والدین از ارائه سرویس تپسی مدرسه گلایه دارند و از طرفی نمیتوانند در این وقت سال از این سرویس انصراف دهند و سرگردان شدهاند.
مدیرعامل تپسی در اولین مجمع سالانه این استارتاپ در بین سرمایهگذاران خبر از راهاندازی سرویسهای جدیدی، ازجمله سرویس مدرسه تپسی داد. چند ماه بعد از این رویداد، تپسی تبلیغات این سرویس را آغاز کرد و نظر والدین تهران را به خود جلب کرد؛ پدرها و مادرهایی که به یک سرویس بومی جدید اعتماد کردند و تصمیم گرفتند از خدمات سرویس مدرسه تپسی استفاده کنند. اما حالا انتقادات زیادی درباره روند فعالیت این سرویس در شبکههای اجتماعی منتشر میشود. تپسی در برابر این انتقادات چندین بیانیه منتشر کرده تا نگرانیها را برطرف کند اما بااینحال، سرویسی که عزیزترین افراد خانوادههای ایرانی، یعنی فرزندان آنها را هدف گرفته بود، بهطوری پیش رفته که اعتماد عمومی را نسبت به یک سرویس ایرانی خدشهدار کرده است.
«سینا معروف» یکی از این والدین عصبانی است که درخصوص این سرویس انتقادات فراوانی دارد. او باور دارد آنلاینشدن سرویس مدرسه ایده خیلی جالبی بوده که با پیادهسازی اشتباه تپسی، حالا پتانسیل آن هدر رفته است. معروف تأکید دارد مزیتهای سرویس تپسی مدرسه از نظر قیمتی و پرداخت و… آنقدر خوب بود که آنها را مجاب به استفاده از آن کرد. او در همین رابطه به دیجیاتو گفت: «همهچیز خوب بود اما دلایلی مانند عوامل زیرساختی، مجوزهای نهادهای مختلف و البته عدم برنامهریزی خود تپسی و تغییر ساعت رفت و برگشت توسط والدین مانع از پیشروی درست این تصمیم شد.»
معروف تأکید دارد که والدین از دیگر سرویسهای مدارس استفاده نکردند و با آغاز مهرماه، منتظر شروع فعالیت سرویس جدید تپسی بودند اما تا دوم مهرماه هیچ خبری از راهاندازی سرویس نشد و هیچکس پاسخ شفافی به والدین نداد. معروف به دیجیاتو گفت آنها نگرانی زیادی در این مورد داشتند و تا شب آغاز مدارس نمیدانستند تکلیفشان چیست: «به پشتیبانی هم که زنگ میزدیم درنهایت با تلفن گویا مواجه میشدیم. درنهایت شب قبل از آغاز اولین روز مدرسه یک پیامک آمد که ضمن عذرخواهی، ۱۲ کد تخفیف پنجاه هزار تومانی هم برای استفاده از تپسی داده شد.»
معروف از اینکه اعلام شده بود سرویس تپسی یک سرویس قسطی است اما درنهایت هزینه کل سرویس یکجا گرفته شد، انتقاد کرد: «در روز ۲۹ شهریورماه اعلام شد که باید کل مبلغ را پرداخت کنید. درواقع تپسی بهیکباره هزینه کامل را از ما خواست. همچنین قرار بود راننده ثابتی در اختیار والدین قرار بگیرد که این اتفاق هم نیفتاد و رانندههای رفت و برگشت متفاوت بود.» او باور دارد در سرویس سنتی مدارس، ارتباط خیلی راحتتری با راننده و پیمانکار وجود دارد: «در این سرویس جدید نهایت کاری که پشتیبانی میکند تنها یک عذرخواهی است. ابهامات آنقدر زیاد است که دوست داریم این سرویس را لغو کنیم اما از طرفی در این موقع سال هم سرویس پیداکردن کار آسانی نیست.»
«امید محدث» از دیگر والدین منتقد نسبت به سرویس مدرسه تپسی است. او که این سرویس را لغو کرده، اعلام کرد وجه واریزی را توانسته پس بگیرد: «تپسی هم به تعهدات خود عمل نکرد و نتوانست سرویسی را که مدنظر ماست، ارائه دهد.»
محدث باور دارد خسارت روانی زیادی به خانوادهها و والدین سرایت پیدا کرده است. او همچنین تأکید دارد که تپسی باید زمانی که میدید این سرویس با مشکلات عدیدهای روبهرو شده است، در همان مهلت ثبتنام، ارائه سرویس را متوقف میکرد: «اما ضربه بزرگی به اعتماد افرادی مثل من که سعی در حمایت از فناوری داشتم ایجاد شد.»
«امیر فولادوند» از دیگر والدینی است که از این سرویس رضایت ندارد. او با تأکید بر اینکه نتوانسته است با پشتیبانی تپسی ارتباط درستی برقرار کند، به دیجیاتو گفت: «سرویس تپسی از ما زمان پرسید و با اینکه ما ساعت دقیق تعطیلی فرزندمان را اعلام کرده بودیم، راننده بهموقع نرسید و وقتی علت را پرسیدیم، گفت که زمان را تپسی به ما گفته است. یعنی تپسی بدون اطلاع به ما ساعت را تغییر داده بود. درحالیکه اطلاعدادن به مشتریان با یک پیامک، خیلی ساده است. راننده در ساعت گفتهشده رسید اما فرزند ما را وسط خیابان پیاده کرد، درحالیکه باید تا در منزل او را مشایعت میکرد. تپسی قول داده بود که رانندگان سرویس مدارس توجیه شدهاند و کار خود را بلد هستند اما بعید میدانم اساساً چنین اتفاقی رخ داده باشد.»
او همچنین اعلام کرد که سرویس توسط راننده لغو میشود و هیچ اطلاعی به والدین داده نمیشود، مگر اینکه اپلیکیشن را چک کنند: «یعنی اگر من اتفاقی اپلیکیشن را باز نکرده بودم، از این اتفاق مطلع نمیشدم و مشخص نبود تکلیف فرزندم چه میشد. این اتفاق چالشهای روانی برای کودک بههمراه دارد.» فولادوند باور دارد بهخاطر اینکه آنها قید سرویس مدرسه را زدند، مجبور هستند از سرویسهای خصوصی استفاده کنند که بسیار هزینهبر است: «الان با توجه به اینکه نمیتوانم سرویس مدرسه را انتخاب کنم، باید با هزینه خیلی بیشتری برای فرزندم سرویس خصوصی بگیرم.»
«فاطمه» از مادرانی است که چالشهای زیادی با سرویس مدرسه تپسی داشته. او به دیجیاتو گفت که آنها در روز آغاز مدارس منتظر زمان فعالیت سرویس تپسی بودند اما هیچ پیامی دریافت نکردند: «درنهایت هم اعلام شد برای سرویس رفت، یک راننده پیدا شده که همان راننده هم به ما زنگ زد و گفت ماشین من نیاز به تعمیر دارد، خودتان این موضوع را لغو کنید!»
فاطمه اعلام کرد درحالیکه فرزندش ساعت ۲ تعطیل میشود و این موضوع به تپسی هم اعلام شد، اما راننده ۲:۲۰ دقیقه به مدرسه میرسد و توجیهی که برای این کار میآورد، این است که باید به سرویسهای قبلی سر بزند: «فرزند من ۲۰ دقیقه در خیابان میایستد تا بتواند سوار ماشین شود و برگردد. در سرویس سنتی با این مشکلات مواجه نبودیم.» فاطمه در پاسخ به این پرسش که آیا از پشتیبانی تپسی موضوع را پیگیری کرده و به چه نتیجهای رسیده است؟ به دیجیاتو گفت: «درنهایت به ما گفتند اگر ناراحت هستید، پولتان را پس بگیرید! همین و بس.»
شکایات از سرویس تپسی در شبکههای مجازی نیز بهکرات دیده میشود. به عنوان مثال، یک کاربر در توییتر (ایکس) نوشته است: «راننده با سرویس مدرسه تپسی آشنایی کامل ندارد و از من پرسیده است که «بهجز بچه شما دنبال چه کسی باید برود؟»»
تپسی قرار بود سرویسی با دریافت هزینه اقساطی راهاندازی کند اما درنهایت وجه کامل را از والدین گرفته و سرویس مناسبی را هم به آنها ارائه نداده است. تپسی تأکید کرده بود که رانندگان این سرویس از رانندگان حاذق ناوگانش هستند و توجیه شدهاند، اما بهنظر میرسد تعداد زیادی از آنها با وظایف خود آنطور که باید آشنا نیستند. حالا هم والدین بلاتکلیف ماندهاند، چرا که اگر این سرویس را لغو کنند، در این وقت سال نمیتوانند سرویس مدرسه خوب و مناسبی پیدا کنند و مجبور هستند از سرویس خصوصی با هزینه گزاف استفاده کنند. پدران و مادران شاغل تهرانی درگیر این موضوع شدهاند و میتوان نتیجه گرفت که خودشان مجبور به رساندن فرزندانشان هستند و بخشی از ترافیک تهران که همچنان مانند هفته اول مهرماه، یک ترافیک سنگین است، احتمالاً بهدلیل این نقص در ارائه خدمت سرویس تپسی مدرسه رخ داده است.
تپسی در بیانیه روز ششم مهرماه خود اعلام کرد به ۲۰ درصد از کسانی که قبل از تاریخ ۲۹ شهریور برای دریافت سرویس ثبتنام کردهاند، سرویس داده است. تپسی همچنین از همراهان عذرخواهی و اعلام کرد همکارینکردن نهادهای مسئول در حوزه سرویس مدارس با این مجموعه، در کنار «استقبال بسیار زیاد از سرویس و درخواستهای متعدد برای تغییر در ساعت رفتوآمد دانشآموزان از مهمترین دلایل تأخیر در ارائه این سرویس بوده است.»
مدیرعامل تپسی نیز در گفتوگوهای رسانهای، ضمن عذرخواهی، همین موارد را دلیل اختلال در ارائه سرویس تپسی دانسته است. پیگیریهای دیجیاتو از این شرکت برای پاسخگویی به مشکلات نیز نتیجهای نداشت اما تپسی اعلام کرده است بهزودی بیانیهای کاملتر برای ارائه توضیح پیرامون مشکلات این سرویس منتشر میکند. بااینوجود، نباید فراموش کرد انتشار بیانیهها و عذرخواهیها قرار نیست دردی را دوا کند. تپسی پیشتر دو بار بهخاطر هکشدن این سرویس و لورفتن دیتای مشتریان خود نیز عذرخواهی کرده و به همین امر بسنده کرده است. شاید بهتر باشد بگوییم دوران معذرتخواهی تمام شده است و باید «عمل» کرد.
پاسخ ها