با بررسی شش مسابقه روز اول بوندس لیگا:؛ آمادگی بدنی کلید موفقیت دوران پسا کرونا؛ شنبه 26 اردیبهشت 6 مسابقه در چهارچوب رقابتهای بوندس لیگا برگزار شد که وجه بارز همه بازیها تفاوت آمادگی بدنی بازیکنان با دوران پیش از تعطیلی است.
به گزارش ورزش، شش مسابقه عصر شنبه (دیروز) ، از بیست و ششمین هفته لیگ فوتبال آلمان، پس از وقفهای بیش از دو ماه به علت شیوع ویروس کرونا برگزار شد.
قبل از هر باشگاه اروپایی دیگر، باشگاههای آلمانی به تمرینات بازگشتند و این به آنها کمک کرد تا در مقایسه با مسابقات ازجمله لیگ اسپانیا، انگلیس و ایتالیا، این رقابتها را از سر بگیرند.
بااینوجود حساسیت مسابقات ازنظر ارزیابی عملکرد بازیکنان بهویژه ازلحاظ آمادگی بدنی یک موضوع مهم و تعیینکننده است. بازیکنانی که غیبت طولانی در ورزشگاهها و ماندن در خانه در حدود یک ماه یا بیشتر باعث شده تغییرات مختلفی در کیفیت عملکردشان ایجاد شود.
با تماشای شش مسابقه که روز شنبه برگزار شد، به جرات میتوان گفت، تیمهایی که ازآمادگی جسمی بیشتری برخوردار بودند، یک مزیت آشکار به نسبت حریف خود داشتند. علاوه بر این باید گفت تیمهایی که در دوران قرنطینه، کادر فنی اشان تمرکز بالاتری به نسبت سایر رقبا روی بازیکنانشان داشت و توانسته بودند هر چه بیشتر آنها را از تنبلی وعدم تحرک دور سازند و درهنگام بازگشایی تمرینات با طراحی تمریناتی خاص این زمان، هرچه زودتر به آن هارمونی لازم قبل از کرونا برسند، دربازیهای امروز در طی نود دقیقه حریف خود را تحت تأثیر قرار داده بودند.
این امر در جریان دیدارهای بوروسیا دورتموند و مهمانش شالکه مشهود بود، در این دیدار که به دربی روهرمعروف است میزبان از آمادگی بدنی بیشتری نسبت به حریف خود برخوردار بود. زنبورها قصد داشتند با تکیه بر فشار زیاد در زمین حریف، مدافعان آنها را دچار اشتباه کنند، پیشازاین که مهاجمان و هافبکهایش بعد از پایان نیمه اول احساس خستگی کنند.
حتی 5 تعویضی که تیم شالکه مطابق با قانون موقت فیفا به کار برد، این تیم را از خستگی نجات نداد، درحالیکه بازیکنان دورتموند با سن کم بازیکنانش مانند ارلینگ هالند، جولیان برانت، محمود داوود و اشرف حکیمی سریعتر، سرزنده و پرانرژیتر بودند.
اما با یک بررسی اجمالی میتوان متوجه شد که بوروسیا دورتموند نیز در وضعیت کاملی نبود و ما این موضوع را با مقایسه عددی بازیکنان وی با آمار آنها در آخرین بازی قبل از استراحت، که برابر بوروسیا مونشن گلادباخ (2-1) بود دریافتیم.
در دربی شنبهشب، بازیکنان دورتموند در این دیدار درمجموع 109 کیلومتر را طی کردند و 178 ضربه (اسپرینت) را انجام دادند که از بین آنها داوود بازیکن سوریهای اصل این تیم بیشترین مسافرت (11.1 کیلومتر) را طی کرد و ستاره مراکشی اشرف حکیمی بالاترین سرعت (35 کیلومتر در ساعت) را به دست آورد.
این در حالی است که دورتموندیها دو ماه پیش مقابل مونشن گلادباخ، درمجموع 117 کیلومتر را طی کردند و 229 ضربه را پشت سر گذاشتند. در همان دیدار بلژیکی مصدوم اکسل ویتسل بیشترین سرعت را داشت (11.3 کیلومتر)، درحالیکه سرعت حکیمی به 35.5 کیلومتر در ساعت میرسید.
در مورد شالکه، کل مسافتهایی که بازیکنانش قبل از دورتموند طی کردهاند، به 107.8 کیلومتر رسیده است، درحالیکه در آخرین مسابقه آنها 116 کیلومتر قبل از دوره توقف مقابل هافنهایم (1-1) دویده بودند و این موضوع بیانگر آن است که چرا آنها در موقعیت بدنی ایده آل در مقابل "شیرهای وستفالن" ظاهرنشدهاند، که درنهایت منجر به شکست سنگین آنها شد.
لازم به ذکر است که عدم حضور تماشاگران و عدم وجود یک فضای مهیج، میتواند بر تلاش جسمی بازیکنان تأثیر بگذارد و شاید باشگاهها به دو هفته زمان نیاز داشته باشند تا بتوانند جلسات باقیمانده را بااهمیت بیشتری برگزار کنند با صرف به این مطلب که افزودن فشار زیاد در این بازه به بازیکنان نهتنها نمیتواند مؤثر قلمداد شود بلکه حتی ممکن است خسارات جبرانناپذیری به هر بازیکنی وارد کنند. تیمها باید بهمرور زمان و در طی روزهای باقیمانده طبق یک برنامه اصولی و پلهپله به روند رشد بدنی بازیکنانشان پیش از تعطیلی برسند.
پاسخ ها