
آژانس فضایی اروپا میخواهد فرایند تولید غذا در فضا را آسان کند.
آژانسهای فضایی برای مأموریتهای طولانیمدت به ماه، مریخ و فراتر از آن با موانع متعددی روبهرو هستند که یکی از بزرگترین آنها غذا است. درحالحاضر، غذا روی زمین تولید و به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) منتقل میشود. اگرچه این روش برای مأموریتهای نزدیک به زمین امکانپذیر است، اما برای مقاصد دورتر، از نظر فنی غیرعملی و بسیار پرهزینه است. اکنون محققان ایده عجیبی برای حل این مشکل دارند.
به گزارش Space، آژانس فضایی اروپا (ESA) پروژهای به نام HOBI-WAN را راهاندازی کرده است که هدف آن، آزمایش تولید یک پودر پروتئینی به نام Solein در فضا با استفاده از حداقل منابع ممکن است؛ منابعی که شامل هوا، الکتریسیته و ادرار فضانوردان میشود.
پروژه HOBI-WAN (مخفف «باکتریهای اکسیدکننده هیدروژن در بیوزنی به عنوان منبع تغذیه») بخشی از برنامه اکتشافی Terrae Novae آژانس فضایی اروپا است. محصول اصلی این پروژه، Solein، یک پودر پروتئینی است که توسط شرکت فناوری غذایی فنلاندی Solar Foods توسعه یافته است. این ماده از طریق یک فرایند تخمیر گازی تولید میشود که در آن از میکروبها، هوا (دیاکسیدکربن) و الکتریسیته استفاده میشود.

اگرچه شرکت Solar Foods این فناوری را روی زمین با موفقیت اجرا کرده، اما فضا به تکنیکهای متفاوتی نیاز دارد. تفاوت اصلی در منبع نیتروژن است که برای سنتز پروتئین ضروری است: روی زمین این فرایند از آمونیاک به عنوان منبع نیتروژن استفاده میکند. در فضا منبع نیتروژن، اوره خواهد بود؛ یک ترکیب آلی که بهوفور در ادرار فضانوردان یافت میشود.
طی هشت ماه آینده، Solar Foods با پیمانکار اصلی پروژه، OHB System AG، بر روی زمین کار خواهد کرد تا فناوری لازم برای آزمایش در فضا را توسعه دهد. در صورت موفقیت، تولید Solein درنهایت در ایستگاه فضایی بینالمللی آزمایش خواهد شد.
پاسخ ها