از دیرباز مردم برای جابجایی خود، وسایل و یا کاروان از چهارپایان استفاده میکردند.این نوع جابجایی علاوه بر سختی و کندی به دلیل نبود وسایل نقلیه و دوری مسافت، بسیار زمانبر بوده و گاها بعضی از این سفرها به چندین ماه نیز به درازا میکشید.
پس از گذر سالها و اختراع چرخ، ساخت وسایلی چون درشکه و گاری برای جابجایی، ابزار جاری و مورداستفاده آن زمان شد. سپس با وقوع انقلاب صنعتی در پایان قرن نوزدهم با اکتشافات جدید تحولی عظیم در صنعت حملونقل و جابجایی صورت گرفت، ساخت لوکوموتیو و ترن و قطار و حتی کشتی، سبب سهولت در روند جابجایی و حملونقل انسان و کالا گردید.
به مرور نیز با ورود به عصر فنّاوری با ساخت و اختراع غولهای جابجایی چون هواپیما و کشتیهای باربری برای مسافتهای بسیار طولانی چون بینقارهای دیگر مشکل و نگرانی از بابت زمانهای طولانی و نابودی یا خرابی کالا یا وسایل در طی حملونقل از بین رفت.
بنابراین جابهجایی و حمل کالا از نقطهای به نقطهی دیگر را باربری میگویند.
حملونقل یا باربری شهری:
حملونقل و جابهجایی کالا در سطح شهر باربری شهری نام دارد.معمولاً برای باربری شهری از انواع خودروهای حمل بار کوچک نظیر نیسان، وانت و... و یا کامیونتهایی با ابعاد کوچکتر مثل انواع خاور، بادسان و... استفاده میکنند. قوانین حمل بار درونشهری با برونشهری متفاوت است علاوه بر این ماشین حمل بار با ابعاد کوچکتر در مسیرهای درونشهری راحتتر تردد میکند.
معمولاً حمل کالا به روش زمینی و از طریق جاده با انواع کامیونهای حمل بار بزرگ صورت میپذیرد. کامیون تک، جفت، ترانزیت و ... از انواع خودروهای حمل بار سنگین و بینشهری هستند. هر یک از این کامیونها دارای ابعاد مشخصاند و توانایی حمل مقدار مشخصی کالا را دارند. میتوانید با مراجعه به مقالهی ابعاد کامیون، از اندازهی دقیق این خودروها مطلع شوید.
از مهمترین دلایل استفاده از این روش حملونقل سرعت انتقال و امنیت بیشتر مرسوله هنگام جابهجایی کالاست. سرعت میانگین حملونقل هوایی تقریباً از ۸۰۰ کیلومتر بر ساعت یا ۴۹۷ مایل بر ساعت میباشد؛ بنابراین گزینه مناسبی جهت حمل کالاهایی با مدتزمان ماندگاری کوتاه نظیر محصولات کشاورزی و مواد غذایی است. علاوه بر این صادرات و واردات از طریق حملونقل هوایی سریعترین راه انتقال کالاها به کشورهای موردنظر میباشد.
جابهجایی کالا بهوسیله قطارهای باربری امنیت بیشتری نسبت به دیگر روشهای حملونقل دارد. اما در صورت بروز حادثه شدت و خسارت بیشتر متحمل شرکت حملونقل خواهد شد. میزان کشتهشدگان ریلی در مقایسه با حملونقل جادهای بسیار پایینتر است و تعداد زیادی از آنها کسانی هستند که به حریم ریلی تجاوز نمودهاند. از حملونقل ریلی جهت جابهجایی افراد یا جابهجایی چوب و آهن، بارهای صنعتی، مواد اولیه، کالای خشک و فله و دیگر کالاها در حجم بالا استفاده میشود. مصرف انرژی و سوخت در حملونقل ریلی نسبت به سایر روشهای حملونقل بسیار بهصرفهتر است. علاوه بر این روش ریلی را روشی پاک در حملونقل به شمار میآورند و از سایر وسایل حملونقل پاکتر است.
از دیگر انواع روشهای حملونقل و باربری، حملونقل دریایی است. این روش بخش بزرگ و جدانشدنی از تجارت و صنعت حملونقل است بهطوریکه خدمات حملونقل دریایی یکی از روشهای تأثیرگذار در تجارت بینالمللی است. موضوع حملونقل دریایی به دلیل تأثیرگذاری بر قیمت تمامشده کالا در کشورها جایگاه ویژهای نسبت به سایر روشهای حملونقل دارد.
از مزایای باربری دریایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
هزینه پایین حمل کالا
پرداخت وجه در مقابل اسناد معتبر
سرعت جابهجایی حجم بالای کالا
هر کشوری برای تامین نیازهای خود یا مجبور به تولید مایحتاج خود میباشد و یا اینکه از تولیدات دیگر کشورها استفاده کند. هر کشوری با توجه به موقعیت جغرافیایی، سیاسی، فرهنگی و … که در آن قرار دارد میتواند یک سری از محصولات و کالاها را با تعداد بالا تولید کند. این تولید درصورتیکه بیش از ظرفیت مصرف در آن کشور باشد میتواند به یکی از فرصتهای درآمدزایی آن کشور تبدیل شود.
باربری بینالمللی از هر سهراه زمینی، هوایی و دریایی انجام میشود. بسته به نوع، زمان و حجم بار ممکن است هر یک از این روشهای حملونقل مورداستفاده قرار گیرد.بهعنوانمثال حمل محصولات کشاورزی که معمولاً در حجم بسیار بالایی صورت توسط کشتی انجام میشود.همینطور جابهجایی کالاهایی که نیاز به انتقال سریع به مقصد دارند توسط هواپیماهای باری انجام میشود.
امروزه با گسترش فناوری و دنیای دیجیتال دسترسی به شرکتهای اتوبار و شرکتهایی که خدمات حمل بار را چه در تهران و چه در شهرهای دیگر ارائه میدهند بسیار آسانتر شده است. شرکت حملونقل جهان پیمان بار تمام تلاش خود را در جهت رفع نیازهای باربری شهروندان برای جابجایی و حمل بار به کار گرفته است. چنانچه به خدمات حمل بار نیاز دارید، میتوانید با کارشناسان بخش ثبت سفارش جهان پیمان بار ارتباط برقرار کنید.
پاسخ ها