معرفی قهرمانهای شش اسباب؛ بایلز نه ، هاشیموتو ستاره ژیمناستیک توکیو؛ پس از پایان رقابتهای تیمی و شش اسباب مسابقات المپیک توکیو، قهرمانان 6 اسباب در بخش مردان و زنان تعیینشدهاند که چینیها تابهحال بیشترین مدال را از آن خود کردهاند.
به گزارش ورزش، در المپیک 2020 توکیو ژیمناستیک در سه زیرگروه اصلی (نمایشی، ریتمیک و ترامپولین) در حال برگزاری است و همچنان این رشته با اختصاص مجموعاً 54 مدال در زمره ورزشهای پر مدال المپیک محسوب میشود.
در این دوره از مسابقات المپیک 324 مرد و زن از 24 جولای تا 8 آگوست (2 مرداد تا 17 مرداد) در مرکز ژیمناستیک آریاکه، باهم به رقابت پرداختهاند که پس از پایان رقابتهای تیمی و شش اسباب طی این دو روز دو روز گذشته (10 و 11 مرداد) قهرمان 6 اسباب در بخش زنان و مردان مشخصشده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:
دارحلقه (Rings) مردان:
امروز از ساعت 12:30 در وسیله دارحلقه "لیو یانگ "26 ساله و قهرمان جهان در سال 2014 و نایبقهرمان المپیک در بخش تیمی المپیک 2016 ریو توانست با امتیاز 15.500 در جایگاه نخست دارحلقه قرار بگیرد و مدال طلای این وسیله را به گردن بیاویزد، پس از او هموطنش "هائویو" نایبقهرمان جهان در سال 2015 و المپیک ریو با امتیاز 15.300 و "پترونیاس" 30 ساله و حاکم بلامنازع این وسیله در سالهای اخیر، قهرمان جهان در سالهای (2015،2016،2017) و مدافع عنوان قهرمانی در المپیک ریو، با امتیاز 15.200 در رده سوم دارحلقه المپیک توکیو قرار گرفت تا به یک برنز دیگر به جمع مدالهای باارزش خود اضافه کند.
حرکات زمینی ((floor زنان:
در بخش حرکات زمینی زنان در غیاب "سیمونه بایلس" ستاره المپیک ریو و قهرمان این رشته در المپیک ریو، که عدم حضورش حاشیههای فراوانی را همراه داشت باز طلای المپیک به یک آمریکایی به نام "جید کری" رسید که با امتیاز 14.336 بالاتر از همه ایستاد. "وانیسا فراری" از ایتالیا (14.200) و "مورکامی، ملنیکوا" به ترتیب با امتیاز برابر (14.166) از ژاپن و روسیه به مقامهای دوم و مشترکا سوم رسیدند.
"جید کری" تا پیش از به دست آوردن این عنوان، در این ماده تنها یک نقره از رقابتهای قهرمانی جهان در سال 2017 کانادا و در بخش تیمی عنوان قهرمانی جهان در سال 2019 اشتوتگارت را در کارنامه داشت.
پرش از خرک (vault) مردان:
در وسیله پرش از خرک خبری از ژیمناستیک کارهای چینی و آمریکایی نبود چراکه "شین جی اوهان" 23 ساله توانست با امتیاز 14.783 بهعنوان قهرمانی المپیک دست پیدا کند. او پیشازاین در رقابتهای جهانی کوبا و ملبورن در همین وسیله بهعنوان قهرمانی جهان رسیده بود.
پس از او "دنیس آبلیازین" قهرمان سرشناس روسی و نایبقهرمان دو المپیک 2012 و 2016 در این وسیله با کلکسیونی از افتخارات جهانی و قارهای با امتیاز 14.783 در جایگاه دوم قرار گرفت تا درگرفتن مدال نقره در سه المپیک متوالی در پرش از خرک هتتریک کند.
مدال برنز این وسیله هم به "آرتو داوتیان" از ارمنستان با امتیاز 14.733 رسید که وسیله تخصصی او خرک حلقه است.
پارالل (Paralel) مردان:
در وسیله پارالل بازهم یک چینی به نام "ژو زینگوآن" توانست چین را صاحب یک مدال طلای دیگر بکند. این ژیمناستیک کار چینی 23 ساله و قهرمان جهان در سال 2017 و قهرمان بازیهای آسیایی جاکارتا، توانست در یک رقابت جذاب و دیدنی بالاتر از "لوکاس داسر" از آلمان (17.700) و "فرهات آریکان" از ترکیه (15.633) قرار بگیرد.
این در حالی بود که ورزشکار آلمانی و ترکی از کسب این عنوان بسیار خوشحال بودند چراکه تصورش را نمیکردند باوجود "هائو یو" از چین، "بیلیوفسکی" از روسیه و "میکولاک" از آمریکا در وسیله دارحلقه بتوانند یکی از سهنفری باشند که روی سکو میروند.
*چوب موازنه beam)) زنان:
در وسیله چوب موازنه که مختص به زنان است "گوان چنچن" 16 ساله توانست با امتیاز 14.633 بهعنوان یکی از خردسالترین قهرمانان المپیک لقب بگیرد، پس از او "ژینگ تانگ" بازهم از کشور چین با امتیاز (14.233) مدال نقره و "سیمونه بایلس" ستاره ژیمناستیک دنیا با امتیاز 14.000 به مدال برنز این رقابتها رسید.
این در حالی است که این ورزشکار امریکا از ابتدا قرار به شرکت در این رقابت نداشت و پس از کسب این برنز در وسیله چوب موازنه به خبرنگاران گفت:: "من امروز انتظار مدال نداشتم، فقط میخواستم به ژاپن و محل مسابقات بروم و این کار را برای خودم انجام دهم و این دقیقاً همان کاری است که من کردم."
بایلس 24 ساله که به عنوان بهترین ژیمناست کار دنیا شناخته شده، به آرامی و به سختی حرکت می کرد و وقتی کارش روی تخت به پایان رسید لبخند زد. او برای عکاسان و جمعیت دست تکان داد و هم تیمی ها و رقبای خود را بغل کرد.
*گفتنی است چوب موازنه وسیله یکتخته چوبى است به طول ۵ متر (١۶.۴ فوت) و عرض ١٠ سانتیمتر (۴ اینچ)، که از سطح زمین ١٢۵ سانتیمتر (۴١ اینچ) فاصله دارد. مدتزمان نمایش بین ٧٠ تا ٩٠ ثانیه است. زنان براى اولین بار در مسابقات المپیک سال ١٩۵٢ در مسابقات انفرادى موفق به کسب مدال شدند.
بارفیکس (horizontal bar) مردان :
اما در رشته بارفیکس، "دایکی هاشیموتو" قهرمان ششگانه المپیک توکیو از کشور ژاپن که پنجشنبه هفته گذشته موفق شده بود مدال طلا را به دست بیاورد، یکبار دیگر ژاپن را در رشته ژیمناستیک به مدال طلا رساند.
"هاشیموتو" 19 ساله که با نمایشی تماشایی تمام حاضران در سالن را حتی رقبای خود را مجبور به تشویق کرد با امتیاز (15.066) بالاتر از "تین ربیچ" از کرواسی (14.900) و "نیکیتا ناگرونی" از روسیه (14.533) که پیشازاین برنز ششگانه را نیز به دست آورده بود، ایستاد، تا مجموع مدالهای خود را در المپیک توکیو، پس از طلای ششگانه و نقره تیمی به عدد 3 برساند.
پاسخ ها