اسکوچیچ توصیه نمیپذیرد اما شبیه کیروش نیست؛ مربی تیم ملی در جام جهانی: بهتر است سکوت کنیم؛ حسین فرکی با همان متانت خاص خودش به انتقاد از تصمیمات فدراسیون پرداخته و درباره جلسه در خصوص پیشنهاد سرپرستی تیم ملی هم پاسخ داد.
به گزارش ورزش، انتخاب مجتبی خورشیدی به عنوان سرپرست جدید تیم ملی انتقادات زیادی را از فدراسیون فوتبال در پی داشته است. این در حالیست که خیلی از کارشناسان فوتبالی اعتقاد دارند که افراد اصلحتری برای این سمت شاید استراتژیک در تیم ملی شایستگی بیشتری داشتند. حسین فرکی، مهاجم اسبق تیم ملی که سابقه سالها حضور در تیم ملی و سرمربیگری تیمهای مختلف و قهرمانی با فولاد و سپاهان را در کارنامه دارد، یکی از افرادی بود که گفته میشد مذاکراتی برای قبول سمت سرپرستی داشته است. فرکی که بعد از پایان همکاری با پیکان طی چند وقت اخیر به دلیل شیوع کرونا ترجیح داده از فضای فوتبال فاصله بگیرد، در این گفتگو به توضیح درباره تصمیمات اخیر در این زمینه و در فدراسیون فوتبال میپردازد.
دوری از فوتبال و ماجرای ترس از کرونا
این داستان کرونا یک مقدار باعث شده تا جانب احتیاط را داشته باشیم. هر خانواده ای شرایطی دارد ولی چون من در خانواده تنها وابسته به خودم، پسرانم و همسرم نیستم و مادر و خواهرانم هم نگران هستند و این موضوع باعث می شود تا احتیاط بیشتری داشته باشم. این موضوع شوخی بردار نیست. این حق طبیعی خانواده است و ما چندین سال دویدم و زدیم و نبودیم. شما همین الان سپیدرود رشت را ببینید که 12 بازیکنش مثبت شدند و آقای دست نشان هم درگیر این ماجراست و خیلی از دوستان هم رفتند و خدا بیامرزد آنها و باید مراقب باشیم و امیدوارم این بیماری ریشه کن شود.
در تیم ملی به دنبال منافع مالی نبودم
داستانهایی اتفاق افتاد که دوست داشتیم اگر کاری از دست مان برمی آید انجام دهیم. با توصیه دوستان می خواستم این کار را انجام دهم. به هرحال تصمیمم روی کار مربیگری طی 4-3 سال آینده است ولی با اصرار و محبت دوستان پیشنهاداتی که می آید در شرایط کرونا کمی دور باشم. ولی دوستان از جمله آقایان جوادی، مدیر روابط عمومی فدراسیون که آدم سالمی است و همچنین آقای وحید هاشمیان اصرار داشتند که کاری انجام بدهیم. با این حال گفتم اگر کمکی از دستم برای تیم ملی و فوتبال ملی بر بیاید انجام بدهیم. اینکه بتوانیم برای تیم ملی کاری انجام بدهیم در هر شرایطی لذتبخش است همانطور که پیش از این نیز پنج شش سال فی سبیل الله این کار را انجام دادیم! بله، در حد حقوق و قرارداد 5 میلیون بود و بعضا پاداشی که به ما از جام جهانی چه در دوره بازیگری و مربی نرسید و حق و حقوقم ضایع شد. در فوتبال ملی افتخاری برای خودم بود و در مقابل مسائل مالی شاید 100 میلیون هم گیرم نیامده باشد و فقط برایم افتخار بود. الان هم به دنبال کمک بودم. با آقای عزیزی خادم جلسه ای نداشتم و با آقایان جوادی و هاشمیان صحبت کردیم و گفتم اگر شرایط مهیا شود بتوانیم به تیم ملی کمک کنم. افراد دیگری هم بودند که بتوانند به تیم ملی کمک کنند.
افراد زیادی شایسته سرپرستی تیم ملی بودند
در بحث سرپرست و شرح وظایف آن من کاملا آگاه هستم ولی کار من نیست. من با سمت سرپرست موافق نبودم و ما بحث مدیریت تیم ملی را دنبال می کردیم تا تجربه سال ها و تجربه ای که داشتیم به تیم ملی کمک کنیم. ولی تصمیم گیرنده ما نبودیم و فدراسیون فوتبال است و تصمیم گرفته و حتما خودشان پاسخگو هستند ولی من باید بگویم این کار را دلی می خواستم انجام بدهم و برایم مهم بود که آقای جوادی که از دوستان بنده هستند و از دوستان قابل احترام در رسانه هستند و همچنین آقای هاشمیان که در تیم ملی هستند، بتوانم کمکی کنم اما به هر دلیلی حالا این اتفاق نیفتاد.
مسوولان فدراسیون باید مانع از کارشکنی بحرینیها شوند
دورهای که آن اتفاقات در بحرین افتاد را باید از دوره کذایی یاد کنم. بعد از آن ما رفتیم در ریاست آقای دادکان بود و کنترل های شدیدی داشتیم. ما بازی را آنجا مساوی کردیم و بعد از آن هم چندین بار بحرین را شکست دادیم و بلایی که باید سر بحرین می آوردیم را آوردیم. اما آن اتفاق باعث یک تجربه بزرگ برای فوتبال ما شد. اما اگر وقتی یک بار تجربه می کنید دیگر نباید تکرار شود و باید با چشم باز وارد منامه و بحرین شویم. همه این تکرارها و نهیب زدنها برای این است که دیگر تیم ملی دچار اتفاق تکراری در بحرین نشود. مسوولان ما باید همه مسائل را پیشگیری کنند و مانع از کارشکنیها شوند. تا امروز هم هر چه کارشکنی شده نشان از زور بیشتر آنها می دهد اما باید کاری کنند که تیم ملی با کمترین تنش و مشکل کارش را دنبال کنند.
افراد زیادی شایستهتر برای حضور در سرپرستی تیم ملی بودند
من قصد توهین و کوچک کردن هیچ شخصیتی را ندارم اما مسلما افراد زیادی بودند که شایسته این سمت بودند. چهرههای مطرح دهه شصتی ما از جمله آقایان خاکپور و... هستند که کفه ترازو را به نفع تیم ملی سنگینتر میکردند. من نمی دانم که ما الان باید چه کنیم. باید سکوت کنیم یا حرف بزنیم. امیدوارم دوستان در آینده بهتر و موفق عمل کنند و الان نمی توان فدراسیون را قضاوت کرد. آقای نبی در فدراسیون زحمات زیادی کشیدند اما وقتی آقای قنبرزاده جای ایشان را گرفتند، برای من قابل قبول است. ایشان به هرحال کار مدیریتی کرده و انتخاب خوبی است. این انتخابها مگر واکنش انتقادی داشته است؟ اما بعضی انتخاب ها در همان نگاه اول افکار عمومی را نگران می کند و نشان می دهد که مسیر درست نیست. اگر فکر می کنیم هر چقدر بخواهیم به این موضوع بپردازیم تمرکز تیم ملی شاید برهم بخورد و ذهنیتی به وجود بیاید که بازیکن فکرش روی تمرین و بازی نباشد. این موضوع به نفع تیم ملی نیست. من مطمئنم که تیم ملی بازیکنان خوب و توانمندی خواهد داشت که قادر هستند در بحرین اتفاق بزرگی شکل دهند و موفق شوند اما باید کمترین صدمه به تیم ملی وارد شود. همه به انتخاب های فدراسیون پرداخته اند و ما دیگر چه باید بگویم. اگر کارشناسی می شد و بحث انتخاب می شد الان شاید شاهد این موضوع نبودیم. الان تصمیمی گرفته شده که تبعات آن و اولین آسیب آن ممکن است به تیم ملی برسد و به همین منظور باید سیاست سکوت را در پیش بگیریم تا مشکل کمتری برای تیم ملی پیش بیاید. ما یک روز در تیم ملی بودیم و یک روز باشگاه بودیم و برای تیم ملی مسلما بهترین آرزوها را داریم و بالاخره خدمتگذار هستیم تا عمرمان به سر برسد.
هیچ اتفاقی بیشتر از حضور ویلموتس به فوتبال ما ضربه نزد
اگر بخواهیم آقای اسکوچیچ و کی روش را با هم مقایسه کنیم نباید به آن پرداخت. الان جایگاه آقای اسکوچیچ برایم قابل احترام است و باید حمایت زیادی از وی شود. چندی پیش با ایشان صحبت کردم. شاید در بدترین زمان ایشان مسوولیت تیم ملی را پذیرفته و اینکه بخواهیم الان قضاوت بدی از او داشته باشیم منصفانه نیست. بودن آقای هاشمیان و همکارانش در کنار ایشان و بازیکنان خوبی که داریم باید با حمایت لازم منتهی به نتیجه خوب شود. آقای اسکوچیچ باید کاملا حمایت شود و انشاالله حمایت منتهی به موفقیت تیم ملی شود. در رابطه با تیم ملی آنجایی ضربه خوردیم که ویلموتس به فوتبال ما آمد و آمدنش یک سری معادلات را برهم زد. اتفاقاتی افتاده در بخش نتیجه که با دو شکست همراه بود و البته از نظر مالی هم بی سابقه است. در فوتبال یک مربی بیاید و این همه اتفاق شکل دهد. هم ای اف سی، فیفا، فدراسیون و همه درگیر این ماجرا هستند. موضوع مهمتری از دراگان اسکوچیچ همین است که به ما و فوتبال ما آسیب زده است. اینکه چرا کسانی که این موضوع را شکل دادند هیچ پاسخی ندادند در حیطه اختیارات ما نیست. اینکه بخواهیم نبش قبر کنیم هیچ چیزی را تغییر نمی دهد. به نظرم الان همه چیز را در راستای موفقیت تیم ملی در چهار بازی آتی قرار دهیم.
اسکوچیچ توصیه پذیر نیست اما شبیه کیروش نیست
جلسه بنده در رابطه با حضور در سرپرستی تیم ملی نبوده و مربوط به 7-6 ماه پیش بود. ایشان چندین بار از من دعوت کرده بودند و در نهایت با شرایط خوبی که احساس کردم با ایشان نشست دوستانه و خوبی داشتم. قبلا هم آقای اسکوچیچ با سرمربیان دیگر جلساتی داشتند اما اصلا درباره سرپرستی تیم ملی نبود. از زمان حضور اسکوچیچ در ملوان ارتباط دوستانه و خوبی با او داشتم و به واسطه همین دوستی و ارتباطی که آقای هاشمیان شکل دادند جلسه داشتیم و نقطه نظرات مشترکی داشتیم. اصلا آن زمان بحثی درباره سرپرستی تیم ملی نبود.
درباره اینکه میگویید سرمربی تیم ملی شاید در حال حاضر توصیه پذیر بودهاند که سرپرستی تیم ملی را به آقای خورشیدی دادهاند باید به این نکته اشاره کنم که ما این بحث را در دوره آقای کی روش داشتیم. ایشان هر تصمیمی که می خواستند بگیرند با اختیار و قدرت می گرفتند. حتی مدیررسانه، سرپرست و ... را خودشان انتخاب می کردند و بارها هم به این دلیل به مشکل خوردند و خیلیها از تیم ملی جدا شدند اما این اختیاراتی بود که فدراسیون فوتبال به ایشان داده بودند. این موضوع بعضی اوقات بحث رسانهها هم می شد اما اگر کمتر بود به این خاطر بود که تیم ملی نتایج می گرفت و در کاراکتر برنده بود و اجازه نقد بیشتر را نمی داد. اما افکار عمومی کاملا آگاه بود که این تصمیمات شاید در جایی که آقای کی روش هم بزرگ شده قابل قبول و پذیرش نیست که همه اختیارات با سرمربی باشد. طبیعتا به نظرم هم نباید به این شکل باشد و فدراسیون فوتبال اختیاراتی از خودش دارد که می تواند برای تیم ملی تصمیم بگیرد و این دلیلی بر این نمی شود که آقای اسکوچیچ توصیه پذیر است در انتخابی است. ایشان در شرح وظایف خودش عمل می کند و کسی برای وی نمی تواند کمک مربی انتخاب کند اما در خصوص تدارکات و پشتیبانی و سرپرست فدراسیون فوتبال است که باید تصمیم بگیرد و فردی را برای این پست مشخص کند و این موضوع به اسکوچیچ و توصیه پذیری وی ربطی نداشته است.
فوتبال ایران در مسیر کاهش کیفیت است
اکنون که در خانه هستم فرصت بیشتری برای تماشای فوتبال دارم و بهتر می بینم. متاسفانه باید اعتراف کنم که هیچ کیفیتی در فوتبال ما نمی بینم و از دیدن این فوتبال حوصله ام سر می رود. با این فوتبال زندگی کردیم ولی متاسفانه شرایط کرونا و نبود تماشاچی و... شاید تاثیر زیادی در کاهش کیفیت فوتبال ما داشته است. هیچ بازی خوبی را نمی بینم و انگیزه ای برای دیدن ندارم و شاید فقط برای سرگرمی می بینم. همین بازی آخر که چند موقعیت گل این تیم دارد و تنها دو گل از آن بیرون می آید نشان دهنده این است که فوتبال ما در مسیر کاهش کیفیت است و تمرکز پایین و انگیزه کم است. از این وضعیت فوتبال چندان خوشحال نیستم و تنها دلخوشی ما این است که تا انتهای خرداد ماه تیم ملی بتواند با کسب نتایج خوب شور و حال بیشتری به فوتبال بدهد.
پاسخ ها