بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

آیا کمردرد در کودکان طبیعی است؟ علل کمردرد در کودکان



علل شایع کمردرد در کودکان, عفونت ستون فقرات کودکان, دلایل کمر درد در کودکان

برخی از بازی های رقابتی باعث تنش جسمانی و بروز کمردرد در کودکان می شوند

 

کمردرد در کودکان چه دلایل و نشانه هایی دارد و چگونه درمان می شود؟

کمر درد در کودکان مشکل شایعی است که با افزایش سن احتمال ابتلای کودکان به دیسک کمر بیشتر می شود. از دلایل عمده کمر درد در کودکان فعالیت بیش از حد بدنی و کشیدگی عضلات می باشد. تشخیص علت کمر درد توسط پزشک و از طریق عکس برداری با اشعه ایکس امکان پذیر است.

علت کمردرد در کودکان

علت های ایجاد کمر درد در کودکان و نوجوانان مختلف است که در ادامه به مهمترین علت ها اشاره می کنیم.

 

ورزش های کششی و سنگین کودکان

دلایل کمر درد در کودکان, علائم کمردرد در کودکان, درمان کمردرد در کودکان

کمردرد در کودکان ژیمناستیک کار بیشتر از دیگر کودکان دیده می شود

 

برخی از بازی های رقابتی در کودکان که باعث تنش جسمانی می شود باعث بروز کمردرد می شود. در کودکانی که تمرینات ژیمناستیک انجام می دهند و بدن خود را بیش از حد می کشند عارضه ای به نام اسپوندیلوزیس یا نقص مفصل بین مهره ها به وجود می آید که این عارضه در بین این گروه از کودکان شیوع بیشتری دارد.

 

گاهی اوقات آسیب بیشتری به کمر وارد می شود که سبب لغزش یک مهره روی مهره دیگر می شود که اسپوندیلوزیستزیس نام دارد که این مشکل تا دوران نوجوانی می تواند ادامه داشته باشد.

کودکان و نوجوانانی که تمرینات ژیمناستیک یا تمرینات سنگین مشابهی انجام می دهند فشار زیادی به کمر و باسن و پاهای خود وارد می کنند. این فشار وارده بر روی مهره ها باعث شکستگی ستون فقرات خواهد شد و به دیسک بین مهره ها آسیب می رساند.

 

عفونت ستون فقرات کودکان

عفونت ستون فقرات در کودکان مشکلی است که پزشکان را نگران می کند. عفونت ستون فقرات با عوارض جدی همراه است  باید به موقع تشخیص داده شود. تشخیص این عفونت از طریق آزمایشات و معاینه جسمانی امکان پذیر است. گاهی اوقات این عفونت و التهاب آن بر روی سطح پوست به صورت قرمزی و تورم قابل مشاهده است.

 

تومور در ستون فقرات کودکان

از دیگر دلایل کمر درد در کودکان که باعث ایجاد نگرانی های زیادی می شود وجود تومور در ستون فقرات است. اما این عارضه در بین کودکان بسیار نادراست.

 

استفاده نامناسب از کوله پشتی در کودکان

کمردرد در کودکان, علت کمردرد در کودکان, علل کمر درد در بچه ها

حمل کوله پشتی سنگین باعث فشار آمدن به ستون فقرات میشود

 

این نوع کمر  درد در بین کودکانی که در سنین مدرسه هستند بسیار شایع است. این کودکان به علت حمل کردن کیف یا کوله پشتی سنگین به کمر خود آسیب می رسانند و این آسیب سبب بروز مشکلات جدی تری می شود.

 

حمل کردن کیف و اشیاء سنگین باعث وارد آمدن فشار زیاد به ستون فقرات می شود. اغلب کودکان و نوجوانان عادت به حمل کردن کوله پشتی و کیف با یک دست و بر روی یک شانه دارند که در این حالت فشار تنها بر روی یک سمت ستون فقرات وارد می شود و به طور مساوی پخش نمی شود. همین امر موجب بروز کمردرد در کودکان می شود.

 

علائم کمردرد در کودکان

برخی از کمردرد ها در کودکان می تواند دلیل خیلی ساده ای داشته باشد و یا ممکن است بر اثر آسیب دیدگی رباط یا یک عضله باشد و ستون فقرات آنها دارای مشکل چندان جدی نباشد اما گاهی اوقات نیز ممکن است دلیل جدی تری داشته باشد. در هر صورت کمر درد کودک برای والدین آنها بسیار نگران کننده خواهد بود.

 

کمردرد در کودکان دارای علائمی است که در زیر عنوان می شود.

• کودک در طول شب دچار درد می شود و از شدت درد ممکن است از خواب بیدار شود

• درد مزمن و طولانی مدت و ادامه دار شدن به مدت چند هفته

• کاهش وزن و تب و لرز

• پادرد و بی حسی در پا و ضعف پاها

• درد عضلات کمر

• ناتوانی در هنگام خم شدن و انجام فعالیت های روزانه

• سردرد

• احساس درد در شانه ها

 

دلایل کمر درد در کودکان, علائم کمردرد در کودکان, درمان کمردرد در کودکان

احساس درد در شانه ها از علائم کمردرد در کودکان است

 

این علائم گاهی به معنی بروز یک مشکل حاد و جدی نیست. ممکن است درد ناشی از گرفتگی یکی از عضلات باشد و به مدت زیادی هم طول بکشد اما باید در هر صورت به پزشک مراجعه شود و علت اصلی آن تشخیص داده شود.

 

تشخیص کمردرد در کودکان

علل شایع کمردرد در کودکان, عفونت ستون فقرات کودکان, دلایل کمر درد در کودکان

انجام صحیح حرکات کششی باعث بهبود کمردرد در کودکان می شود

 

برای تشخیص کمر درد در کودکان پزشک سوالاتی در مورد سوابق بیماری و در مورد فعالیت های او می پرسد.

باید جای دقیق درد برای پزشک توضیح داده شود. سپس پزشک توسط آزمایش هایی مانند اشعه ایکس و اسکن استخوان، سی تی اسکن و ام آر آی و پی ای تی می تواند علت دقیق کمر درد را تشخیص دهد.

 

درمان کمردرد در کودکان

بسته به شدت و علت ایجاد کمردرد در کودکان روش های درمانی کمر درد متفاوت است. این روش ها شامل موارد زیر است:

 

مصرف دارو

برای درمان کمر درد پزشک ممکن است داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکس، استامینوفن و غیره را برای تسکین درد کمر کودک تجویز کند.

مصرف این داروها سبب تسکین درد می شوند اما در صورت تأثیر ضعیف این داروها پزشک ممکن است دوز قوی تری را برای کودک تجویز کند.

 

کمپرس سرد و گرم

استفاده از کمپرس سرد و گرم به طور منظم در طول روز سبب تسکین درد و یا کاهش آن می شود و التهاب کمر را از بین می برد.

از کمپرس سرد روزی چند بار و هر بار به مدت 20 دقیقه استفاده کنید. برای این منظور مقداری یخ را درون کیسه نایلون بریزید و در یک تکه پارچه بگذارید و  بر روی کمر کودک بگذارید.

 

بعد از چند روز از کمپرس گرم استفاده کنید.کیسه آب گرم را روی کمر کودک بگذارید تا باعث شل شدن عضلات کمر شده و جریان خون افزایش یافته و به این قسمت خون رسانی شود. برای جلوگیری از سوختگی و آسیب به پوست از پد گرمایی با دمای خیلی بالا استفاده نکنید.

حمام آب گرم نیز می تواند در کاهش کمردرد کودک موثر باشد.

 

درمان از طریق فیزیوتراپی

متخصص فیزیوتراپی با استفاده از تمریناتی به کودک آموزش می دهد که چگونه به طور صحیح بنشیند و بایستد و راه برود و فعالیت های روزانه را انجام دهد. نحوه صحیح این حرکات باعث می شود تا ستون فقرات در حالت مناسبی قرار بگیرد.

همچنین با استفاده از تمریناتی عضلات مرکزی که وظیفه آنها محافطت از کمر است تقویت می شوند.تقویت این عضلات تا حد زیادی از بروز کمر درد پیشگیری می کند.

 

تقویت کشش عضلات

بعد از اینکه کمر درد کودک بهبود یافت پزشک برای تقویت کمر او انجام یک سری حرکات کششی را به او آموزش می دهد.آموزش انجام حرکات کششی به کودک باعث پیشگیری از کمر درد در آنها می شود. انجام این حرکات به طور صحیح باعث بازیابی قدرت از دست رفته برای انجام فعالیت های روزانه می شود.

 

انجام ورزش هایی مانند پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری و سایر ورزش های سبک توصیه می شود. بهتر است از  انجام ورزش ها و فعالیت های سنگین که باعث پیچ خوردن و یا خم شدن کمر می شود و باعث تشدید کمر درد می شود خودداری شود.

 

تحرک و فعالیت

داشتن تحرک کافی باعث رفع گرفتگی عضلات می شود و از ضعیف شدن آنها جلوگیری می کند. اگر چه درمان کمر دردی که بر اثر فشار بالا ایجاد شده نیاز به استراحت دارد اما این به معنی بی تحرکی و استراحت مطلق نیست. در عین حال که باید از ورزش های سنگین مانند دویدن و پریدن و فعالیت هایی که باعث ایجاد درد و آسیب به کمر می شود خودداری کرد، باید فعالیت های روزمره و ورزش های سبک انجام داد.

 

جراحی کمر

اگر تشخیص علت کمر درد توسط پزشک فتق دیسک کمر باشد که در این حالت یکی از عصب ها تحت فشار قرار گرفته اند، پزشک جراحی کمر را برای خارج کردن بخشی از مواد دیسک تجویز می کند.جراحی لامینکتومی نیز برای رفع فشار وارده بر روی اعصاب ستون فقرات و طناب نخاعی ممکن است توسط پزشک تجویز شود. فیوژن ستون فقرات نیز به ثابت کردن ستون فقرات کمک می کند.

 

پیشگیری از ابتلای کودکان به کمردرد

برای جلوگیری از ابتلای کودک به کمر درد راه هایی وجود دارد که انجام آنها می تواند تا حد زیادی موثر باشد.

به کودک آموزش دهید که چگونه به روش صحیح روی صندلی بنشیند و در صورت نشستن طولانی مدت بر روی صندلی هنگام کار با کامپیوتر، زمان نشستن و استفاده از کامپیوتر را برای او محدود کنید. بهتر است از صندلی های استاندارد برای این کار استفاده شود.

 

کودک را بر روی تخت با ارتفاع بلند نخوابانید و با برای تخت او حفاظ بگذارید تا از افتادن در حین خواب و آسیب به کمر او جلوگیری شود.

او را تشویق به انجام فعالیت های روزانه و ورزش های سبک به طور منظم کنید تا عضلات کمر او تقویت شود.

 

به کودک آموزش دهید که چگونه درست بنشیند و درست حرکت کند. این کار سبب می شود تا ستون فقرات او در حالت ثابت و نرمال قرار بگیرد و از بروز کمر درد پیشگیری شود.

به کودک آموزش دهید که از استرس دوری کند و یا راه های غلبه بر آن را به او آموزش دهید زیرا سلامت روان با کمردرد ارتباط مستقیم دارد.

 

به کودک خود اجازه ندهید تا اشیاء سنگین و یا کوله پشتی سنگین را حمل کند و نحوه حمل صحیح کوله پشتی را به گونه ای که وزن آن به طور مساوی بر روی ستون فقرات پخش شود آموزش دهید. حمل نامناسب کوله پوشتی باعث وارد آمدن فشار به یک قسمت ستون فقرات شده وباعث کمردرد می شود.

 

گرداوری: بخش کودکان

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋