استعدادیابی کودکان در دنیای پیشرفته امروزی که برای هر چیزی باید رقابت کرد، را باید جدی گرفت. از این رو محققان و دانشمندان زیادی در این باره صحبت کردهاند و روشهای مختلفی را برای کشف هوش و استعداد کودک بیان میکنند.
اما چرا تا این حد کشف استعداد کودکان اهمیت دارد؟
واقعیت این است که کسانی که استعداد خود را شناختهاند، اغلب میتوانند در مشاغلی شروع به کار کنند که هم عاشق آناند و هم در آن کار مهارت دارند. این در حالی است که حداقل ۸۰ درصد از افراد در یک تجارت یا شغلی فعالیت میکنند که نه از آن راضی هستند و نه از کار خود لذت میبرند.
پس با توجه به این گفتهها، استعدادیابی برای کودکان را باید یک سرمایهگذاری بلند مدت بدانیم که به طور قطعی نتیجه مثبتی به ما میدهد. چه کودک بخواهد در رشته ریاضی بهترین باشد و چه ادبیات، چه در دو میدانی یا حتی برنامهنویسی، وظیفه والدین این است که به او اجازه دهند تا هر چه علاقه دارد را انتخاب و امتحان کند. پدر و مادرها نیز میتوانند با کارهایی مانند انجام انواع تست هوش کودکان تواناییهای کودک خود را به طور دقیق بررسی کنند و با پرورش استعداد او را در مسیر دلخواهش راهنمایی کنند.
پس سؤال بعدی که باید به دنبال جواب آن باشیم این است که بهترین روش برای استعدادیابی کودکان چیست؟ در ادامه ما به شما؟ روش برتر کشف استعداد در کودکان را خواهیم گفت.
خانه اولین و امنترین مکانی است که کودکان در آن یاد میگیرند. اولین چیزی که باید در کشف استعداد کودک در خانه مدنظرتان باشد این است که روش مستقیمی برای این کار وجود ندارد و تنها راه حل مفید برای آن بازی کردن با کودک است.
بله! بازی بهترین و غیر مستقیمترین روش آموزشی و استعدادیابی در کودکان است. در ادامه به معرفی چند بازی مؤثر و هدفمند در کشف استعداد کودکتان میپردازیم که به راحتی میتوانید در خانه انجام دهید.
اگر کودک احساساتش را بشناسد به درک عمیقتری از خودش میرسد و میتواند به مرور چیزهایی که باعث شادی، ناراحتی یا هیجانش میشود را شناسایی کند.
شناسایی احساسات باعث میشود کم کم به خودآگاهی برسد و علاقهمندیهایش را درک کند.
به این منظور میتوانید شکلک احساسات را پرینت بگیرید و بر روی دیوار بچسبانید و از او بخواهید در طول روز هر کدام را تجربه کند روی آن علامت بزند.
یکی از راههای استعدادیابی کودکان انجام بازیهای نمودی است. بچهها در خلال بازیهای نمودی آنچه که باید را هم یاد میگیرند و هم به آنچه علاقه دارند اشاره میکنند. برای این بازی باید شما هم قد کودک شوید و سعی کنید با یک نمایش نامه خیالی کودکتان را همراهی کنید و ببینید او به چه چیزی علاقه بیشتری نشان میدهد.
انواع بازیهای لگو و پازل میتواند هوش ریاضی دیداری، برون فردی را در کودک شما تقویت کند. در انجام این بازی توسط کودک اصلاً عجله به خرج ندهید و بگذارید روش درست کردن را خودش کشف کند و بیاموزد.
استعدادهای کودکان را میتوان از روشهای مختلفی امتحان و کشف کرد. امتحان کردن انواع مختلفی از کارها، بازیهای آزاد، تشویق و بسیاری دیگر همه کارهایی هستند که میتوانید برای این که بدانید کودکتان چه استعدادی دارد انجام دهید. اما از میان همه روشها، تست استعدادیابی کودکان، احتمالاً مطمئنترین روشی خواهد بود که در کمترین زمان نتیجه و اطلاعاتی مفید در اختیار شما میگذارد.
اگر با این حوزه آشنا نیستید، خوب است بدانید استعدادیابی به فرآیندی گفته میشود که طی آن تواناییهای ذاتی و نهفته درونی کودک شناسایی شده و در مسیری قرار میگیرند که به شکوفایی آنها میانجامد. برای این کار تعدادی تست تأیید شده وجود دارد برخی از معروفترین انواع تست هوش کودکان عبارتند از:
البته باید این نکته را مدنظر داشته باشید که تحلیل تست استعدادیابی کودکان بسیار مهم است و بهتر است توسط متخصصان انجام شود. مجموعه بازی بوک یکی از سایتهای معتبر در حوزه رشد و شکوفایی استعداد کودکان است گه با ارائه تحلیلهای تخصصی میتواند به شما در انجام استعدادیابی و تست هوش کودکان کمک کند.
برای استعدادیابی کودکان زمان نقش کلیدی دارد. محققان زمانی را که کودک آماده حضور در جامعه میشود و به پیش دبستانی میرود را بهترین زمان برای انجام تست هوش کودکان مینامند. استعدادیابی کودکان اگر زودهنگام انجام شود میتواند کمک کند کودک شما چه در دوران جوانی خود و چه بزرگسالی، مسیر کوتاهتری را برای موفقیت بپیماید و سریعتر به نتیجه دلخواه برسد.
پس بهتر است در سن شش سالگی به کشف استعداد در او بپردازید و این کار را به تعویق نیندازید چون...
اگر شما والدی...
هستید میتواند به راحتی استعداد را در فرزندتان سرکوب کنید.
برای استعدادیابی در کودکان داشتن ویژگیهای زیر ضروری است:
مجموعه بازی بوک از جمله سایتهای استعدادیابی است که با انجام تست هوش کودکان به صورت تخصصی، به شما قدم به قدم رشد و شکوفایی استعداد را آموزش میدهد و تا رسیدن به هدفتان کنار شماست.
پاسخ ها