طرز تهیه کباب شامی ماسوله، طعم به یاد ماندنی شمال در سفره شما
در این مقاله از ، با طرز تهیه شامی ماسوله آشنا می شوید. شامی ماسوله، غذای سنتی و محبوب شهر ماسوله در استان گیلان است. این غذای خوشمزه با طعمی بی نظیر، از ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز، سیب زمینی، سبزیجات معطر و سس مخصوص نارنج تهیه می شود. شامی ماسوله را می توانید به عنوان یک وعده کامل غذایی یا پیش غذا سرو کنید.
شامی ماسوله، از غذاهای سنتی و اصیل گیلان است که با طعمی بی نظیر و عطری دل انگیز، هر ذائقه ای را مجذوب خود می کند. این غذای خوشمزه، ترکیبی از گوشت چرخ کرده، سبزیجات معطر و سس مخصوص نارنج است که در کنار برنج کته ای و سالاد، یک وعده کامل و لذیذ را به شما هدیه می دهد.
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
سیب زمینی | 1 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
کره یا روغن کرمانشاهی | 1 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
آب نارنج | نصف پیمانه |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، سماق | به مقدار لازم |
برای طرز تهیه شامی ماسوله، ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل ظرف مورد نظر بریزید، سپس پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. لازم نیست آب پیاز را بگیرید، شامی شما باید نرم باشد. سپس سیر رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل و ادویه را به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید.
اجازه بدهید، حدود نیم ساعت مواد استراحت کنند تا مزه ها به خورد هم بروند. پس از این زمان روغن را داخل تابه بریزید و اجازه بدهید داغ شود، شامی ها را به شکل دلخواه در آورید و داخل روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن شامی ها، گوجه ها را ریز خرد کنید و با مقداری روغن، داخل تابه تفت بدهید تا گوجه ها نرم شوند. آن ها را با قاشق فشار بدهید تا له شوند. مقداری آب، زردچوبه و نمک کره یا روغن کرمانشاهی و آب نارنج را به آن اضافه کنید و زمانی که جوش آمد، شامی ها را به سس اضافه کنید و شعله را کم کنید تا سس غلیظ تر شود و به خورد شامی ها برود.
در پایان سیب زمینی را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید و در زمان سرو شامی خود را دورچین کنید.
شامی ماسوله را می توانید با کته یا نان در کنار سالاد یا سبزی خوردن سرو کنید.
طرز تهیه شامی کباب ماسوله
• برای طعم بهتر شامی ماسوله، می توانید از گوشت چرخ کرده مخلوط گوساله و گوسفند استفاده کنید.
• می توانید 1 عدد سیب زمینی متوسط را در مواد رنده کنید و آب اضافی آن را بگیرید. • سیب زمینی رنده شده، باعث می شود شامی ها نرم و لطیف شوند.
• می توانید از سبزیجات معطر دلخواه خود مانند (ترخون، مرزه، جعفری و ...) استفاده کنید.
• می توانید به جای آب نارنج از آبغوره نیز استفاده کنید.
• می توانید از روغن دنبه به جای روغن کرمانشاهی یا کره استفاده کنید.
• شامی ها را در روغن داغ سرخ کنید تا شامی ها پف کنند و مغز پخت شوند.
• می توانید برای تهیه سس شامی ماسوله از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
• میزان اضافه کردن آب نارنج (ترشی) به ذائقه ی شما بستگی دارد.
• برای طعم قوی تر می توانید از زعفران دم کرده نیز در سس استفاده کنید.
• برای چاشنی بیشتر می توانید از رب انار ترش نیز در سس استفاده کنید.
نحوه درست کردن شامی ماسوله
شامی ماسوله، یک غذای کامل و خوشمزه است که می توانید به عنوان وعده اصلی سرو کنید. شامی ماسوله، از اصیل ترین و خوشمزه ترین غذاهای شمالی است که با عطر و طعم بی نظیر خود، هر ذائقه ای را مجذوب خود می کند. این غذا به دلیل داشتن گوشت، سیب زمینی و سبزیجات، منبع خوبی از پروتئین، فیبر و ویتامین ها است.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها