آشنایی با خواص زیتون کالاماتا: مروارید سیاه مدیترانه
در این مقاله از ، با خواص زیتون کالاماتا آشنا می شوید. زیتون کالاماتا، که به مروارید سیاه مدیترانه نیز معروف است، نوعی زیتون یونانی است که به خاطر طعم غنی، رنگ تیره و بافت گوشتی اش شناخته میشود. این زیتونها نه تنها خوشمزه هستند، بلکه منبع عالی مواد مغذی ضروری برای سلامتی هستند.
یونان با آب و هوای مدیترانه ای خود ، خانه ای مناسب برای درخت زیتون است. تفاوتهای آب و هوایی محلی و منطقهای و شرایط خاک منجر به ایجاد انواع جدیدی از زیتون در یونان شده است. به همین دلیل است که امروزه انواع مختلفی از زیتون یونانی وجود دارد.
در حال حاضر بیش از 60 نوع مختلف زیتون وجود دارد. هر گونه ویژگی خاص خود را دارد. انواع زیتون در یونان نه تنها در اندازه، رنگ و شکل، بلکه در ترکیب مواد تشکیل دهنده آنها و در نتیجه طعم متفاوت است.
زیتون کالاماتا بادامی شکل و دارای رنگ بنفش تیره قهوه ای است. آنها در شبه جزیره پلوپونز در جنوب یونان یافت می شوند و برای هزاران سال در تغذیه انسان نقش داشته اند. درختان زیتون در زیر آفتاب شگفت انگیز یونان رشد می کنند و برگ های بسیار بزرگتری نسبت به سایر درختان زیتون در سراسر کشور و جهان دارند.
میوه های این واریته تنها در صورتی زیتون کالاماتا نامیده می شوند که واقعاً از آن منطقه آمده باشند، زیرا منشأ حفاظت شده است.
زیتون کالاماتا که به مروارید سیاه مدیترانه نیز معروف است، نوعی زیتون یونانی است که به خاطر طعم منحصر به فرد، رنگ تیره و خواص سلامتی متعددش شناخته شده است. این زیتونها که بیشتر در منطقه مسینا در جنوب یونان کشت میشوند، در واقع زمانی که هنوز سبز هستند برداشت میشوند و سپس فرآیندی به نام "آب نمک کردن" را طی میکنند تا به رنگ تیره و طعم شور خود برسند.
درخت زیتون هزاران سال است که وجود داشته است و اعتقاد بر این است که منشأ آن در شرق مدیترانه است. درخت زیتون نمادی از افتخار و فرهنگ است و حتی به عنوان جایزه قهرمانان در بازی های المپیک استفاده می شود. زیتون از اوایل دوران مینوی یک غذا بوده است. این میوه های سیاه و سفید کوچک نه تنها در غذاهای یونانی، بلکه در انواع غذاهای بین المللی نیز جزء اصلی هستند.
زیتون کالاماتا که به خاطر خواص تغذیهای و داشتن چربیهای سالم محبوب هستند، از منطقه مسنی در پلوپونز نامگذاری شدهاند، جایی که در آنجا نیز فرآوری میشوند. با این حال، آنها در منطقه همسایه لاکونیا نیز برداشت میشوند.
زیتون های کالاماتا که به خاطر شکل بادام، رنگ بنفش تیره و طعم تندشان شناخته می شوند، برای جلوگیری از کبودی با دست چیده می شوند. پس از برداشت زیتون، آنها را تبدیل به روغن زیتون می کنند و یا آنها را به صورت زیتون سفره آماده می کنند.
زمان برداشت بهینه آنها اواخر پاییز است، در حالی که سایر واریته ها معمولاً زودتر چیده می شوند، که دلیل سبز بودن آنها را توضیح می دهد. اگر زیتون بیش از حد سبز باشد، میوه به همراه روغن زیتون تولید شده طعم تلخی خواهد داشت. از طرف دیگر خیلی تیره به معنای کیفیت پایین است.
در هنگام برداشت، کارگران تورهای مشبک را زیر درختان قرار می دهند تا در حالی که شاخه ها تکان می خورد، همه میوه ها را جمع آوری کنند.
زیتون کالاماتا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
همانطور که قبلا ذکر شد، زیتون کالاماتا در اوایل اکتبر با دست چیده می شود. زمان برداشت میوه نه تنها اندازه میوه و کیفیت آن را تعیین می کند، بلکه محتوای مواد تقویت کننده سلامت را نیز تعیین می کند.
با وجود رنگ بنفش و اندازه آنها، آنها اغلب به عنوان زیتون های رومیزی سیاه طبقه بندی می شوند، در حالی که می توان از آنها برای تهیه روغن زیتون نیز استفاده کرد. مانند بیشتر زیتونها، ذاتاً تلخ هستند، به همین دلیل است که معمولاً قبل از مصرف درمان یا فرآوری میشوند.
در این مرحله از رسیدن، میزان آب زیتون کم است که بر سفتی و در نتیجه کیفیت آن تأثیر می گذارد. با این حال، میوه های تازه هنوز خوراکی نیستند و بلافاصله در آب نمک قرار می گیرند.
این فرآیند به فرآیند " سختی " معروف است و برای بهبود طعم آنها استفاده می شود.
• راه کوتاه، خیس کردن زیتون در آب نمک به مدت یک هفته است که باعث افزایش میزان سدیم آن می شود. سپس کارگران آنها را با آب نمک، سرکه، برش های لیمو و روغن زیتون بسته بندی می کنند.
• راه طولانی این است که در هر زیتون یک شکاف ایجاد کنید و در آب نمک 10 درصد برای تخمیر نگهداری کنید تا تلخی آن ها از بین برود. این روند معمولاً حدود سه ماه طول می کشد.
زیتون سیاه توسط پزشکان و متخصصان تغذیه به عنوان یکی از سالم ترین مواد غذایی در جهان شناخته می شود و دلیل آن این است که این زیتون سرشار از سدیم، چربی های سالم و آنتی اکسیدان طبیعی است.
زیتون کالاماتا حاوی تعدادی ویتامین و مواد معدنی برای سلامتی است و به ویژه سرشار از آهن و ویتامین A است. گفته می شود مصرف منظم آن خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان را کاهش می دهد.
زیتون کالاماتا به دلیل محتوای بالای مواد گیاهی مفید با فواید سلامتی مختلفی مرتبط است.
• سرشار از آنتیاکسیدانها: زیتون کالاماتا منبع excellentی از آنتیاکسیدانها مانند پلیفنولها و ویتامین E است که به محافظت از سلولها در برابر آسیب اکسیداتیو و کاهش التهاب کمک میکنند.
• سلامت قلب: چربیهای غیراشباع موجود در زیتون کالاماتا، به ویژه اسید چرب اولئیک، میتوانند به کاهش کلسترول LDL (بد) و افزایش کلسترول HDL (خوب) کمک کنند که این امر خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
• تنظیم فشار خون: پتاسیم موجود در زیتون کالاماتا میتواند به شل شدن رگهای خونی و در نتیجه کاهش فشار خون کمک کند.
• تقویت استخوانها: زیتون کالاماتا منبع خوبی از کلسیم و ویتامین K است که برای سلامت و استحکام استخوانها ضروری هستند.
• هضم بهتر: فیبر موجود در زیتون کالاماتا میتواند به هضم بهتر غذا و جلوگیری از یبوست کمک کند.
• تقویت سیستم ایمنی: ویتامین C موجود در زیتون کالاماتا به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونتها کمک میکند.
• کاهش خطر ابتلا به سرطان: برخی مطالعات نشان دادهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در زیتون کالاماتا ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کمک کنند.
• اثرات ضد میکروبی و ضد ویروسی.
• از سیستم قلبی عروقی محافظت می کند.
• از سلول های عصبی در برابر آسیب محافظت می کند.
• بهبود سلامت پوست.
• متابولیسم شما را تحریک می کند.
زیتون کالاماتا، سرشار از آنتی اکسیدان ها است.
خاستگاه : زیتون کالاماتا گونه ای سیاه رنگ از زیتون است. آنها یکی از محبوب ترین گونه های زیتون یونانی هستند که در مسینیا، یک واحد منطقه ای در یونان رشد می کنند. نام زیتون از شهر کالاماتا که در نزدیکی آن کاشته شده است گرفته شده است.
زیتون سیاه نیز از منطقه مدیترانه می آید. آنها برای اولین بار بیش از پنج هزار سال پیش کشت شدند. امروزه بسیاری از کشورها به دلیل آب و هوای خود در تولید آنها مشارکت دارند - نه تنها یونان، بلکه ایالات متحده آمریکا، استرالیا و غیره.
ظاهر : به راحتی می توانید زیتون کالاماتا و زیتون سیاه را تشخیص دهید. زیتون کالاماتا به رنگ بنفش تیره است.
زیتون کالاماتا نیز درازتر و بادامی شکل است، در حالی که زیتون سیاه گردتر است. زیتون سیاه نیز در اشکال مختلف وجود دارد.
روش پخت : پس از برداشت، زیتون به اصطلاح «فرایند سفت شدن» را طی می کند. فرآیندهای زیتون کالاماتا و سیاه متفاوت است.
طعم : هم زیتون کالاماتا و هم زیتون سیاه برای اولین بار تلخ هستند.
طعم زیتون کالاماتا نسبت به طعم بسیاری از انواع زیتون سیاه منحصر به فرد و بارزتر است. بنابراین طعم زیتون سیاه را می توان با افزودن گیاهان مختلف در طی فرآیند نمک زدن تغییر داد. همه می دانند که زیتون سیاه طعم ملایم تری نسبت به کالاماتا دارد.
نکته : اگرچه زیتون کالاماتا فواید سلامتی زیادی دارد، اما به خاطر داشته باشید که کالری و سدیم بالایی نیز دارند. بنابراین، باید آنها را به مقدار متعادل مصرف کنید.
در مجموع، زیتون کالاماتا یک خوراکی خوشمزه و مغذی است که میتواند به رژیم غذایی شما اضافه شود. این زیتونها سرشار از آنتیاکسیدانها، چربیهای سالم و سایر مواد مغذی هستند که میتوانند به بهبود سلامت کلی شما کمک کنند.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها