zerafatcom

zerafatcom

آشنایی با عدس و خواص آن

عدس دانه های خوراکی از خانواده حبوبات است. آنها به خاطر شکل لنز خود به خوبی شناخته شده اند و با یا بدون پوسته بیرونی دست نخورده به فروش می رسند. اگرچه آنها یک غذای اصلی رایج در کشورهایی مانند ترکیه، سوریه، اردن، مراکش و تونس هستند، اما بیشترین تولید عدس امروزه در کانادا است.

انواع عدس

عدس ها اغلب بر اساس رنگشان طبقه بندی می شوند که می تواند از زرد و قرمز تا سبز، قهوه ای یا سیاه متغیر باشد. در اینجا برخی از رایج ترین انواع عدس آورده شده است:

سبز: اینها می توانند اندازه متفاوتی داشته باشند و معمولاً در دستور العمل هایی که عدس Puy را مصرف می کنند، جایگزین ارزان تری هستند.

زرد و قرمز: این عدس ها شکافته شده و به سرعت پخته می شوند. آنها برای تهیه دال عالی هستند و طعمی شیرین و آجیلی دارند.

رنگ قهوه ای:  اینها پر مصرف ترین نوع هستند. آنها طعمی خاکی دارند، شکل خود را در هنگام پخت به خوبی حفظ می کنند و در خورش ها و سوپ ها عالی هستند.

بلوگا: اینها عدس های سیاه ریز هستند که تقریباً شبیه خاویار هستند. آنها یک پایه عالی برای سالادهای گرم هستند.

پوی: اینها از منطقه فرانسوی Le Puy می آیند. آنها از نظر رنگ مشابه هستند اما تقریباً یک سوم اندازه عدس سبز هستند و طعم فلفلی دارند.

خواص عدس

عدس سرشار از پلی فنول ها است که یک دسته از فیتوکمیکال های تقویت کننده سلامت هستند. برخی از پلی فنول های موجود در عدس، مانند پروسیانیدین و فلاوانول ها، دارای اثرات آنتی اکسیدانی قوی، ضد التهابی و محافظت کننده عصبی هستند. هنگامی که در آزمایشگاه آزمایش شد، پلی فنل های موجود در عدس قادر به توقف رشد سلول های سرطانی، به ویژه در سلول های سرطانی پوست بودند. عدس حاوی مواد ضد مغذی مانند مهارکننده های تریپسین و اسید فیتیک است که جذب برخی از مواد مغذی را کاهش می دهد. خیساندن و پختن عدس این موارد را به حداقل می رساند، اما با این وجود، شما همچنان اکثر مواد مغذی خود را جذب خواهید کرد.

عدس منبع عالی ویتامین های گروه B، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است. آنها همچنین منبع عالی پروتئین گیاهی و فیبر هستند. عدس از بیش از 25 درصد پروتئین تشکیل شده است که آن را به یک جایگزین عالی برای گوشت تبدیل می کند. آنها همچنین منبع بسیار خوبی از آهن هستند، ماده معدنی که گاهی اوقات در رژیم های گیاهخواری کمبود دارد. عدس سرشار از فیبر است که از حرکات منظم روده و رشد باکتری های سالم روده حمایت می کند. خوردن عدس می تواند وزن مدفوع شما را افزایش دهد و عملکرد کلی روده شما را بهبود بخشد. علاوه بر این عدس حاوی طیف گسترده‌ای از ترکیبات گیاهی مفید به نام فیتوکمیکال‌ها است که بسیاری از آنها در برابر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع 2 محافظت می‌کنند. پلی فنول های موجود در عدس ممکن است فواید سلامتی قدرتمندی داشته باشند یک مطالعه نشان داد که مصرف عدس به کاهش سطح قند خون کمک می کند و مزایای آن تنها به دلیل محتوای کربوهیدرات، پروتئین یا چربی نیست. همچنین شایان ذکر است که به نظر نمی رسد پلی فنل های موجود در عدس پس از پختن خواص سلامتی خود را از دست بدهند.

پختن عدس آسان است، عدس خرد شده تنها 5 تا 10 دقیقه طول می کشد و انواع دیگر آن 20 تا 30 دقیقه زمان می برد. به علاوه، برخلاف سایر حبوبات، عدس نیازی به خیس خوردن قبل از پخت ندارد.

zerafatcom
zerafatcom

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋