سالاد سیب زمینی ژاپنی نوعی سالاد پروتئینی بسیار خوشمزه و مقوی است که از ترکیب سیب زمینی، هویج، تخم مرغ پخته و نوعی سس مخصوص تهیه میشود.
فرارو: سالاد سیب زمینی ژاپنی نوعی سالاد پروتئینی بسیار خوشمزه و مقوی است که از ترکیب سیب زمینی، هویج، تخم مرغ پخته و نوعی سس مخصوص تهیه میشود.
سالادها همیشه محبوباند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالادها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستورانها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک میزنند. سالادها در اصل به عنوان پیش غذا سرو میشوند، اما بعضی وقتها انقدر چیزهای خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب میآیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر میشوید که جا برای غذا نمیماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. به گزارش فرارو، سالادها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمهای، مرغ، قارچ و... تهیه میشوند و هرکدام سسهای مخصوص به خود را دارند. سالاد سیب زمینی ژاپنی نوع سالاد سرد است که بیشتر به خاطر سس آن که به سس مایونز ژاپنی مشهور است، شهرت دارد. این سالاد منبع سرشار پروتئینهای گیاهی است و طعم فوقالعاده ویژهای دارد که به یکبار امتحان کردنش میارزد. اگر به درست کردن سالادهای مهیج علاقهمند هستید، در ادامه این مطلب با آموزش سالاد سیب زمینی ژاپنی همراه ما باشید.
مواد لازم
سیب زمینی: ۴ عدد
هویج: ۱ عدد
تخم مرغ آبپز: ۲ عدد
بیکن گوساله یا ژامبون مرغ: ۱۰۰ گرم
ذرت: ۱ لیوان
پیاز قرمز: ۱ عدد کوچک
مواد لازم برای سس سالاد
ماست یونانی: ۱ پیمانه
سس خردل: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
سرکه سیب: ۳ قاشق غذاخوری
پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
برای درست کردن این سالاد خوشمزه ابتدا سیب زمینی را پوست کنید و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید و همراه با هویج پوست گرفته داخل یک قابلمه مناسب بریزید و آب و کمی نمک اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا سیب زمینی و هویج کاملا بپزد و بعد از خنک شدن آنها را با گوشتکوب بکوبید تا له شوند. به گزارش فرارو، حالا پیاز قرمز خرد شده، ذرت پخته، بیکن یا ژامبون خرد شده و تخم مرغ آبپز خرد شده را به پوره سیب زمینی و هویج اضافه کنید و مواد را هم بزنید. حالا وقت درست کردن سس مخصوص این سالاد است که به آن سس ژاپنی میگویند. ماست یونانی را داخل یک کاسه بریزید و روغن زیتون، سس خردل، سرکه سیب، پودر سیر و فلفل سیاه و کمی نمک را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید. حالا سس آماده را روی مواد سالاد بریزید و حسابی سالاد را هم بزنید تا مزهها به خورد هم بروند. سالاد آماده را به مدت ۱ ساعت داخل یخچال بگذارید تا جا بیفتد و بعد سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
۱ـ به جای ماست یونانی میتوانید از ترکیب نصف سس مایونز و نصف ماست پرچرب استفاده کنید.
۲ـ اگر پیاز قرمز دوست ندارید، میتوانید به جای آن از ۱۰ عدد پیازچه استفاده کنید.
۳ـ روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست.
با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
۱- برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
پاسخ ها