به گزارش ایمنا "الکتروگیربکس ها در واقع کاهندههای سرعت در اتوماسیون صنعتی میباشند. در اغلب موارد الکتروگیربکس ها به یک الکتروموتور و یا یک شافت دوار در خروجی موتورهای احتراق داخلی اتصال پیدا میکنند و وظیفه آنها کاهش سرعت دورانی در خروجی و انتقال قدرت با نیروی گشتاور بالاتر میباشد.
از الکتروگیربکس ها در شکلهای متنوع بر روی انواع ماشین آلات صنعتی شامل انواع ماشین آلات راهسازی و معدنی، خودروها، همزن ها، مولدهای انرژی و غیره استفاده میشود.
الکتروگیربکس ها دارای مشخصات فنی مختلفی هستند. توان خروجی، نسبت تبدیل سرعت، گشتاور خروجی، فرکانس کاری و راندمان از مهمترین مشخصات مکانیکی گیربکسها میباشد. اما قبل از اینکه پیرامون قابلیتهای گیربکسها صحبت کنیم بهتر است بصورت اجمالی به معرفی انواع الکتروگیربکس بپردازیم. گیربکسها بر حسب زاویه ورودی و خروجی شافت ها، نوع دندههای درگیر در ساختار، نوع شافت ورودی (هالو شافت و ساده) و حتی بر حسب برند تولید کننده نیز دسته بندی میشوند. در زیر به معرفی انواع الکتروگیربکس بر حسب نوع دندههای درگیر و زاویه شافت های ورودی و خروجی میپردازیم.
گیربکسهای هالوشافت نیز در واقع نوع خاصی از الکتروگیربکس نمیباشند و بیشتر به نحوه اتصال الکتروگیربکس به الکتروموتور اشاره دارند. در کل برای اتصال الکتروموتورها به گیربکسها یا میبایست از یک سیستم کوپلینگ مجزا استفاده نمود و یا با ایجاد یک شکل هندسی در داخل شافت ورودی گیربکس که به ان گیربکسهای هالوشافت گفته میشود اقدام نمود. گیربکسهای هالوشافت بدون نیاز به سیستم کوپلینگ نیاز به فشاس محدودتری در اتصال دارند و هزینه کمتری نیز برای راه اندازی آنها لازم است. انواع گیربکسهای خورشیدی و حلزونی بصورت هالو شافت نیز تولید میشوند.
منبع: الکتروگیربکس های صنعتی
پاسخ ها