دلایل زیادی مانند ژنتیک، عوامل محیطی و عدم مراقبت صحیح از موها میتوانند منجر به ریزش آنها شوند؛ در چنین مواقعی افراد از روشهای مختلفی برای جلوگیری از ریزش موها یا بازیابی قسمتهای از دست رفته استفاده میکنند. اما معمولا این روشها تاثیر دائمی ندارند و تنها به طور موقت میتوانند جلوی ریزش موها را بگیرند؛ به علاوه چنین روشهایی معمولا قدرتی در جایگزینی موهای از دست رفته و رشد مجدد آنها نخواهند داشت.
جراحی کاشت مو یک راه حل موثر و محبوب برای ریزش مو است. با این حال، بسیاری از مردم تعجب می کنند که چه زمانی نتیجه کاشت مو را خواهند دید و چه مدت طول می کشد تا به نتیجه دلخواه برسند. درک جدول زمانی تعیین نتایج کاشت مو برای مدیریت انتظارات، برنامه ریزی برای مراقبت های بعد از عمل و تصمیم گیری آگاهانه در مورد درمان های ریزش مو در آینده بسیار مهم است.
همین موضوع باعث میشود که افراد به دنبال کاشت موی طبیعی بروند. کاشت مو یک روش درمانی مطمئن و دائمی است که میتواند رشد طبیعی موها را به شما بازگرداند. اما یکی از مهمترین پرسشهایی که در زمان کاشت مو ذهن افراد را به خود درگیر میکند این است که نتایج نهایی کاشت مو چه زمانی خود را نشان میدهند؟ به عبارت بهتر چه زمانی میتوان مطمئن شد که فرایند کاشت مو به انتها رسیده و نتیجه تغییر نخواهد کرد؟
اولین موضوعی که باید در این رابطه به بررسی آن بپردازیم این است که منظور از نتیجه نهایی کاشت مو چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که نتیجه نهایی کاشت مو زمانی به وجود میآید که موهای شما در وضعیتی با ویژگیهای زیر قرار داشته باشد:
موها رشد طبیعی خود را به دست آورده باشند.
تراکم و ضخامت موها به مقدار کافی رسیده باشد.
شکل موها به موهای طبیعی تفاوتی نداشته باشد.
بتوان موها را با خیال راحت کوتاه، شانه یا رنگ کرد.
زخمهای ناشی از کاشت مو به طور کامل از بین رفته باشند.
خبری از ریزش مو پس از کاشت نباشد.
فولیکولها کاملا تثبیت شده و در اثر لمس یا حتی کشیدن موها، آسیبی به آنها وارد نشود.
زمانی که موهای کاشته شده در چنین وضعیتی قرار گرفته باشند؛ مطمئن خواهید شد که کاشت مو به ثمر نشسته و شما به نتیجه دلخواه خود رسیدهاید. در نتیجه میتوانید بدون نگرانی و درست مانند موهای طبیعی، با موهای کاشته شده برخورد کنید.
برای اینکه متوجه شوید که چه زمانی باید انتظار ظهور نتایج نهایی کاشت مو را داشته باشید؛ باید یک تقویم زمانی برای خود تشکیل دهید. در این تقویم زمانی شما باید اتفاقهایی را که در هر بازه زمانی پس از کاشت مو میافتند؛ یادداشت کنید تا بتوانید به خوبی روند رشد موهای خود را بررسی کرده و متوجه پیدایش نتایج نهایی بشوید. ما در این قسمت این تقویم زمانی را برای شما آماده کرده ایم.
باید بدانید که فرایند رشد موها پس از کاشت و رسیدن به نتیجه نهایی در این شیوه درمانی، یک فرایند طولانی مدت است. بنابراین بهتر است در هفته اول هر روز جلوی آینه نروید و انتظار رشد موهای جدید را نداشته باشید. زیرا در این بازه زمانی احتمالا چیزی جز وروم و التهاب نصیبتان نخواهد شد.
در هفته اول پس از کاشت مو، بانک مو دچار تورم میشود و زخمهای ناشی از کاشت نیز بر روی سر دیده خواهند شد. در این مدت نه تنها موها رشد نخواهند کرد؛ بلکه ممکن است شما با ریزش موها هم مواجه شوید. اما نیازی به نگرانی نیست؛ زیرا این ریزش تنها از ساقه اتفاق خواهد افتاد و فولیکولها در زیر پوست هیچ آسیبی نخواهند دید.
بهتر است این توصیه را جدی بگیرید و تا پایان ماه اول پس از کاشت مو هم انتظار ظهور نتایج شگفتانگیز نداشته باشید. هرچند از هفته دوم آثار التهاب و ورم رفتهرفته از بین خواهند رفت؛ اما ریزش موها قطع نخواهد شد. حتی ممکن است در مواردی شدت ریزش موهای کاشته شده بیشتر شود.
البته احتمالا این تنها زمانی است که باید از دیدن موهای در حال ریزش خود خوشحال شوید؛ زیرا این موضوع نشاندهنده این است که فرایند کاشت مو به درستی انجام شده و بدن شما پاسخ درستی را به آن داده است. ریزش موها معمولا از هفته سوم شدیدتر خواهد شد و تا پایان ماه اول ادامه خواهد داشت. در این مورد هم جای فولیکولها کاملا امن است و هیچ اتفاقی برای آنها نخواهد افتاد.
با شروع ماه دوم پس از کاشت مو، موهای کاشته شده وارد فاز استراحت خواهند شد. این استراحت به فولیکولهای مو کمک میکند تا انرژی کافی برای رشد مجدد را به دست آورند؛ در این مدت ممکن است حس کنید که موهایتان نسبت به قبل از کاشت هیچ تغییری نکرده و احساس ناامیدی بر شما چیره شود.
اما باید بدانید که اصلا جای نگرانی نیست! تنها کاری که باید در ماه دوم بکنید این است که رژیم غذایی خوبی داشته باشید و از موادی استفاده کنید که در فولیکولها را تقویت کنند.
ریزش موهای کاشته شده تا پایان ماه سوم پس از کاشت ادامه خواهد داشت؛ تا حدی که احتمالا در این بخش از تقویم زمانی وقتی جلوی آینه میروید، با صحنهای دلخراش مواجه خواهید شد. صحنهای که در ان همه یا تعداد زیادی از موهای کاشته شده ریختهاند؛ موها ضخامت مناسبی ندارند و به خوبی رشد نکردهاند.
اما هرگز نگران نباشید؛ زیرا اینجا پایان کار کاشت موی شما نیست. تا آغاز ماه چهارم پس از کاشت مو، موها هنوز حالت کرکی دارند و رشد طبیعی خود را آغاز نکردهاند. به علاوه رشد موها در همه جای سر یکسان نیست و ممکن است شکل غیر یکنواختی را در موهای خود ببینید.
زمانی که چهار ماه از کاشت موی شما گذشت؛ موهای کاشته شده وارد یک مرحله جدید میشوند. مرحلهای که رفتهرفته آنها را از حالت کرکی خارج کرده و ضخامت موها در آن بهبود پیدا میکند. البته باید بدانید که هنوز هم نتیجه نهایی کاشت مو در این زمان ظهور پیدا نخواهد کرد؛ زیرا اینجا شروعی است که موها رشد طبیعی خود را آغاز کردهاند. در نتیجه میتوان گفت که ماه چهارم، نخستین گام به سمت دیدن نتیجه نهایی کاشت مو است.
پس از شروع رشد موهای کاشته شده و افزایش ضخامت آنها، میتوان متوجه شد که کاشت مو تا چه حد موفقیت آمیز بوده است. در این زمان موهایی رشد طبیعی خواهند داشت که درست کاشته شده باشند. ماه پنجم تا نهم پس از کاشت مو، زمان به ثبات رسیدن موها است. در این مدت موهای کاشته شده بین ۵ تا ۷ سانتیمتر رشد میکنند.
پس از گذشت ده ماه از کاشت مو، موهای کاشته شده کاملا به ثبات رسیدهاند. این موها ضخامت خوبی پیدا کرده و دچار ریزش نخواهند شد. به علاوه بخشی از نتیجه نهایی کاشت مو در این زمان قابل مشاهده است؛ زیرا تراکم موها به مقدار نهایی خود رسیده است.
تا ماه دهم کمتر فولیکولی باقی میماند که رشد خود را آغاز نکرده باشد؛ به همین دلیل تقریبا میتوانید با موهای کاشته شده، شبیه به موهای طبیعی برخورد کنید. اما باید بدانید که هنوز هم نتیجه نهایی کاشت مو مشاهده نشده است
پس از گذشت یک سال از کاشت مو، میتوان گفت که زمان مشاهده نتیجه نهایی کاشت فرا رسیده است. در این سال همه فولیکولها چرخه رشد طبیعی خود را آغاز کردهاند و موها به ضخامت و تراکم مناسبی رسیده اند. به علاوه موهای پیوندی استحکام کافی را به دست آورده و دیگر به حساسیت روزهای اول نیستند.
در فاصله زمانی سال اول تا سال دوم پس از کاشت مو، موها هنوز هم رشد خود را ادامه داده و حجم بیشتری پیدا میکنند. در این مدت همه موهای ریخته شده رشد خواهند کرد؛ به علاوه امکان ریزش مجدد موهای کاشته شده از بین خواهد رفت. به این ترتیب شما پس از گذشت یک تا دو سال از کاشت مو، میتوانید نتیجه نهایی آن را بر روی موهای خود مشاهده کنید.
شاید از خودتان بپرسید که چرا رسیدن به نتیجه نهایی در کاشت مو تا این حد طول میکشد؟ باید بگوییم که فولیکولهای مو دارای یک چرخه رشد هستند؛ این چرخه معمولا زمان زیادی طول میکشد. به این زمان باید مدت زمان مورد نیاز برای پذیرش فولیکولهای جدید در نایحه کاشته شده را هم اضافه کنید.
در این مدت ابتدا بدن در تلاش است تا فولیکولهای جدید را بپذیرد و به آنها اجازه رشد دهد. پس از گذشت این زمان، فولیکولها وارد مرحله رشد فعال شده و رفتهرفته انرژی کافی را برای رشد مجدد به دست خواهند آورد. در ابتدای این دوره موها حالتی کرکی دارند و ضخیم نیستند؛ اما رفتهرفته ضخیمتر شده و به تراکم مناسب میرسند.
برای درک بهتر چرخه رشد مو پس از کاشت و رسیدن به نتیجه نهایی بهتر است به روند رشد مو در بچههایی که به تازگی به دنیا آمدهاند دقت کنید. موهای شما پس از کاشت درست مانند موی نوزادان، در ابتدا نرم و کرکی هستند؛ اما رفتهرفته به ضخامت و تراکم مناسب خواهند رسید. به همین دلیل توصیه میکنیم که هرگز برای مشاهده نتیجه نهایی کاشت مو عجله نکنید و به موها فرصت دهید تا چرخه طبیعی رشد خود را طی کنند.
هرچند توصیه میشود که اجازه دهید موهای کاشته شده روند طبیعی رشد خود را طی کنند؛ اما رعایت برخی از موارد هم میتواند بر روی کاهش زمان ظهور نتایج نهایی تاثیرگذار باشد. یکی از مهمترین این موارد، کلینیکی است که برای کاشت مو به آن مراجعه میکنید. اگر این پزشک یا متخصصی که این کار را انجام میدهد، تجربه کافی نداشته باشد؛ فولیکولهای مو به درستی در زیر پوست قرار نمیگیرند. در نتیجه نمیتوانند چرخه طبیعی رشد خود را طی کنند.
به علاوه روند برداشت فولیکولها از بانک مو هم باید با دقت انجام گیرد تا در حین این کار، گرافتها آسیب نبینند. بنابراین اگر میخواهید که پس از گذشت یک سال، به نتیجه نهایی کاشت مو برسید؛ باید به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید. علاوه بر این مورد، عوامل دیگری هم میتوانند زمان رسیدن به نتیجه نهایی در کاشت مو را تحت تاثیر قرار دهند که از جمله انها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع پوست و توانایی آن در کلاژن سازی،
تغییرات هورمونی و زنتیکی،
رعایت مراقبتهای پس از کاشت مو و عدم مصرف داروهای ممنوعه در این مدت،
تغذیه و رژیم غذایی،
مقدار و کیفیت خواب،
بیماریهای پوستی،
نوع طاسی،
ویژگیهای موهای پیوندشده.
پاسخ ها