کاشت مو یکی از روشهای با درصد موفقیت بالا برای داشتن موهای طبیعی در نواحی خالی از مو بر روی سر میباشد. یکی از نکات و تصورات غلطی که باید به آن توجه داشته باشید این است که عمل کاشت مو صرفاً سبب رویش مجدد مو در نواحی خالی از مو بر روی سر میگردد و درمانی برای داشتن تراکم مو و افزایش حجم مو نیست؛ زیرا گرافت های مو از بخشی از سر به قسمتی دیگر از سر انتقال مییابد.
کاشت مو یک روش جراحی است که شامل پیوند فولیکولهای مو از یک ناحیه از پوست سر به نام ناحیه اهداکننده به ناحیه دیگری با موهای نازک یا طاسی به نام ناحیه گیرنده است.نتیجه کاشت مو در هر فردی متفاوت است. این روش در طول سال ها به طور فزاینده ای محبوب شده است، به ویژه برای افراد مبتلا به طاسی الگوی مردانه و زنانه، زیرا راه حلی طولانی مدت برای ریزش مو ارائه می دهد.
باید به این موضوع توجه داشته باشید که در هر شیوه درمانی عوامل زیادی برای موفقیت یا عدم موفقیت آن وجود دارد که عمل تهاجمی کاشت مو نیز از آن مستثنا نیست. در این عمل عواملی همچون انتخاب روش مناسب درمان، داشتن یا عدم داشتن بانک مو قوی، رعایت کامل مراقبتهای قبل و بعد از عمل و … نکاتی است که همه در موفقیت یا عدم موفقیت عمل کاشت مو و بهترین نتایج آن مؤثر خواهد بود.
1- انتخاب پزشک خوب
شکی وجود ندارد که در همه فعالیت های زیبایی، اولین گام مهم برای رسیدن به موفقیت، انتخاب بهترین پزشک کاشت مو و قابل اعتماد است. تجربه این پزشک، نقشی انکار نشدنی در موفقیت کاشت مو ایفا خواهد کرد.
2- انتخاب تکنیک درست
انتخاب مناسب ترین و سازگارترین متد کاشت مو با شرایط فرد متقاضی، یکی از کلیدهای مهم رسیدن به کاشت موی موفق است. به طور کلی نمی توان یک متد از این فعالیت را برای همه افراد مناسب دانست؛ چراکه هر کس، شرایط خاص خودش را در این فعالیت دارد. انتخاب تکنیک درست برای کاشت مو، فوق العاده اهمیت دارد. اگر آزمایش ها و بررسی های لازم قبل از انجام فرآیند به خوبی صورت نگیرند، در جریان کار، احتمال بروز پیچیدگی و تشدید عوارض جانبی افزایش پیدا خواهد کرد.
3- آمادگی قبل از انجام فرآیند
برای فعالیت هایی نظیر کاشت مو، آمادگی های قبل از انجام فعالیت نباید به هیچ وجه نادیده گرفته شوند. پزشک به شما توصیه خواهد کرد که در روزهای منتهی به انجام کاشت طبیعی مو، به سراغ مصرف داروهای رقیق کننده خون، استعمال دخانیات و همچنین نوشیدن الکل نروید؛ چراکه همه این موارد ممکن است تأثیر منفی شگرفی در نتایج نهایی این فرآیند داشته باشد.
4- بانک مو قدرتمند
به طور معمول افرادی که از یک بانک مو قدرتمند به ویژه در قسمت پشتی سر خود برخوردار هستند، نسبت به دیگران شانس بیشتری برای پشت سر گذاشتن یک کاشت مو موفق دارند. تشخیص میزان آمادگی بانک مو برای انجام این فرآیند، جزو مسئولیت های مهم پزشک به شمار می رود. اگر پزشک این ناحیه را به درستی انتخاب کند و بتواند مرحله برداشت را به خوبی انجام دهد، نیمی از راه کاشت طبیعی مو با موفقیت سپری شده است.
5- استخراج اصولی و تناسب کافی
پزشک حتماً باید تناسب کافی را بین تراکم مو در بانک مو و همچنین میزان طاسی فرد به وجود بیاورد. این فرآیند نباید به گونه ای صورت بگیرد که پس از انجام آن نیز هنوز نقطه هایی خالی از مو در سر فرد دیده شود. مرحله استخراج گرافت ها برای کاشت در سر نیز بسیار مهم است؛ چراکه اگر این گرافت ها آسیب ببینند، دیگر قادر به تولید تارهای مو نیستند.
6- آماده سازی گرافت ها
در این مرحله حساس و مهم، کار اصلی را اعضای تیم پزشکی انجام می دهند و زیر میکروسکوپ، واحدهای فولیکولی را برای انتقال آماده می کنند. با استفاده از یک تیم مجرب برای فرآیندی مانند کاشت مو، روند کنار هم قرار گرفتن فولیکول ها به بهترین شکل صورت می گیرد تا از صدمه دیدن آنها جلوگیری شود.
7- دقت در باز کردن کانال ها
برای آنکه کاشت طبیعی مو به شکل ایده آل صورت بگیرد و عوارض جانبی این فرآیند بسیار محدود باشد، باز کردن کانال ها برای کاشت فولیکول ها نیز باید به شکل مطلوب و دقیق صورت بگیرد. این مرحله نیز تأثیر شگرفی بر نتایج نهایی کار دارد.
8- رعایت نکات اصولی
به محض پایان فرآیند، پزشک همه نکات اصولی برای مراقبت از گرافت های کاشته شده را با شما در میان میگذارد. برای رسیدن به یک کاشت موی موفق، این مراقبت ها درست به اندازه نحوه انجام کار مهم و کلیدی خواهند بود.
انواع روشهای کاشت مو
در کل کلینیکهایی که عمل کاشت مو را انجام دهند از این سه روش استفاده مینمایند:
روش fit: در این روش موها به صورت دستی و یا به روش پانچهای بسیار ظریفی جدا میشود.
روش fut: در این روش نیز برداشت موها به شکل یک نوار باریکی از ناحیه پشت سر جدا میشود که زیر میکروسکوپ دانهدانه است.
روش ترکیبی: این روش که ترکیبی از دو روش بالا است در مواردی استفاده میگردد که فرد طاس باشد.
مراقبت های قبل از کاشت مو
یک هفته قبل از انجام جراحی، باید مصرف داروهای ضد التهاب، آسپرین، ویتامین B یا E، رقیقکنندههای خون و داروهای گیاهی را قطع کنید.
در روز جراحی حمام کرده و موهای خود را با شامپو بشویید.
با توجه به روش انجام جراحی، در صورت نیاز موهای خود را کوتاه کنید.
مراقبت های بعد از کاشت مو
با توجه به حساسیت بالای پیوندهای ایجاد شده، به مدت 2 هفته بعد از جراحی باید به شدت مراقب باشید.
میزان فعالیتهای ورزشی خود را تا زمان بهبود زخمها کاهش دهید.
بعد از 2 تا 5 روز، معمولاً باندپیچی برداشته می شود؛ اما نباید پیوندها را لمس کنید.
روز ششم: میتوانید موهای خود را به آرامی با دست بشویید.
بعد از 10 تا 14 روز، بخیه های زده شده قابل برداشت خواهند بود.
کاندید نامناسب کاشت مو
بیماران دیابتی پیشرفته
کسانی که بیماری قلبی پیشرفته دارند.
افراد مبتلا به بیماری هایی که از طریق خون منتقل می شوند.
کسانی که نارسایی حاد کلیه یا نارسایی کبدی دارند.
کسانی که از تراکم ضعیف مو در ناحیه اهداکننده رنج می برند.
بیماران مبتلا به بیماری پوستی در منطقه کشت.
افرادی که اختلالات انعقادی دارند.
که از کم خونی شدید رنج می برند.
عوارض جانبی کاشت مو
اگر کاشت مو توسط پزشک متخصص و ماهر انجام شود هیچ عارضهای ندارد. با اینهمه کاشت مو هم یک عمل پزشکی است که مانند سایر اعمال پزشکی میتواند در برخی موارد مشکلاتی هم ایجاد کند؛ اما بسیاری از این عوارض و مشکلات موقتی هستند.
تورم خفیف در پیشانی که با کمپرس آب سرد در چند روز نخست پس از کاشت التیام پیدا میکند.
خونریزی خفیف
مورمور شدن محل کاشت مو
درد در ناحیهی کاشت مو که با مصرف مسکنهای تجویز شده از سوی پزشک رفع میشود.
پاسخ ها