در انتظار واکنش کمیته بدوی و استیناف انتخابات؛ تکلیف دو رای مجمع فدراسیون را مشخص کنید (گزارش)؛ این احتمال وجود دارد تا تعداد اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال به 85 عضو برسد، البته باید دید موضع مسئولان برگزار کننده انتخابات در اینباره چگونه خواهد بود.
به گزارش ورزش 40 روز دیگر قرار است انتخابات فدراسیون فوتبال برگزار شود و کمیته بدوی صلاحیت 6 کاندیدای ریاست را امروز تایید کرد و مرحله دوم تایید صلاحیت توسط دستگاههای نظارتی انجام میشود؛ ضمن آنکه کاندیداهای ردصلاحیت شده نیز دو روز فرصت اعتراض خواهند داشت تا اعتراض آنها نیز مورد بررسی کمیته بدوی قرار گیرد و در نهایت، کاندیداهای نهایی در حوزه ریاست، نایب رئیس اول، نایب رئیس دوم (رئیس سازمان لیگ)، نایب رئیس سوم (رئیس کمیته زنان)، نماینده هیاتها، نماینده باشگاهها و کارشناس هیات رئیسه معرفی خواهند شد.
در این میان اما هنوز سرنوشت دو رأی از 89 عضو مجمع مشخص نیست؛ در این میان دو عضو مطرح شده در اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال، فاقد شخصیت حقیقی بوده و به همین علت حق رأی سرمربی و کاپیتان تیم فوتبال ساحلی بانوان نیز کان لم یکن تلقی میشود تا تعداد اعضای مجمع به 87 نفر برسد.
اما در میان رأی دهندگان از سوی فوتبال و فوتسال زنان، هنوز رأی مجهول وجود دارد؛ هم درباره سرمربی تیم ملی فوتبال و هم تیم ملی فوتسال زنان، چرا که درباره تیم ملی فوتبال زنان حذف از رنکینگ فیفا مطرح است و موضوع تیم ملی فوتسال زنان هم دوشغله بودن سرمربی جدید است که باعث شده قرارداد او با فدراسیون فوتبال نیز به صورت اتوماتیک منتفی شود.
چالش THE BEST و رنکینگ؛ آزمون حق رأی دارد؟
آنچه درباره مریم آزمون سرمربی تیم ملی فوتبال زنان مطرح است اینکه وی در رأیگیری اخیر the best برای انتخاب ترینهای سال فوتبال زنان نیز حق رأی داشته در حالیکه فعالیتهای تیم ملی نیز تعطیل بوده است؛ ادعای درستی است اما موضوع مطرح شده اینکه مراسم ترینهای سال فوتبال زنان جهان پیش از اعلام آخرین رنکینگ فیفا در سال 2020 بوده است. در واقع تیم ملی فوتبال زنان ایران به واسطه 20 ماه تعطیلی و دوری از مسابقات نیز در رنکینگ اعلام شده در دسامبر 2020 از رنکینگ فیفا حذف شد و مراسم ترینها پیش از اعلام این رنکینگ برگزار شده بود.
با این حساب، حالا دیگر فیفا هم تیم ملی فوتبال زنان ایران را به رسمیت نمیشناسد و با توجه به اتمام قرارداد آزمون با فدراسیون فوتبال، به نظر میرسد حضور او در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال نیز غیرقانونی خواهد بود؛ موضوعی که باید از سوی کمیته بدوی و کمیته استیناف انتخابات فدراسیون فوتبال بررسی شود.
دوشغله بودن رأی یاری را باطل میکند؟
موضوع تیم ملی فوتسال زنان متمایز از تیم ملی فوتبال است؛ چرا که در اینباره بحث دوشغله بودن سرمربی تیم ملی فوتسال زنان مطرح است، البته از حیث عدم برگزاری اردو و شرکت در تورنمنت نیز، تقریبا تیمهای ملی فوتبال و فوتسال زنان، در شرایط مشابهی به سر میبرند. موضوعی که باعث شد تا شهناز یاری برای فصل جدید سکان هدایت سایپا را برعهده بگیرد و حالا آنطور که مفاد قرارداد او با فدراسیون فوتبال مطرح شده، یاری حق انعقاد قرارداد باشگاهی نداشته و در اینصورت، قرارداد ملی او نیز به صورت اتوماتیک کان لم یکن میشود.
هر چند استدلال شهناز یاری در اینباره مربوط به دوران حضور همزمان شهرزاد مظفر در تیم ملی و تیم دانشگاه آزاد است اما دقیقا در همان برهه این موضوع بررسی و لغو شد تا دیگر سرمربیان ملی به صورت همزمان فعالیت باشگاهی نیز نداشته باشند؛ اتفاق مشابه آن هم برای فوتسال آقایان رخ داد که قوانین فدراسیون مانع از حضور همزمان محمد هاشم زاده در تیم گیتیپسند و تیم ملی فوتسال شد.
تصمیم کمیته بدوی و استیناف چیست؟
هنوز مسئولان برگزار کننده انتخابات پاسخ شفاف و روشنی درباره سرنوشت این دو رأی در مجمع انتخاباتی ندادهاند اما آنطور که از شواهد و قرائن پیداست حضور این دو عضو در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال میتواند به محل مناقشه میان کاندیداها بدل شود؛ ضمن آنکه با توجه به قوانین و شرایط پیش آمده برای این دو سرمربی، پیشبینی میشود که حضور آنها در جمع اعضای مجمع نیز غیرقانونی باشد.
البته که در اینباره تصمیمگیرنده نهایی مسئولان کمیته بدوی و استیناف هستند که در واقع در نقش مجری انتخابات فعالیت میکنند و باید دید نظر نهایی آنها درباره این دو عضو مجمع چگونه خواهد بود و 10 اسفندماه، انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال به حضور چند نفر از اعضای مجمع برگزار خواهد شد؟
پاسخ ها