طبق تحقیق دانشمندان، موشهایی که رژیم غذایی غنی از ویتامین D دریافت کردند، مقاومت بهتری در برابر سرطان داشتند.
دانشمندان در تحقیق جدیدی متوجه شدهاند که ویتامین D در موشها باعث رشد نوعی باکتری روده میشود و این امر با بهبود ایمنی در برابر سرطان همراه است.
طبق این تحقیق که توسط محققان مؤسسه «فرانسیس کریک»، موسسه ملی سرطان (NCI) موسسه ملی بهداشت ایالاتمتحده (NIH) و «دانشگاه آلبورگ» دانمارک انجام شده است، موشهایی که رژیم غذایی غنی از ویتامین D دریافت کردهاند، در برابر کاشت سلولهای سرطانی در بدنشان، مقاومت بهتری داشتهاند و همچنین درمان ایمونوتراپی برای آنها مؤثرتر واقع شده است.
آنها در تحقیق خود اشاره کردهاند که ویتامین D روی سلولهای اپیتلیال روده تأثیر میگذارد که این امر میزان نوعی باکتری بهنام Bacteroides fragilis را در موشها افزایش میدهد. این باکتری باعث میشود تا موشها ظاهراً در برابر سرطان مقاومت بهتری داشته باشند، اما محققان دلیل این امر را هنوز کشف نکردهاند.
آنها در تحقیق خود که در ژورنال Science منتشر شده است، توضیح میدهند که برای آزمایش این موضوع که آیا باکتری بهتنهایی میتواند ایمنی بهتری در برابر سرطان ایجاد کند، به موشهایی که رژیم غذایی معمولی داشتند، باکتری Bacteroides fragilis دادند. به گفته آنها، این موشها بهتر میتوانستند در برابر رشد تومور مقاومت کنند، اما نه زمانی که رژیم غذایی آنها ویتامین D کمی داشته باشد.
اگرچه Bacteroides fragilis در میکروبیوم انسان نیز یافت میشود، اما برای مشخصشدن این موضوع که ویتامین D با همان مکانیسم، در انسانها نیز باعث افزایش ایمنی نسبت به سرطان میشود تحقیقات بیشتری باید انجام شود.
رئیس آزمایشگاه ایمونوبیولوژی مؤسسه Francis Crick و محقق اصلی این پژوهش میگوید:
«آنچه ما در این تحقیق نشان دادهایم غافلگیرکننده است. ویتامین D میتواند میکروبیوم روده را بهگونهای تنظیم کند تا از نوعی باکتری که به موشها ایمنی بهتری در برابر سرطان میدهد، کمک بگیرد. این موضوع میتواند روزی برای درمان سرطان در انسانها مهم باشد، اما نمیدانیم چگونه و چرا ویتامین D چنین اثری دارد. قبل از اینکه بتوانیم بهطور قطعی بگوییم که اصلاح کمبود ویتامین D فوایدی برای پیشگیری یا درمان سرطان دارد یا نه، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.»
پاسخ ها