طرز تهیه شامی لپه
انواع روش های طرزتهیه شامی با لپه
شامی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است. که با کمی تغییر در مواد آن ها نوع آن تغییر می کند. امروز برای شما طرز تهیه شامی لپه را به روش های متفاوت آموزش داده ایم.
طرز پخت شامی با لپه :
مواد لازم برای تهیه ی شامی :
گوشت چرخ کرده | 200 گرم |
لپه ی پخته | 200 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مرزه | 1 قاشق چایخوری |
شنبلیله | 1 قاشق چایخوری |
آردنخودچی | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
طرز تهیه شامی لپه :
ابتدا لپه ها را خیس کنید و بپزید و بعد از پخت آن ها را داخل میکسر خوب میکس کنید. سپس پیاز را رنده کنید. داخل ظرفی گوشت چرخ کرده، و پیاز رنده شده آردنخودچی و لپه های میکس شده را اضافه کنید.
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و شنبلیله و مرزه را اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید و بعد تخم مرغ را اضافه کنید و کاملا با دست ورز بدهید تا تمام قسمت های مواد شامی یکدست شود. سپس در ظرف را با سلفون ببندید و به مدت 1 ساعت در یخچال استراحت بدهید. و بعد به شکل دلخواه داخل روغن سرخ کنید.
طرز تهیه شامی لپه به روشی متفاوت :
طرز درست کردن شامی لپه
مواد لازم برای تهیه شامی لپه :
گوشت قرمز | 400 گرم |
لپه | 400 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
پیاز | 1 عدد |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه شامی لپه به روش دوم:
برای تهیه این شامی لپه ی خوشمزه ابتدا باید گوشت را بپزید. به این صورت که ابتدا پیاز را خرد کنید و تفت بدهید و زمانی که سبک شد و کمی رنگ آن تغییر کرد، به آن زردچوبه اضافه کنید و گوشت را هم داخل آن بریزید.
گوشت و پیاز را مقداری با هم تفت بدهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
بعد به گوشت آب اضافه کنید تا بپزند. البته بهتر است آب را بیش از حد نریزیم زیرا بهتر است مزه گوشت به آب آن نرود و زمانی که پخت بسیار کم آب شده باشد. دقت کنید زمانی که گوشت پخت کمی نمک هم به آن اضافه کنید و بعد بگذارید آب آن کشیده شود.
اجازه بدهید گوشت پخته شده سرد شود، و سپس آن را ریش ریش کنید. لپه های از قبل خیس خورده و پخته شده را داخل آبکش بریزید تا آب آن ها کاملا کشیده شود و بعد با گوشتکوب خوب بکوبید تا کاملا حالت پوره بگیرند. و بعد می توانید لپه های له شده را به همراه گوشت ریش ریش شده داخل غذاساز یا چرخ گوشت بریزید. تا کاملا یکدست شوند.
می توانید اینکار را انچام ندهید و با دست ورز بدهید تا هنگام سرو گوشت های ریش ریش داخل آن مشخص باشد که بسیار لذت بخش است.
لپه هایی که از قبل خیس کردیم و پختیم و آبشون هم کاملا کشیده شده رو با گوشتکوب خوب می کوبیم تا کاملا حالت پوره بگیرن و بعد گوشت ریش ریش شده رو به لپه ها اضافه می کنیم.
در این مرحله باید گوشت و لپه را خیلی با حوصله ورز بدهید تا کاملا به خورد هم بروند و گوشت تبدیل به ریش ریش های خیلی باریک شود که به سختی دیده شوند.
در پایان تخم مرغ ها، زعفران، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و باز هم آن را ورز بدهید.
اکنون باید شامی ها را شکل بدهید تا برای سرخ کردن آماده شوند پس یه گلوله از مواد بردارید.
سپس از مواد به اندازه ی 1 گلوله بردارید و آن را گرد کنید و کف دست فشار بدهید و بعد داخل روغن داغ شده داخل تابه با حرارت ملایم 2 طرف آن را سرخ کنید.
و بعد به سلیقه ی خود با هر موادی میل کنید. ( بیشتر بخوانید: تزیین کتلت و کباب شامی)
طرز پخت شامی لپه یا شامی پوک:
روش های پخت شامی لپه
مواد لازم برای 4 نفر :
لپه | 150 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیب زمینی بزرگ | 1 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
تره و جعفری | 150 گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
طرز پخت شامی لپه :
برای تهیه ی شامی لپه توصیه می شود که لپه را از شب قبل در یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن به طور کامل گرفته شود. سپس لپه را آبکشی کنید و با آب و مقداری نمک داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط آن ها را بپزید.
در حین پخت لپه ها سیب زمینی را با مقداری آب بپزید. پس از پخت سیب زمینی پوست آن را بگیرید و با رنده ی ریز رنده کنید و داخل ظرف بزرگتری بریزید. سپس گوشت چرخ کرده را به سیب زمینی اضافه کنید و بعد تره و جعفری خرد شده را اضافه کنید.
پیاز را با رنده ی ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید و دور بریزید و پیاز را به مواد اضافه کنید. لپه های پخته شده را آبکش کنید و زمانی که از حرارت افتادند با مخلوط کن یا گوشت کوب خوب له کنید. و به کاسه اضافه کنید. در پایان تخم مرغ ها را به همراه نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار بدهید. سپس مقداری از مایه شامی بردارید و آن را به شکل دلخواه آماده کنید و در روغن 2 طرف آن را سرخ کنید. و با خیارشور و گوجه با نان یا برنج میل کنید.
نکاتی برای تهیه ی شامی لپه
سس مخصوص شامی لپه
در برخی شهرهای شمالی این شامی خوشمزه را به همراه نوعی سس مخصوص تهیه می کنند که باعث می شود شامی ها نرم تر و خوشمزه تر شوند. در صورت تمایل برای تهیه این سس ابتدا یک پیاز متوسط را به صورت نگینی خرد کنید.
سپس به همراه مقداری روغن در یک تابه تفت بدهید تا پیازها طلایی شوند، سپس 2 عدد گوجه فرنگی را خرد کنید و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه کنید. می توانید برای خوشرنگ تر شدن سس کمی رب گوجه فرنگی هم اضافه کنید.
اکنون 1 لیوان آب اضافه کنید و اجازه می دهیم سس با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیندازد. در پایان پس از اینکه شامی ها آماده شد آنها را به مدت 5 دقیقه درون سس قرار بدهید تا سس به خورد شامی ها برود سپس سرو کنید.
طرز تهیه شامی لپه بدون گوشت
برای تهیه این غذای خوشمزه بدون گوشت، ابتدا گوشت چرخ کرده را از مواد لازم حذف کنید، سپس 150 گرم لپه دیگر اضافه کنید. برای اینکه مایه کوکو خشک نشود باید ۱1 یا 2 تخم مرغ دیگر به مایه کوکو اضافه کنید.
دقت کنید مایه ی کوکوی شما شل نشود.
نکاتی پخت شامی لپه:
•برای اینکه مغز شامی ها هم خوب بپزند حرارت را متوسط کنید و وسط شامی را سوراخ کنید.
• سبزی های استفاده در شامی لپه دلخواه است می توانید آن ها را تغییر بدهید و یا حذف کنید. این سلیقه ای است اما اصل این غذا به این روش ها پخته می شود.
• برای تهیه ی شامی لپه می توانید از مرغ به جای گوشت استفاده کنید.
• برای تهیه ی شامی لپه می توانید از پودر سیر استفاده کنید.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها