بیتوته😎😍

بیتوته😎😍

مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی
توسط ۹۵ نفر دنبال می شود
 ۵ نفر را دنبال می کند

فواید بازی های فکری برای کودکان



بازی های فکری برای کودکان,فواید بازی های فکری برای کودکان,بازی فکری چیست

بازی های فکری برای کودکان

 

فواید بازی های فکری برای کودکان

روانشناسان و محققان سفارش زیادی بر فواید بازی های فکری دارند. این مسئله درباره کودکان هم صحیح است. ولی حتما برای همه‌ی والدین این پرسش پیش می آید که فایده بازی فکری برای کودکان که در سن های پر جنب و جوش هستند، چیست؟ واقعیت این است که زاد بودن فواید بازی های فکری برای کودک چیزی ثابت شده است که جنبه‌های مختلف ذهنی، جسمی، فردی و اجتماعی دارد.

بازی فکری چیست؟

بازی‌های فکری، بازی‌هایی هستند که احتیاج به آگاهی های با معنی و تلاش‌های شناختی دارند. بازی‌های فکری امکان دارد تا اندازه زیادی برپایه یک دانش وسیع و عمیق باشد در حالی که آزمون اصلی تنها به مهارت فرد در به یاد آوردن و فراخواندن اطلاعات مترکز باشند. بازی‌های فکری در انواع گوناگونی وجود دارد که قابلیت بازی به صورت فردی، دو به دو و تیمی را دارا هستند.

 

بازی های فکری برای کودکان,فواید بازی های فکری برای کودکان,ویژگی های یک بازی فکری خوب

فواید بازی های فکری برای کودکان

 

ویژگی های یک بازی فکری خوب برای کودکان 

- باید سرگرم کننده و دلچسب باشد.

- هدف های مشخص داشته باشد.

- خودجوش و به میل و اراده خود باشد.

- همکاری فعال بچه ها را به دنبال داشته باشد.

- جزئی از یک داستان یا افسانه را در برگیرد.

 

فواید بازی های فکری برای کودکان

تقویت قوای ذهنی با به وجود آوردن تناسب میان چشم و دست

در سنین نوپایی بچه ها به بازی هایی احتیاج دارند که بتواند سبب به وجود آوردن تناسب میان اعصاب و عضلات بدن شود. همه بازی هایی که سبب رشد حرکت و تقویت عضلات کودک می شود در گروه بازی های فکری مناسب آن سن قرار می گیرد. خرید بازی فکری برای کودکان از همان سنین خردسالی می تواند کودک را در راه رشد منظم قرار دهد و کمک کند که والدین یک برنامه ی آموزشی همراه با بازی را انتخاب کنند.

 

افزایش خلاقیت و نیروی تخیل در کودکان 

بازی کردن با ابزار های ساده نظیر آجره های لگو یا کیت های متشکل از قطعات ساختنی به همراه پیچ و مهره، به دلیل ایجاد فضایی باز و آزاد برای پیاده کردن تصورات ذهنی، نیروی تخیل کودکان را پرورش می دهد.

 

بازی های فکری ساختنی سبب می شوند کودکان بتوانند هر چیزی که در دنیای رویاهایشان می بینند را به آسانی به حقیقت تبدیل کنند. به همین علت یکی از فواید بازی های فکری برای کودکان بالا بردن خلاقیت است، این قدرت خلاقیت در بزرگسالی می تواند زمینه ساز اختراعات و اکتشافات مهم و اثر گذاری باشد.

 

بازی های فکری برای کودکان,فواید بازی های فکری برای کودکان,اسباب بازی فکری آموزشی

ویژگی های یک بازی فکری خوب

 

آموزش عمیق و دائمی مفاهیم درسی به دانش آموزان

امروزه سیستم های برتر آموزشی دنیا به سوی آموزش همراه با بازی پیش می رود و معانی درسی را با انواع ابزار های کمک آموزشی به دانش آموزان یاد می دهند. متاسفانه مدارس ما به علت جمعیت بسیار دانش آموزان و نبود دانش درست در این کار، خیلی موفق عمل نمی کنند، بنابراین والدین بهتر است خودشان این کمبود را با بازی های فکری و سرگرمی های آموزشی جبران کنند تا فرزند از درس خواندن و آموزش لذت ببرد.

 

به وجود آمدن شادی و نشاط

هنگامی که با افراد خانواده، مشغول بازی‌های فکری مثل تخته می‌شوید، لحظات‌تان پر از خنده و شادی می‌شود. خندیدن در مغز ، هورمون اندورفین ترشح می‌کند یعنی هورمونی که شادی و نشاط در شما به وجود می‌آورد. خندیدن و در کنار هم بودن نیز، اعتماد، همراهی و هم‌دردی بین اعضای خانواده و دوستان را بیشتر می‌کند.

 

افزایش سروکار داشتن با همسالان و کاهش افسردگی

هر چه جلوتر می رود خانواده ها کم جمعیت تر می شوند یا جمع های کودکان کوچک تر و بی سر و صدا تر می شود. این امر سبب گوشه گیری کودکان گردیده و فرایند رشد اجتماعی آنان را آهسته می کند. بازی های فکری به دلیل با هم بودنشان سبب می شوند کودک در جمع های کوچک نیز بتواند راهی برای برقراری ارتباط با همسالان یا بزرگترها پیدا کند و رشد اجتماعی او را سرعت می بخشد.

 

اهمیت بازی های فکری به ویژه در سنین نوجوانی بیشتر معلوم می شود چرا که در این سن نوجوانان احتیاج به ارتباط سالم با والدین و همسالان دارند و بازی های فکری با استفاده از ساختار مشارکت و تخلیه هیجان می توانند این ارتباط را به خوبی به وجود آورند.

 

بازی های فکری برای کودکان,فواید بازی های فکری برای کودکان,اهمیت و نقش بازی‌های فکری در کودکان

اهمیت و نقش بازی‌های فکری در کودکان

 

افزایش اعتماد به نفس

بازی‌های ساختنی نیز برای کم کردن استرس‌ها خیلی موثر هستند. در موقع بازی کردن، مغز از حالت فشار و تنش به وضعیتی شبیه رویا دیدن فرو می‌رود. این تغییر حالت مغزی از هوشیاری فعال به هوشیاری ناخودآگاه، استرس را کم می‌ کند، خلق‌وخو را بهبود می‌بخشد و اعتماد به نفس را نیز بیشتر می‌کند.

 

یاد گرفتن متفاوت بودن 

زمانی که کودک قطعه‌ای ناکوک می‌سازد یا از رنگ‌های مختلف استفاده می‌کند باید او را مطمئن کنید که این تفاوت اصلا بد نیست و حتی می‌توان درختی داشت که سیاه و سفید است و پس او یاد می گیرد چگونه خارج از قاعده مرسوم ولی متفاوت و ابتکاری ایده‌هایش را خلق کند.

 

وارد دنیایی جدید شدن

اسباب بازی‌های فکری ساختنی بیشتر کودک را وارد دنیایی جدید می‌کنند و تصویرسازی کودک را بسیار تقویت می‌کنند و همین تصویرسازی او را به دنیایی دیگر می‌برد. آنها با این بازی‌ها با مهندسی بیشتر آشنا می‌شوند زیرا امکان دارد در ساخت قطعه‌ای موفق نباشند و به سمت راهی برای پیدا کردن اشکال و برطرف آن باشند و این ذهن آنها را مهندسی تربیت می‌کند.

 

گردآوری: بخش کودکان

 

بیتوته😎😍
بیتوته😎😍 مجله اینترنتی بیتوته🥳 اخبار روز، ورزشی، سبک زندگی، چهره ها، گردشگری، آشپزی، سلامت، دکوراسیون، فرهنگ و هنر، موفقیت، دانش و فناوری و سرگرمی

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋