علی روحانی؛ برنامه نویس وب

علی روحانی؛ برنامه نویس وب

هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش
توسط ۱ نفر دنبال می شود

فراخوان ملی برای نصب نیروگاه خورشیدی روی پشت بام؛ آنچه خانواده‌ها باید بدانند

فراخوان ملی برای نصب نیروگاه‌ خورشیدی پشت‌بامی؛ آنچه خانواده‌ها باید بدانند

خانواده‌هایی که به این طرح بپیوندند، می‌توانند ضمن تامین نیاز خانگی، انرژی تولید شده مازاد را نیز به شبکه برق بفروشند.

«عباس علی‌آبادی»، وزیر نیرو، از آغاز فراخوان ملی نصب سامانه نیروگاه‌ خورشیدی پشت‌بامی ۵ کیلوواتی در از هفته آینده خبر داده است. هدف این طرح، جلب مشارکت مردم برای تأمین برق مصرفی خانگی و کاهش فشار بر شبکه سراسری عنوان شده است. به گفته علی‌آبادی، سه نسخه متفاوت از این سامانه‌ها طراحی شده و شهرداری‌ها و وزارت راه موظف به ارائه مشوق‌هایی مانند تخفیف هزینه‌های ساخت‌وساز هستند.

هزینه‌های راه‌اندازی و درآمد نیروگاه خورشیدی

بررسی‌ها نشان می‌دهد که هزینه نصب این نیروگاه‌ خورشیدی پشت‌بامی بسته به کیفیت پنل‌ها و تجهیزات بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان است.
البته «سیدمحمد صادق‌زاده»، رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی ایران، در اظهارنظری این هزینه را بین 60 تا 70 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: اگر یک نیروگاه 10کیلوواتی در پشت‌بام منازل مردم نصب شود چیزی در حدود ماهانه دو میلیون و 500 هزار تومان برق این نیروگاه توسط دولت خریداری می‌شود.
طبق گفته معاون وزیر نیرو، درحال‌حاضر تعرفه خرید برق از نیروگاه‌های خورشیدی که در پشت‌بام منازل نصب می‌شوند به‌ازای هر کیلووات‌ساعت 1040 تومان است که این رقم با ضرایبی مثل استفاده از تجهیزات ساخت داخل و ضرایب تعدیل سالانه باز هم امکان افزایش دارد.
دولت اعلام کرده که در شرایط خاص، برای راه‌اندازی این نیروگاه‌ها وام ۱۴۰ میلیون تومانی با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۵ ساله اختصاص یافته است.

فراخوان ملی برای نصب نیروگاه‌ خورشیدی پشت‌بامی؛ آنچه خانواده‌ها باید بدانند
نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی

تجهیزات موردنیاز راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی

برای راه‌اندازی چنین نیروگاهی بر پشت‌بام منازل، ۹ پنل خورشیدی، اینورتر ۵ کیلوواتی، استراکچر آلومینیومی و سیستم‌های ایمنی مورد نیاز است.

مزایای طرح نیروگاه خورشیدی

خانواده‌هایی که به این طرح بپیوندند، این امکان را خواهند داشت تا ضمن تامین نیاز خانگی، انرژی تولید شده مازاد را نیز به شبکه برق بفروشند. علاوه بر این، اجرای چنین طرحی کاهش قابل توجهی انتشار گاز دی‌اکسید کربن را نیز به همراه خواهد داشت.

موانع طرح

یکی از موانع اجرای این طرح برای اماکن مسکونی، نیاز به حداقل ۵۰ متر مربع فضا در پشت‌بام است. از سوی دیگر عموم مردم به تسهیلات ارزان قیمت آن دسترسی نخواهند داشت که این مسئله از جذابیت طرح می‌کاهد. اخذ مجوز نیز قاعدتاً فرایند طولانی مدتی خواهد بود.

فراخوان ملی برای نصب نیروگاه‌ خورشیدی پشت‌بامی؛ آنچه خانواده‌ها باید بدانند

مراحل راه‌‌اندازی نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی

به نظر می‌رسد که پس از اعلام فراخوان، مراجعه به شرکت برق منطقه‌ای و سپس ثبت‌نام در سامانه مهرسان، مراحل اولیه‌ای است که هر متقاضی باید راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی بر پشت‌بام خانه خود طی کند.
پس از ارسال مدارک مورد نیاز (از جمله کارت ملی، سند مالکیت، قبض برق)، نوبت به بازرسی فنی و تائید سازه سقف و سوس نصب سامانه توسط پیمانکار مورد تایید ساتبا خواهد رسید و در نهایت نیز اتصال به شبکه، نصب کنتور و آغاز فروش برق صورت خواهد گرفت.

آیا این طرح منطقی است؟

به نظر می‌رسد که با ثبات قیمت‌ها، بازگشت سرمایه این طرح ظرف ۶ سال محقق خواهد شد و افزایش سالانه تعرفه خرید برق مطابق تورم نیز جذابیت مالی آن را حفظ می‌کند.

جمع‌بندی

نیروگاه‌ خورشیدی ۵ کیلوواتی پشت‌بامی برای مالکان منازل ویلایی با پشت‌بام وسیع و تابش کافی، می‌تواند سرمایه‌گذاری سودآوری باشد که می‌تواند بخشی از دغدغه‌های زیست‌محیطی و ناترازی انرژی کشور را برطرف کند. با این حال، این طرح برای ساکنان آپارتمان‌ها یا مناطق کم‌تابش، با توجه به هزینه‌های بالا و محدودیت فضایی، ممکن است توجیه اقتصادی نداشته باشند. از سوی دیگر موفقیت این طرح منوط به گسترش دسترسی به وام‌های کم‌بهره و ساده‌سازی فرآیندهای اداری است.
متقاضیان می‌توانند بعد از اعلام رسمی فراخوان برای مشاوره به شرکت‌های توزیع برق محل سکونت مراجعه کنند یا با سامانه ساتبا تماس بگیرند.

علی روحانی؛ برنامه نویس وب
علی روحانی؛ برنامه نویس وب هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋