دسرها یکی از لذتبخشترین بخشهای وعدههای غذایی هستند که نمیشود بههیچعنوان از آنها گذشت
دیجیکالامگ: دسرها یکی از لذتبخشترین بخشهای وعدههای غذایی هستند که نمیشود بههیچعنوان از آنها گذشت. اما از آنجاییه که اغلب دسرها پرچرب، شیرین و ناسالماند، اگر میخواهید بدن سالمی داشته باشید و دچار افزایش وزن نشوید، باید خیلی از این دسرها را از برنامه غذایی خود حذف و آنها را با دسرهای رژیمی جایگزین کنید. در این مقاله از دیجی کالا مگ، با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع دسر رژیمی را به شما آموزش دهیم.
موز شکلاتی منجمد یک دسر آسان و سالم برای زمانهاییست که در رژیم به سر میبرید اما هوس یک دسر شیرین به سرتان زده است. این دسر خوشمزه را میتوانید تا ۱ ماه در فریزر نگهداری کنید.
مواد لازم:
۲ عدد موز متوسط و رسیده
۱ و ½ پیمانه چیپس شکلات تلخ (۵ اونس)
۱ قاشق غذاخوری روغن نارگیل تصفیه شده
۱ قاشق چایخوری نمک
۲ قاشق غذاخوری بادام زمینی خرد شده، پسته خرد شده، و شکلات رنگی طبیعی برای تزیین (دلخواه)
طرز تهیه:
موزها را به قطعات نیمسانتیمتری برش دهید. آنها را روی یک کاغذ روغنی قرار داده و به مدت ۴۵ دقیقه داخل فریزر بگذارید.
شکلات را بهشیوهی بنماری ذوب کنید. برای این کار ابتدا باید یک قابلمه حاوی آب را روی شعلهی گاز قرار دهید تا آب آن جوش بیاید. سپس شکلات، روغن نارگیل و نمک را در یک لیوان یا یک کاسهی شیشهای بریزید و روی قابلمه حاوی آب جوش قرار دهید (میتوانید از گیره یا دستکش ضخیم برای نگه داشتم کاسه حاوی شکلات روی بخار آب استفاده کنید) و با احتیاط، شکلات را هم بزنید تا ذوب شود.
موزها را از فریزر خارج کرده و با استفاده از چنگال، یکی یکی برشهای موز را داخل شکلات داغ غوطهور کنید تا کاملا آغشته به شکلات شوند.
موزهای آغشته به شکلات را داخل سینی گذاشته و پیش از اینکه سرد شوند با بادام، پسته خرد شده یا شکلات، تزئین کنید.
در آخر موزها را دوباره به مدت ۳۰ دقیقه داخل فریزر بگذارید تا خنک شود.
دسر رژیمی با جو پرک
طرز تهیه دسر رژیمی با جو پرک و کرهی بادام زمینی
اوتمیل یک ترکیب دلپذیر از جو دوسر و کره بادام زمینی بدون قند است که علاوه بر طعم خوشمزه، لحظاتی شیرین و سالم را به رژیم غذایی شما اضافه میکند.
مواد لازم:
۱ پیمانه کره بادام زمینی نرم (بدون نمک و شکر)
½ پیمانه
(یا شیرهی گیاهی برای گیاهخواران)
۴ پیمانه جو دو سر
½ قاشق چایخوری نمک کوشر
½ قاشق چایخوری دارچین
۱ تا ۲ اونس شکلات تلخ (۸/۱ تا ۴/۱ پیمانه شکلات چیپس)
طرز تهیه:
کره بادام زمینی، عسل، جو دوسر، نمک و دارچین را در یک کاسه مخلوط کنید. (اگر مخلوط خشک و چسبناک به نظر میرسد، کمی دیگر از کرهی بادام زمینی یا عسل را به آن اضافه کنید.
یک ورق کاغذ روغنی را کف یک قالب ۹ × ۹ پهن کنید. سپس مواد را در قالب بریزید و بهصورت یکدست پهن کنید. میتوانید از یک لیوان کوچک بدون دسته برای صاف کردن مواد استفاده کنید.
مواد را به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس قالب را از یخچال بیرون بیاورید و مواد را با گرفتن کنارههای کاغذ روغنی از قالب خارج کنید.
دسر خود را در ابعاد دلخواه بهصورت مستطیل یا مربع برش زنید.
در آخر شکلات را بهصورت بنماری ذوب کرده و روی دسر خود بریزید و اجازه دهید خنک شود.
با درست کردن یک دسر رژیمی با خرما، نه تنها از لذت خوردن یک دسر خوشمزه برخوردار میشوید، بلکه از خواص مغذی و فیبر مفید خرما نیز بهرهمند خواهید شد.
مواد لازم:
۱۰ عدد خرمای بدون هسته
۱۰ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
۲۸۰ گرم شکلات تلخ ۶۰-۷۰٪ خرد شده
مقداری نمک
طرز تهیه:
هر خرما را با یک قاشق غذاخوری کره بادام زمینی پر کنید.
شکلات را در کاسهای متوسط درون مایکروفر ذوب کنید و سپس یک سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید.
خرماها را با چنگال درون شکلات فرو برده و داخل سینی بگذارید.
در صورت تمایل روی خرماهای شکلاتی اندکی نمک بپاشید و به مدت ۱۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
دانه چیا یکی از بهترین انتخابها برای تهیه انواع دسر رژیمی است. زیرا مزایای زیادی برای سلامتی دارد. این دانه حاوی آنتیاکسیدان، فیبر، کلسیم، منگنز و چربیهای سالم مثل امگا ۳ است. بنابراین به هضم غذا کمک کرده، قلب را سالم نگه میدارد، به تعادل قندخون یاری میرساند و برای استخوانها مفید است. این میانوعده لذیذ و رژیمی برای همه افراد مناسب است.
مواد لازم:
۱/۴ پیمانه دانه چیا
۱ پیمانه شیر
۱ پیمانه توت فرنگی
۱ پیمانه موز
۱ قاشق غذاخوری عسل
۳ عدد گردو
۱/۴ قاشق چایخوری وانیل
طرز تهیه:
ابتدا دانه چیا را با شیر مخلوط کرده و به مدت ۴ ساعت یا یک شب بگذارید بماند تا خیس بخورد. سپس آن را در یخچال بگذارید تا شیر کاملاً جذب دانههای چیا شود و به حالت ژلهای و پفکی درآید.
پس از پف کردن دانههای چیا، عسل را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
توت فرنگیها را شسته، خرد کرده و در میکسر پوره کنید (مقداری توت فرنگی برای تزیین کنار بگذارید.). سپس وانیل را نیز اضافه کنید و هم بزنید.
نیمی از دانههای چیا را به پورهی توت فرنگی اضافه و هم بزنید.
به صورت لایهای، ابتدا دانه چیا با شیر و سپس پوره توت فرنگی بریزید و اینکار را تا لایه اخر تکرار کنید. در انتها گردو و توت فرنگی خرد شده را برای تزئین اضافه کنید.
اگر بهدنبال یک دسر رژیمی با سیب هستید، پیشنهاد ما به شما سیب پخته است که نه تنها عطر و طعم بینظیری دارد بلکه کاملا رژیمی و سالم است.
موارد مورد نیاز:
۶ سیب متوسط
½ فنجان جو دو سر نورد
۲ قاشق غذاخوری آرد همه منظوره
¼ فنجان گردوی خرد شده
½ فنجان شکر قهوهای
۱ قاشق چایخوری دارچین
¼ قاشق چایخوری زنجبیل آسیاب شده
¼ قاشق چایخوری نمک
۴ قاشق غذاخوری کرهی ذوب شده
شربت افرا، برای سرو
بستنی وانیلی، برای سرو
طرز تهیه:
فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. در یک کتری آب را به جوش بیاورید.
به کمک چاقو، قسمت بالایی سیبها را بهاندازهی ۳/۲ و به شکل قیف سوراخ کرده و هسته آنها را خارج کنید. قسمت پایین سیب را به اندازه نیم سانتیمتر دستنخورده نگه دارید. سپس حفره ایجاد شده را کمی بزرگتر کنید تا مواد بهخوبی در آنها جا بگیرند
در یک کاسه متوسط، جو دو سر، آرد، گردو، شکر قهوهای، دارچین، زنجبیل، نمک و کرهی ذوب شده را با هم مخلوط کنید. سپس آنها را با قاشق داخل سیبها بریزید.
سیبهای پر شده را درون یک ظرف کوچک قرار دهید. سپس مقداری آب جوش کف سینی فر بریزید و ظرف حاوی سیبها را درون سینی قرار دهید و اجازه دهید سیبها به مدت ۲۵ دقیقه بپزند. بعد از این زمان سیبها را با فویل بپوشانید و اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر (تا زمانیکه با چاقو سوراخ شود، اما خیلی نرم نباشد) بپزد.
در آخر روی سیبها شربت افرا بریزید و در صورت تمایل با بستنی وانیلی سرو کنید.
کیک هویج، یکی از ایدهالترین انواع دسر رژیمی است که در تمامی فصول سال (خصوصا زمستان) میتوانید بهسراغش بروید. این کیک نه تنها طعم دلچسبی دارد، بلکه بهدلیل استفاده از کشمش و گردو در آن، مغذی نیز هست.
مواد لازم:
۱.۵ پیمانه هویج رنده شده
نیم پیمانه آرد سفید
نصف پیمانه آرد گندم کامل سبوسدار
نصف پیمانه روغن کنجد
۱/۴ پیمانه تخممرغ (۲ عدد)
۱/۲ قاشق چایخوری وانیل
۲/۳ قاشق چایخوری بیکینگپودر
۱/۳ پیمانه کشمش پلویی
۳ قاشق غذاخوری دارچین
۱ قاشق چایخوری گردو
۳ قاشق غذاخوری عسل
طرز تهیه:
ابتدا ماکروفر را روشن کنید تا گرم شود.
تخممرغها را با عسل، وانیل و روغن کنجد مخلوط کنید.
یک قاشق از آرد سفید را با کشمشها مخلوط کنید و کنار بگذارید. سپس مابقی آرد گندم، بیکینگپودر و دارچین را با هم مخلوط کنید.
آردها را به تدریج به مایه تخممرغ اضافه کرده و مخلوط کنید.
هویجهای رنده شده و گردو را نیز اضافه کرده و همه مواد را مخلوط کنید تا یکدست شود.
مخلوط را در قالب بریزید و ۴۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه بپزید.
سوربه یا سوربت توت فرنگی (Strawberry sorbet) یک دسر خنک و خوشمزه است که عمدتا از توت فرنگی تازه، شکر و آب تهیه میشود. این دسر رژیمی خوشمزه یک انتخاب محبوب در ماههای گرم سال برای کسانیست که دلشان هوای خوردن بستنی دارد اما نمیخواهند رژیم خود را بشکنند.
مواد لازم:
۱ کیلوگرم توت فرنگی
۱ فنجان شکر گرانول
۳ قاشق غذاخوری آبلیمو
۱ نوک انگشت نمک
½ فنجان یخ
طرز تهیه:
توت فرنگیها را داخل میکسر یا مخلوط کن بریزید و آنها را بهصورت پوره در بیاورید. سپس شکر، آب لیموترش، نمک و یخ را به پوره توت فرنگی اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
سپس مخلوط بهدست آمده را در ظرف مخصوص تهیه بستنی یا در یک ظرف فلزی بریزید و و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل فریزر قرار دهید. بعد از کمی بسته شدن آن را هم زده و دوباره در فریزر بگذارید. این کار را دو سه بار دیگر انجام دهید تا بستنی فرم خامهای بگیرد و یخ نزند.
سخن آخر
در این مقاله انواع دسرهای رژیمی مختلف را بههمراه دستور تهیهی آنها به شما معرفی کردیم. همانطور که مشاهده کردید تشکیلدهندهی این دسرها بسیار در دسترس بوده و تهیهی آنها نیز بسیار آسان و سریع است. بنابراین شما میتوانید با توجه به سلیقه و امکانات خود، هماکنون حداقل یکی از این دسرهای لذیذ و مقوی را برای خود تهیه کرده و از خوردن آنها در کنار دوستان و خانواده لذت ببرید، بدون اینکه نگران افزایش وزن یا سلامتی خود باشید.
پاسخ ها