مواد لازم:
. برنج ۱ پیمانه
. لپه نصف پیمانه
. گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
. کلم برگ بزرگ ۱ عدد
. پیاز خردشده ۱ پیمانه
. زردچوبه ۱قاشق مرباخوری
. شکر ۴ قاشق سوپخوری
. آبلیمو،آبغوره یا سرکه ۴ قاشق سوپخوری
. زعفران دم کرده به میزان لازم
. نمک،فلفل و ادویه دلخواه به میزان لازم
. رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
. سبزی دلمه شامل (مرزه،ترخون،شوید.گشنیز و تره) یکو نیم پیمانه
روش تهیه:
۱) لپه رو درحدود دوساعت با کمی نمک خیس کنید.آب لپه رو خالی کنید و مجدد روش آب بریزید و بگذارید تا بپزه و درصافی بریزید.
۲) برنج همدوساعت خیس کنید و درصافی بریزید.
۳) داخل تابه مقداری روغن بریزید و بعداز گرم شدنپیازهارو بهش اضافه کنیدو تفت بدین تا طلایی بشه و بعد گوشت،نمک،فلفل و ادویه رو اضافه کنید و تفت بدید تا رنگگوشت تغییر کنه و بعداز روی حرارت بردارین.
۴)لپه،برنج:،آبلیمو، کمی شکر و زعفران اضافه کنید.
از آبغوره یا سرکه هممیتونیناستفاده کنید ولی من خودم با آبلیمو بیشتر میپسندم.
من توی این دلمه هم مثل دلمه های دیگه برای عطرش حتما سبزی میریزم که خشکیا تازه اش فرقی نداره.
۵)داخل قابلمه بزرگی آب بریزید و بزارید تا جوش بیادو یک قاشق سوپخوری نمکبهش اضافه کنید. سپس کلم رو نصف کنید.یا میتونید برگهاش رو جدا کنید وبعد داخل قابلمه بریزید یا همون طور داخل قابلمه بریزید وقتی که کمی نرمشد خودشون جدا میشن. وقتی برگها کمی نرم شدن ازروی حرارت بردارین و درصافی بریزین تا برگها سرد بشند و بعد از موادتون داخل برگهابریزید و مثل بقچه تاکنید.
۶)برای سس من دوقاشق روغن و مقداری کره اضافه میکنم و رب گوجه رو توش تفت میدم و دو تا سه پیمانه آب میریزم و مجدد داخل سس هم آبلیمو،شکر و زعفران اضافه میکنم. (مقدارشکر و آبلیمو بستگی به ذائقتون داره و اینمیزان تقریبیه)
۷) کف ظرفی رو چندردیف برگهای کلم بچینید و دلمه هارو روش بچینیدو سس رو بهش اضافه کنید.
۸) روی دلمه ها یک ظرف که یه مقدار سنگین باشه قراربدینکه حینپخت برگها از همباز نشه. درظرف رو بزارید و اجازه بدین تا کامل دلمه هاتون بپزه.
پاسخ ها