خواص زیتون سیاه برای بدن
تمام خواص زیتون سیاه برای سلامت بدن
زیتون سیاه یکی از مفید ترین مواد خوراکی است که وجود آن یک رژیم غذایی سالم ضروری است، زیتون سیاه را کاهش التهاب مزمن در بدن میتواند مانع از بروز بسیاری از بیماری ها و تقویت سلامت کلی بدن شود.
زیتون یکی از مفیدترین میوه های شناخته شده برای سلامت است. تفاوت زیتون سبز و زیتون سیاه در زمان چیده شدن آن ها است. زیتون سبز زودتر از درخت برداشت میشود و به اصطلاح خام است ولی زیتون سیاه دیرتر از درخت چیده میشود و به اصطلاح رسیده است.
در واقع زیتون سبز و سیاه از یک نوع هستند فقط تفاوتشان در زمان چیدن زیتون است. زیتون سبز بعد از این که میرسد تغییر رنگ داده و تبدیل به زیتون سیاه میشود.
طعم زیتون سیاه تلخ است بنابراین برای این که قابل خوردن شود با آب نمک ، شوری آن را میگیرند. از آنجا که زیتون سیاه اغلب به شکل زیتون شور مصرف میشود بنابراین باید مراقب مصرف روزانه خود باشد. زیتون شور معمولا حاوی 65 درصد سدیم است که برای فشار خون مضر است بنابراین سعی کنید حتما قبل از استفاده آن را در آب بیندازید که شوری اش کم شود و روازنه بیشتر از 10 – 15 عدد زیتون شور مصرف نکنید.
اغلب مردم تصور میکنند زیتون به دلیل این که چربی زیادی دارد باعث چاقی خواهد شد ولی عملا وجود چربی های غیر اشباع در زیتون باعث میشود نتوانید تعداد زیادی زیتون مصرف کنید و احساس سیری زودرس به شما میدهد بنابراین باعث افزایش کالری مصرفیتان نشده و عامل چاقی نیست.
ولی از سویی دیگر زیتون شور به دلیل وجود نمک زیاد میتواند عامل احتباس آب در بدن شود. ترازو نمی تواند تفاوتی بین افزایش وزن حاضل از ذخیره چربی یا احتباس آب در بدن را تشخیص دهد . بنابراین همین احتباس آب باعث بالا رفتن وزنتان خواهد شد.
مقایسه مواد مغذی زیتون سیاه و زیتون سبز
از نظر مواد مغذی زیتون سیاه و زیتون سبز یکسان هستند، فقط زیتون سیاه به دلیل رسیده تر بودن محتوای چربی کمی بیشتر دارد. زیتون به طور کلی سرشار از ویتامین ث، آنتی اکسیدان هایی از جمله فلاونوئید ها، پلی فنول ها، هیدروکسی تیروزول، اولئوروپئین، تیروزول ، کورستین، اسید اولانولیک و مواد معدنی ضروری از جمله مس و آهن است.
از نظر طعم و بافت باید بگوییم که زیتون سبز بافت سفت تری نسبت به زیتون سیاه دارد و در مقایسه با زیتون سیاه طعمش تلخ تر است.
خواص زیتون سیاه برای لاغری
هر 8 عدد زیتون سبز ، 31 کالری و هر 7 عدد زیتون سیاه 35 کالری دارد ولی همین تعداد میتواند به عنوان میان وعده ولع شما به خوردن هله هوله را از بین ببرد در صورتی که به جای میان وعده های ناسالم مثلا مصرف چیپس، زیتون سیاه را جایگزین کنید در یک سال بدون هیچ زحمتی 1.5 کیلوگرم کاهش وزن خواهید داشت.
مصرف زیتون سیاه باعث کنترل اشتها میشود. با خوردن چند عدد زیتون سیاه قبل از غذا میتوانید اشتهای خود را کنترل کنید.
اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در زیتون سیاه فرایند هضم را آهسته تر کرده و پیام احساس سیری را سریعتر به مغر میرساند و مانع از پرخوری در وعده های غذایی شده و از سوی دیگر مانع از ولع خوردن هله هوله بین وعده های غذایی میشود.
مصرف زیتون سیاه به تجزیه بهتر چربی ذخیره شده در سلول های کمک کرده و در نتیجه باعث کاهش چربی شکم میشود.
افرادی که زیتون سیاه مصرف میکنند دیرتر احساس گرسنگی کرده و کمتر پرخوری میکنند در نتیجه کالری کمتری به بدنشان میرسد و احتمال اضافه وزنشان کمتر میشود.
مصرف زیتون سیاه باعث ترشح هورمون سروتونین در بدن میشود این هورمون علاوه بر بهبود خلق و خو به مغز پیام سیری میفرستد ، در نتیجه مدت زمان بیشتری احساس سیری میکنید.
مصرف زیتون سیاه باعث تولید آدیپونکتین در بدن میشود این ماده شیمیایی برای سوخت چربی در بدن بسیار موثر عمل میکند.
اگر به دنبال لاغری و کاهش وزن هستید میتوانید با خوردن 5 – 10 عدد زیتون سیاه قبل از غذا سرعت هضم غذا را کاهش داده و تا 20 درصد اشتهایتان را کم کنید.
خواص زیتون سیاه برای پوست
ترکیب ویتامین ای و ویتامین ث و ویتامین آ در زیتون سیاه باعث تحریک کلاژن سازی پوست میشود و نقشی موثر در پیشگیری از پیری زودرس دارد.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان در زیتون سیاه به کاهش چین و چروک پوست کمک میکند.
ویتامین آ موجود در زیتون سیاه به کاهش رادیکالهای آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش میدهد و از سویی دیگر باعث سفید و درخشان شدن پوست میشود.
خواص زیتون سیاه در بارداری
خواص زیتون سیاه در بارداری
بررسی های انجام شده نشان داده اند افرادی که چربی تک اشباع نشده بیشتری استفاده میکنند شانس این که بارداری موفقی داشته باشند 3.5 برابر بیشتر است. زیتون سیاه منبع طبیعی و عالی از چربی های تک اشباع نشده است.
بر اساس مطالعات مصرف زیتون و روغن زیتون برای تکامل جنین بسیار مفید است و مصرف زیتون سیاه در بارداری باعث بهبود رشد جنین از نظر قد و وزن میشود و نوزادی که به دنیا می آید رفتار و واکنش های بهتری دارد.
مصرف زیتون سیاه در باردرای باعث تنظیم قند خون و در نتیجه پیشگیری از دیابت بارداری میشود.
وجود آهن در زیتون سیاه به تامین آهن مورد نیاز مادر باردار کمک زیادی میکند.
در طول بارداری تغییرات هورمونی منجر به کاهش حرکات روده و یبوست میشود ولی مصرف زیتون سیاه میتواند تا حدود زیادی به کاهش یبوست بارداری کمک کند.
یکی از نگران کننده ترین عوارض بارداری در ماههای آخر که شکم بزرگ میشد ایجاد ترک های پوستی است، شما میتوانید از روزهای اول بارداری با مصرف زیتون سیاه به صورت خوراکی و چرب کردن روزانه دو بار پوست شکم با روغن زیتون از ایجاد ترکهای پوستی در ماههای آخر بارداری پیشگیری کنید.
خواص زیتون سیاه برای معده
بر اساس تحقیقات انجام شده ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در زیتون به درمان بیماری های ناشی از باکتری در معده کمک میکند. به خصوص برای پیشگیری از زخم معده که توسط باکتری به خصوصی به نام هلیکوباکتر ایجاد میشود موثر است. مصرف زیتون سیاه برای پیشگیری از زخم معده و ورم معده بسیار موثر است.
آنتی اکسیدان موجود در زیتون از تکثیر و رشد هلیکوباکتر در جداره معده پیشگیری میکند و اثرات زخم معده را بهبود میدهد.
مصرف زیتون ترشح صفرا را متعادل میکند و در نتیجه خطر ایجاد سنگ کیسه صفرا را کاهش میدهد.
پزشکان سنتی زیتون را باری درمان ورم معده تجویز میکنند.
خواص زیتون سیاه برای سلامت
سایر خواص زیتون سیاه
سلامت چشم : مصرف زیتون سیاه میتواند مقدار مورد نیاز ویتامین آ روزانه را برای شما تامین کند که باعث بهبود سلامت چشم و بینایی میشود.
منبع غنی از آنتی اکسیدان : زیتون سیاه منبع غنی از آنتی اکسدان هایی مثل پلی فنول ، فلاونوئید ، ویتامین ث ، ویتامین آ و ویتامین ای است که با اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن مقابله کرده و باعث پیشگیری از پیری زودرس و کاهش چین و چروک پوست میشود.
ویتامین ای موجود در زیتون سیاه باعث بهبود سلامت پوست و کاهش خطر رشد سلول های سرطانی میشود.
خونسازی : وجود آهن در زیتون سیاه به تولید بیشتر گلبول های قرمز خون کمک میکند. نقش گلبول های قرمز رساندن اکسیژن و مواد غذایی به سلول های بدن است. کمبود آهن در بدن میتواند منجر هب کاهش گلبول های قرمز ، تهوع ، سردرد ، میگرن و کم خونی شود.
سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست : زیتون سیاه منبع غنی از فیبر است که باعث عملکرد بهتر دستگاه گوارش میشود.
کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون : وجود ویتامین ای به همراه فیبر و چربی های تک اشباع در زیتون سیاه باعث کاهش ابتلا به خطر سرطان کولون میشود و به سلول های روده بزرگ کمک میکند با سلول های سرطانی مقابله کنند.
کاهش خطر سرطان سینه : بر اساس تحقیقات انجام شده ، زنان یونانی که در رژیم غذایی خود زیتون بیشتری مصرف میکنند ، 22 درصد کمتر از دیگران به سرطان سینه مبتلا میشوند.
کاهش و درمان التهاب پانکراس : فلاونوئیدهای موجود در زیتون ، پانکراس را از آسیب محافظت میکند و خاصیت ضد التهاب و ضد درد آن به کاهش التهاب و درد شدید پانکراس کمک موثری میکند.
زیتون سیاه و کاهش درد مفاصل
کاهش درد مفاصل : برخی مطالعات نشان داده است که مصرف زیتون سیاه در بدن میتواند نقش ایبوپروفن را ایفا کرده و باعث کاهش درد به خصوص درد مفاصل شود.
ضد التهاب : بر اساس مطالعات انجام شده زیتون سیاه دارای ترکیباتی فعال است که آنزیم های عامل ایجاد التهاب در بدن را مهار میکند.
سلامت قلب : عامل زمینه ای مشکلات قلبی، بروز التهاب در بدن است ، از آن جا که زیتون سیاه دارای خوص ضد التهابی قوی است میتواند به سلامت بهتر قلب کمک کرده و از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کند.
از سوی دیگر مقدار بالای فنول در زیتون سیاه خطر ایجاد لخته خون در افراد مبتلا به کلسترول را کاهش میدهد.
کاهش فشار خون : تقویت قلب به صورت خود به خود منجر به کاهش فشار خون میشود. از سویی دیگر چربی های سالم و ویتامین های موجود در زیتون سیاه به تقویت انعطاف پذیری عروق کمک کرده و از سخت شدن عروق خونی پیشگیری میکند.
کاهش کلسترول : چربی های تک اشباع موجود در زیتون سیاه به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکنند.
کاهش قند خون : مصرف زیتون سیاه برای بیماران مبتلا به انواع دیابت مفید است و مصرف منظم آن به تنظیم سطح قند خون بدن کمک میکند.
تقویت مو : مصرف زیتون سیاه به بهبود رشد مو و ضخیم شدن موها به خصوص در کودکان کمک میکند. اگر میخواهید موهایی ضخیم و سالم داشته باشید حتما زیتون سیاه مصرف کنید.
کاهش آلرژی : بر اساس تحقیقات انجام شده عصاره زیتون مانند آنتی هیستامین در بدن عمل میکند و واکنش هیستامین به آلرژن ها را در بدن کاهش میدهد در نتیجه علایم ناخوشایند آلرژی کاهش پیدا میکند.
بهبود سیستم ایمنی : زیتون سیاه با روش های مختلف به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک میکند. مصرف سیاه به تامین مواد مغذی ضروری و اسیدهای چرب سالم بدن کمک میکند و از سویی دیگر با التهاب مقابله میکند.
بهبود میل جنسی : مصرف زیتون سیاه باعث بهبود عملکرد جنسی و افزایش قوای جنسی در زن و مرد میشود.
پیشگیری و مقابله با آلزایمر : یکی از شایع ترین بیماری هایی که با افزایش سن ایجاد میشود تحلیل رفتن عصب ها و تجمع پلاکت های بتا آمیلوئید در سلول ها مغز و در نتیجه ابتلا به آلزایمر است. یکی از بهترین رژیم های غذایی که اثرات آن برای پیشگیری از آلزایمر به اثبات رسیده است، رژیم غذایی مدیترانه ای است که سرشار از زیتون و روغن زیتون است.
ارزش غذایی زیتون سیاه
ارزش غذایی زیتون سیاه در هر 100 گرم
هر 100 گرم زیتون دارای 115- 145 کالری است.
کالری | 115 |
آب | 80 % |
پروتئین | 0.8 گرم |
کربوهیدرات | 6.3 گرم |
شکر | 0 گرم |
فیبر | 3.2 گرم |
چربی | 10.7 گرم |
چربی | 1.42 گرم |
چربی تک غیراشباع | 7.89 گرم |
چربی چندغیراشباع | 0.91 گرم |
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها