حس شنوایی یکی از مهمترین حواس پنجگانه در بدو تولد میباشد و نوزاد بدون آن نمیتواند مهارتهای گفتاری و ارتباطی را بدرستی و همچون همسالان خود یاد بگیرد و در موارد کمشنواییهای شدید میتواند باعث منزویشدن و قطع ارتباط فرد با جامعه شود.
کم شنوایی ممکن است برای هر فرد خردسالی، در اثر دلایل های مختلف و اتفاق های ناگوار رخ دهد. حال کودکان که همیشه مورد توجه و مراقبت بسیار زیادی قرار می گیرند، چرا باید به کم شنوایی دچار شوند؟ در کل دلایل کم شنوایی کودکان بسیار زیادی مانند وراثت وجود دارد که کودکان را به کم شنوایی دچار می کند.
کم شنوایی به معنای کاهش شدت صدا در فرکانس های متفاوت می باشد برای مثال بعضی از انواع کم شنوایی فقط کاهش شنوایی در فرکانس های زیر است و به این افت شنوایی ،high frequency hearing loss می گویند. ممکن است کودکی با افت شنوایی تشخیص داده شود و کودک بر اساس نتایج تست های ادیومتری صداها را بصورت نرمال در یک یا دو گوش نشنود. کودکی با افت شنوایی خفیف فقط می تواند بخشی از گفتار را راحت درک کند.
کم شنوایی در کودکان و نوزادان باعث می شود که دریافت اطلاعات صوتی دچار نقص شده و سیستم شنوایی طبیعی دچار اختلال عملکرد میشود. این معضل سبب بروز مشکل در رشد کودک، پردازش های مغزی و برقراری روابط اجتماعی می شود. به همین دلیل تشخیص و مداخله زودهنگام در موارد کم شنوایی کودکان امری ضروری و حیاتی محسوب می شود، همچنین برای ادامه تحصیل و روابط اجتماعی موفق کودک در آینده باید مراقبتها و اقدامات خاصی اعمال شود.
نشانه کمشنوایی در کودکان و نوزادان
یک مرکز تحقیقات بین المللی گزارش کرده است که حدود ١۵درصد کودکان کم شنوایی دارند که در بیشتر موارد خفیف و در یک گوش است. افت شنوایی شدید شیوع کمتری دارد.اگر فکر می کنید کودکتان به سختی می شنود باید هر چه سریع تر به متخصص اطفال و ادیولوژیست مراجعه کنید.
برای بررسی صحیح علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان لازم است با متخصص شنوایی سنجی یا پزشک گوش، حلق و بینی مشورت کنید تا معایناتی از جمله تست شنوایی سنجی(audiometry)کودک و نوزاد انجام شود.
کودکانی که علائم کم شنوایی دارند در 12 ماهگی ممکن است کاندید کاشت حلزون شوند. طبق توصیه متخصصان، شما باید هر چه زودتر اقدام به کاشت حلزون کنید تا کودکان در معرض اصوات مهم در دوره یادگیری زبان باشند. پس از کاشت، آنها باید تحت گفتار درمانی شدید قرار بگیرند تا به بهترین نحو ممکن، از دستگاه استفاده کنند.
کودکانی که واجد شرایط کاشت حلزون:
پاسخ ها