علی روحانی؛ برنامه نویس وب

علی روحانی؛ برنامه نویس وب

هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش
توسط ۱ نفر دنبال می شود

محققان: رژیم غذایی مادران باردار می تواند خطر ابتلا به اوتیسم و ​​ADHD را در فرزندانشان افزایش دهد

محققان: رژیم غذایی مادران باردار می‌تواند ریسک اوتیسم و ADHD فرزندان را افزایش دهد

دانشمندان بین رژیم غذایی مادر در دوران بارداری و احتمال ایجاد اختلالات عصبی در کودک ارتباطی قوی پیدا کرده‌اند.

دانشمندان دانمارکی در پژوهش جدید ارتباطی محکم بین رژیم غذایی غربی در مادران باردار و اختلالات عصبی ازجمله اختلال طیف اوتیسم (ASD) و اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی (ADHD) در کودک یافته‌اند.

براساس گزارش ScienceAlert، محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک داده‌های 61 هزار و 237 مادر و فرزندانشان را بررسی کردند و دریافتند عادات غذایی مادران در دوران بارداری با رشد عصبی فرزندانشان مرتبط است. به گفته آنها، حتی تغییرات کوچک به‌سمت الگوهای غذایی غربی با افزایش قابل‌توجه احتمال بروز ADHD در کودک مرتبط بود. همچنین محققان ارتباط مصرف رژیم غذایی غربی در دوران بارداری و احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را نشان داده‌اند.

در رژیم غذایی غربی، عمدتاً فرد گوشت قرمز و فرآوری‌شده، غذای سرخ‌شده، لبنیات پرچرب، تخم‌مرغ، غلات صبحانه، محصولات پخته‌ آماده و نوشیدنی‌هایی با قند بالا مصرف می‌کند و در رژیم او میوه و سبزیجات کمی وجود دارد.

ارتباط رژیم غذایی مادر باردار با اختلالات کودک در آینده

«دیوید هورنر»، دانشمند علوم غذایی از دانشگاه کپنهاگ، می‌گوید: «هرچه پیروی یک زن از رژیم غذایی غربی (سرشار از چربی، شکر و محصولات تصفیه‌شده، با ماهی، سبزیجات و میوه کم) در دوران بارداری بیشتر باشد، به نظر می‌رسد خطر ابتلای فرزند به ADHD یا اوتیسم بیشتر خواهد بود.»

ارتباط رژیم غذایی مادر در دوران بارداری و اختلالات کودک در آینده
در رژیم غذایی غربی، موارد قرمزرنگ بیشتر از موارد سبزرنگ مصرف می‌شود.

نتایج این پژوهش نگران‌کننده است اما نکته مثبتی نیز وجود دارد؛ حتی تغییرات کوچک به‌سمت رژیم غذایی سالم در دوران بارداری می‌تواند تأثیر مثبتی بر سلامت مغز فرزند بگذارد.

محققان با بررسی تغذیه مادر در دوران بارداری و وضعیت فرزندش در آینده متوجه شدند قوی‌ترین ارتباط این دو مؤلفه در سه‌ماهه اول و دوم بارداری وجود دارد که نشان می‌دهد رشد مغز در این دوره به‌ویژه به تأثیرات تغذیه‌ای مادر حساس است. محققان همچنین عواملی مانند ژنتیک و رژیم غذایی خود کودک را نیز در این پژوهش در نظر گرفتند تا یافته‌های آنها صرفاً مربوط به تغذیه مادر در دوران بارداری باشد.

یافته‌های این پژوهش در نیچر منتشر شده است.

علی روحانی؛ برنامه نویس وب
علی روحانی؛ برنامه نویس وب هر چه درباره برنامه نویسی و ماشین و گیمینگ بخونم و برام جالب باشه، اینجام می نویسمش

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋