یک مطالعه نشان داد که خرما تقریباً یک میانوعده ایدهآلمیباشد زیرا حاوی طیف گستردهای از مواد مغذی ضروری و فواید بالقوه برای سلامتی است.
جایگزین کردن میان وعدههای عصرانه با خرما مزایای بیشماری دارد زیرا سرشار از فیبرهای غذایی و مملو از ویتامینها و مواد معدنی است.
شاخص گلیسمی پایین
از آنجایی که خرما سرشار از فروکتوز میباشد خرما به طور طبیعی شیرین است، خرما شاخص گلیسمی پایینی دارد از این رو تاثیر نسبتاً ملایمی بر سطح قند خون دارد.
غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین باعث افزایش کمتر سطح قند خون میشوند و بنابراین برای بیماران دیابتی مناسب هستند.
مبتلا شدن به بیماری قلبی را کاهش میدهد
خرما سرشار از فیبرهای غذایی است که به کاهش کلسترول لیپوپروتئینهای با چگالی کم یا کلسترول بد کمک میکند. فیبرهای غذایی تمایل به اتصال با کلسترول دارند و از جذب آنها در جریان خون جلوگیری میکنند. بنابراین از رسوب چربی در رگها جلوگیری میشود و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
سرشار از آنتی اکسیدان است
خرما سرشار از آنتی اکسیدان است که میتواند خطر ابتلا به چندین بیماری را کاهش دهد. آنتی اکسیدانها از سلولهای شما در برابر رادیکالهای آزاد و مولکولهای ناپایدار محافظت میکنند که ممکن است باعث واکنشهای مضر در بدن شما شده و منجر به بیماری شود.
هضم راحتتر غذا
خرما به دلیل محتوای بالای فیبر محلول و نامحلول برای هضم سالم مناسب است. خرما ممکن است از یبوست، اسهال و التهاب دستگاه گوارش جلوگیری کند.
تقویت باکتریهای مفید روده
خرما سرشار از ترکیبات ضروری مانند اسیدهای آمینه، نیکوتین و فیبر غذایی است. این به پاکسازی باکتریهای بد موجود در روده کمک میکند و باعث رشد باکتریهای خوب میشود.
افزایش انرژی وکاهش خستگی
این ویتامینها فرآیندهای متابولیک را بهبود میبخشد و در نتیجه خستگی را کاهش میدهد.
کمک به کنترل وزن
از آنجایی که خرما به کاهش سطح قند خون کمک میکند برای کنترل وزن مفید است.
تنظیم فشار خون
پتاسیم موجود در خرما برای دفع سدیم از بدن ضروری است، بنابراین پتاسیم با دفع سدیم از بدن فشار خون را تنظیم میکند. همچنین پتاسیم برای ضربان صحیح قلب مورد نیاز است.
جلوگیری از کم خونی
خرما سرشار از آهن است که برای تولید گلبولهای قرمز خون حیاتی است. تولید بیشتر گلبولهای قرمز خطر کم خونی را کاهش میدهد و میتواند از علائم مرتبط با کم خونی مانند خستگی و ضعف جلوگیری کند.
تقویت استخوانها
به دلیل وجود مقادیر قابل توجهی مواد معدنی خرما به تقویت استخوانها و مبارزه با بیماریهای دردناک و ناتوان کننده مانند پوکی استخوان کمک میکند. حاوی مواد معدنی مانند سلنیوم، منگنز، مس و بسیاری موارد دیگر است و این مواد معدنی به رشد استخوانهای سالم کمک میکنند.
کاهش کلسترول خون
خرما یک راه سالم و خوشمزه برای کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول بد در بدن است.
تقویت قوایجنسی
مطالعات متعدد نشان داده است که خرما با کاهش عقیمی ناشی از اختلالات جنسی مختلف برای افزایش استقامت جنسی مفید است.
خطر سرطان را کاهش میدهد
چندین محقق نشان دادهاند که خرما به کاهش خطر و تاثیر سرطان شکم کمک میکند.
سلامت دهان و دندان را افزایش میدهد
مصرف منظم خرما همچنین برای محافظت و بهبود استحکام مینای دندان مفید است و همچنین به دلیل داشتن فلوراید به کاهش خطر پوسیدگی دندان کمک میکند.
با عفونتها مبارزه میکند
میزان بالای گوگرد موجود در خرما به بدن انسان کمک میکند تا با شرایط و آلرژیها مبارزه کند.
سلامت مو را تقویت میکند
خرما حاوی ویتامین ب۵ است که برای حفظ موهای شما حیاتی است. ریزش مو را کاهش میدهد، موهای شکننده را بهبود میبخشد و نوک موها را شکافته میکند. مصرف روزانه ۳ تا ۴عدد خرما میتواند به کاهش مشکلات مو کمک کند.
افزایش وزن
خرما اگر بیش از حد مصرف شود به دلیل محتوای کالری بالا میتواند منجر به افزایش وزن شود. بنابراین مصرف خرما در حد اعتدال ضروری است.
قند خون
از آنجایی که خرما حاوی قندهای طبیعی است خوردن بیش از حد آن میتواند سطح قند خون را افزایش دهد.
بیماری کلیوی
افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید در مصرف خرما احتیاط کنند و در مورد میزان پتاسیم مصرفی روزانه با پزشک مشورت کنید.
منبع:
پاسخ ها