خواب زیاد همچنین میتواند با بیماریهایی همچون افسردگی مرتبط باشد.
بررسیهای جدید محققان نشان میدهد که خوابیدن بیش از ۹ ساعت ممکن است برای سلامت شما از کمخوابی هم بدتر باشد.
به گزارش ساینس آلرت، خواب در کنار تغذیه و فعالیت بدنی یکی از ارکان اصلی سلامت انسان است. در طول خواب، فرایندهای فیزیولوژیکی مهمی در بدن رخ میدهد که به ما کمک میکنند هنگام بیداری عملکرد مؤثری داشته باشیم. این فرایندها شامل ترمیم عضلات، تثبیت حافظه و تنظیم احساسات هستند. بنیاد سلامت خواب استرالیا توصیه میکند که بزرگسالان هر شب بین ۷ تا ۹ ساعت بخوابند.
در بلندمدت، نداشتن خواب کافی و باکیفیت، یک عامل خطر عمده برای مشکلات سلامت به شمار میرود. کمخوابی با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مانند حمله قلبی و سکته مغزی، اختلالات متابولیک ازجمله دیابت نوع ۲، مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب، سرطان و حتی مرگ مرتبط است.
اما در یک مطالعه جدید، پژوهشگران نتایج ۷۹ مطالعه دیگر را بررسی کردند که افراد را حداقل به مدت یک سال دنبال و تأثیر مدتزمان خواب بر خطر مشکلات سلامتی یا مرگ را اندازهگیری کرده بودند تا ببینند آیا اثری کلی در رابطه با خواب بیش از حد وجود دارد یا خیر.
محققان دریافتند افرادی که کمتر از ۷ ساعت در شب میخوابیدند، در طول دوره مطالعه نسبت به کسانی که بین ۷ تا ۸ ساعت میخوابیدند، ۱۴ درصد خطر مرگ بالاتری داشتند. این یافته چندان تعجبآور نیست. اما پژوهشگران همچنین کشف کردند افرادی که زیاد میخوابیدند، یعنی بیش از ۹ ساعت خواب در شب، نیز خطر مرگ بالاتری داشتند: ۳۴ درصد بیشتر از کسانی که بین ۷ تا ۸ ساعت میخوابیدند.
این یافتهها نتایج تحقیقات مشابهی در سال ۲۰۱۸ را تأیید میکند که ۷۴ مطالعه قبلی را ترکیب کرده و خواب و سلامت شرکتکنندگان را در بازه زمانی حداکثر ۳۰ ساله دنبال کرده بود. آن مطالعه نشان داد خوابیدن بیش از ۹ ساعت با افزایش ۱۴ درصدی خطر مرگ در دوره مطالعه همراه بوده است.
این تحقیقات همچنین نشان دادهاند که خوابیدن بیش از حد، یعنی بیشتر از نیاز بدن براساس سن فرد، با مشکلات سلامتی مانند افسردگی، درد مزمن، افزایش وزن و اختلالات متابولیک مرتبط است.
پاسخ ها