نیروی محرک در گیربکس حلزونی اغلب الکتروموتور ها هستند. در کاربری های صنعتی برای به حرکت در آوردن شافت ماشین ها که اغلب نبروی زیادی را متجمل میشوند از الکتروموتور ها استفاده میشود. اما اتصال مستقیم الکتروموتور با این شافت ها به سبب سرعت دورانی بالای ناشی از میدان مغناطیسی عملا ممکن نسیت و از این رو از گیربکس ها استفاده می شود. یکی از انواع پر کاربرد گیربکس حلزونی می باشد که اتصال آن با الکتروموتور به روش های مختلفی میسر میشود. یکی از عمومی ترین راه های اتصال گیربکس حلزونی به الکتروموتور از طریق سیستم تسمه و بلبرینگ صورت می پذیرد. بدین ترتیب که عملا بین گیربکس حلزونی و الکتروموتور فاصله ای وجود دارد که اتصال بین آنها توسط تسمه و پولی صورت می پذیرد. یکی دیگر از انواع اتصال استفاده از گیربکس حلزونی از نوع هالو شافت می باش که در این صورت شافت متحرک الکتروموتور به راحتی در داخل محفظه گیربکس حلزونی قرار می گیرد. بسته به نوع کاربری ممکن است از انواع دیگر سیستم های کوپلینگ برای اتصال گیربکس حلزونی و الکتروموتور نیز استفاده شود.
گیربکس های حلزونی فشردهترین نوع سیستم هستند و کاهش سرعت را با نسبت بالا ارائه میکنند. هنگامی که فضا محدود است و نیاز به کاهش دنده زیاد است، آنها اغلب نوع ترجیحی سیستم دنده هستند. از گیربکس های حلزونی می توان برای افزایش شدید گشتاور یا کاهش بسیار سرعت استفاده کرد. همچنین نرمترین و بیصداترین سیستمهای دندهای هستند، به شرطی که به درستی نصب و روغن کاری شوند.
یکی دیگر از مزیت های گیربکس های حلزونی این است که اثربخشی مش بندی خوبی دارند. برای مؤثرتر بودن، مهم است که آنها با استانداردهای با کیفیت بالا تولید شوند تا اطمینان حاصل شود که تمام الزامات دنده دقیقاً برآورده شده است. علاوه بر این نسبت به دیگر انواع گیربکس بالاخص گیربکس خورشیدی گیربکس های حلزونی دارای قیمت مناسب تری بوده و تعویض قطعات آنها با هزینه کمتری صورت می گیرد. کاربری گسترده این دسته از الکتروگیربکس ها در صنایع سبک و سنگین سبب می شود تا گیربکس های حلزونی با برند های بسیار متنوعی در بازار یافت شده که هم انتخاب بیشتری را برای کاربران به همراه دارد و هم به کاهش قیمت این سری از گیربکس های صنعتی می انجامد.
منبع : sanataria
پاسخ ها