azadiiarezoye

azadiiarezoye

طرز تهیه نان حجیم


نان حجیم یکی از انواع محبوب نان است که با بافتی نرم، پف دار و خوش عطر شناخته می شود. این نان ها معمولاً در قالب پخته می شوند و حجم آن ها در هنگام تخمیر و پخت افزایش قابل توجهی پیدا می کند. در این مقاله با روش تهیه نان حجیم خانگی آشنا می شویم.

 


مواد لازم


ماده    مقدار
آرد گندم (ترجیحاً آرد نان)    ۵۰۰ گرم
آب ولرم    ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلی لیتر
خمیر مایه خشک فوری    ۱ قاشق غذاخوری
شکر    ۱ قاشق غذاخوری
نمک    ۱ قاشق چای خوری
روغن مایع یا کره نرم    ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
شیر خشک (اختیاری، برای لطافت بیشتر)    ۱ قاشق غذاخوری

مراحل تهیه


فعال سازی خمیر مایه
در یک کاسه کوچک، خمیر مایه خشک، شکر و کمی از آب ولرم را مخلوط کنید. حدود ۱۰ دقیقه در دمای اتاق بگذارید تا کف کند و فعال شود. اگر کف نکرد، مخمر شما فعال نیست و باید از مخمر تازه استفاده کنید.

همچنین بخوانیدمعرفی تجهیزات مورد استفاده در کافی شاپ

آماده کردن خمیر

در یک ظرف بزرگ، آرد را الک کنید. نمک، شیر خشک و مواد خشک دیگر را اضافه کنید. سپس خمیر مایه فعال شده، باقی مانده آب و روغن را اضافه کرده و شروع به ورز دادن کنید.

ورز دادن خمیر

خمیر را حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید تا یک خمیر نرم، کشسان و یکدست به دست آید. اگر خمیر خیلی چسبنده بود، مقدار کمی آرد اضافه کنید، اما زیاده روی نکنید.

استراحت اول (تخمیر اولیه)

خمیر را در کاسه ای چرب شده قرار داده، روی آن را با پارچه بپوشانید و در جای گرم حدود ۱ تا ۱.۵ ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.

فرم دادن و قالب گذاری

بعد از پف کردن خمیر، هوای آن را با فشار دست خالی کنید. سپس خمیر را به شکل دلخواه (معمولاً به صورت رول شده) فرم دهید و در قالب چرب شده نان قرار دهید.

استراحت دوم (پروفینگ)

خمیر را دوباره حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در قالب استراحت دهید تا باز هم حجم بگیرد.

پخت نان

فر را از قبل با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. خمیر را در وسط فر به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید تا روی نان طلایی شود. برای داشتن پوسته نرم تر می توانید روی نان را قبل از پخت با مخلوط زرده تخم مرغ و شیر یا فقط شیر بمالید.

 

خنک شدن و سرو

نان را بعد از پخت از قالب خارج کرده و روی توری بگذارید تا کاملاً خنک شود. سپس برش زده و میل کنید.


نکات مهم

•    استفاده از آرد نان (آرد با پروتئین بالا) به حجیم شدن نان کمک زیادی می کند.
•    حتماً از خمیرمایه تازه و فعال استفاده کنید.
•    زمان و دمای مناسب تخمیر برای پف کردن خوب خمیر بسیار مهم است.
•    اگر بخواهید نان شما نرم تر بماند، بعد از پخت روی آن را با پارچه بپوشانید تا رطوبت حفظ شود.
نتیجه گیری
تهیه نان حجیم در خانه با رعایت چند نکته ساده امکان پذیر است. با انتخاب مواد اولیه مناسب، ورز دادن درست و زمان بندی مناسب تخمیر، می توانید نانی خوشمزه و سالم در خانه تهیه کنید که هم از نظر بافت و هم طعم قابل رقابت با نان های نانوایی باشد.

منبع: https://denizedu.com/course/bread-baking-class/

azadiiarezoye
azadiiarezoye

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋