس های مختلف سرو می شوند به نام بوچان دانگو Bocchan dango شناخته می شوند.
دانگوی فزمر با خمیر لوبیا قرمز تهیه می شود.
دانگوی سبز با چای سبز تهیه می شود و به دلیل این که عطر و طعم چای سبز را دارد به نام چا دانگو cha dango شناخته می شود.
دانگوی زرد با زرده تخم مرغ تهیه می شود.
کوفته برنجی ای که وسطش خمیر لوبیا دارد و رویش روغن کنجد میزنند به نام گوما دانگو goma dango شناخته می شود.
کوفته برنجی ای که با سس غلیظ سرو می شود میتاراشی Mitarashi می گویند.
کوفته برنجی ای که به سیخ کشیده می شود کوشی دانگو Kushi dango نامیده می شود.
دانگو
مواد لازم دانگو
آرد برنج بسیار نرم | یک پیمانه |
آب ولرم | 3/4 پیمانه |
برای تهیه سس شیرین | |
آب | یک و 3/4 پیمانه |
شکر معمولی یا شکر سرخ | نصف پیمانه |
سس سویا ( بدون نمک یا شیرین ) | 2 ق غ |
نشاسته سیب زمینی یا هر نشاسته دیگر | یک و 1/2 ق غ |
طرز تهیه دانگو یا کوفته برنجی ژاپنی
طرز تهیه دانگو
برای تهیه دانگو بهتر است از برنج تازه و نیم دانه تهیه شود که چسبندگی بیشتری داشته باشد .
آرد برنج و آب را با هم مخلوط نمایید و خمیر را گرد کنید .
این گلوله خمیر نباید به دست بچسبد.
حالا از این خمیر قلقلی های کوچک تهیه کرده و به صورت بخار پز به مدت 10 دقیقه بپزید و سپس اجازه دهید کاملا خنک شوند.
هر 3 – 4 عدد قلقلی را در یک سیخ چوبی بکشید.
برای تهیه سس ، شکر و سویا و آب مواد سس را مخلوط کرده و روی حرارت به جوش آورید.
نشاسته را در آب سرد حل کنید و هنگام هم زدن به سس روی حرارت اضافه کنید و اجازه دهید سس روی حرارت ملایم غلیظ شود.
سیخ های کوفته برنجی را در ظرف مناسب بچینید و رویشان سس بریزید و سرو کنید.
سایر نکات لازم برای تهیه دانگو
دانگو را می توانید بدون سیخ و با سس های غیر شیرین مانند ارده سرو نمایید.
میتوانید روی کوفته ها را با گردو و بادام خرد شده تزئین کنید.
می توانید وسط کوفته ها گردو و بادام خرد شده بگذارید.
می توانید خمیر لوبیا قرمز یا پوره سیب زمینی شیرین وسط کوفته ها قرار دهید.
گاهی دور کوفته برنجی ، جلبک دریایی یا برگ پهن بامبو به نام ساسا می پیچند و سرو می کنند.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها