هنوز هیچ اشارهای به نام این پلتفرمها نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد دو پلتفرم عمده توزیع دارو مورد تعقیب کیفری قرار گرفتهاند. اتهام آنها حمل، فروش و نگهداری داروهای قاچاق عنوان شده است.
«مسعود ستایشی»، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز به قدامات دستگاه قضایی درباره تخلفات فروش بدون مجوز دارو در پلتفرمها اشاره کرد و گفت دو سکوی عمده توزیع دارو مورد تعقیب کیفری قرار گرفتند:
«نظارت بر عرضه و فروش دارو، داروهای قاچاق و بدون نسخه، برعهده سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت است. گزارشهایی از سوی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران ارسال شده است. این پروندهها را به دادسرای عمومی انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم پزشکی و دارویی ارجاع کردیم. پس از تحقیقات اولیه و جامع که از ناحیه مقام قضایی درباره مدیران سکوهای مختلف که در این موضوع اقدام کردند، صورت گرفته است، دو سکوی عمده که توزیع دارو داشتند مورد تعقیب کیفری قرار گرفتند.»
به گفته وی مدیران این پلتفرمها و داروخانههایی که مبادرت به همکاری و فروش بدون نسخه دارو کردند، به اتهام حمل، فروش و نگهداری داروهای قاچاق قرار جلب دادرسی برایشان صادر شد و پرونده به دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شد.
آنطور که ستایشی اعلام کرد از دیگر عناوین اتهاماتی آنها، مداخله در امور پزشکی، فروش داروهای سقط جنین و سایر داروهای غیرمجاز است که کیفرخواستی هم در این زمینه صادر شده است.
سخنگوی قوه قضاییه در سخنان خود به نام پلتفرمها هیچ اشارهای نکرد و دقیقاً مشخص نیست منظور او پلتفرمهای حوزه سلامت آنلاین هستند یا خیر؟ چرا که مدتهاست مجلس، هیئت مقررات زدایی، معاونت علمی و هیئت دولت خواهان تدوین دستورالعملی برای توزیع آنلاین دارو شدهاند، اما با این وجود وزارت بهداشت از انجام تکالیف خود سرباز زده است.
پاسخ ها