سه نکته از ذوبآهن-فولاد (آنالیز)؛ نمایش امیدوارکننده برای رحمان و نکونام؛ بازی پُرگل تیمهای رحمان رضایی و جواد نکونام، یکی از جدالهای دراماتیک هفته نخست لیگ برتر بود.
به گزارش ورزش، رحمان رضایی و جواد نکونام که سالها در تیم ملی همبازی بودند و جضور در ترکیب اصلی ایران در جام جهانی 2006 را کنار هم تجربه کردهاند، در اولین هفته لیگ به عنوان دو مربی جوان مقابل هم قرار گرفتند. ذوبآهن که مهرههای زیادی را در نقل و انتقالات از دست داده، خیلی زود با گل کولیبالی عقب افتاد اما به بازی برگشت و سرانجام با یک پنالتی دیرهنگام، متوقف شد. سه نکته فنی از این بازی را براساس آمار و ارقام و تصاویر سایت آنالیز یازده، بررسی کردهایم.
مالکیت فولاد، اثرگذاری ذوب
از آمار کلی بازی شروع میکنیم. فولاد در خانه حریف 59 درصد مالکیت توپ داشت که این عدد تا حد زیادی وابسته به تسلط فولاد بر حریف در نیمه اول است. اما تعداد شوتها و شانسهای گل نشان میدهد که بازی در اثرگذاری فنی، تقریبا متعادل بوده است. هر دو تیم دو شانس گل داشتند. البته فولاد گل اول را با برنامه تاکتیکی ویژه خود که با اوت دستی شروع شد، به ثمر رساند و گل دوم را هم از روی نقطه پنالتی زد. ذوبآهن اما گل اول را با توپگیری از حریف در یک سوم هجومی و طراحی حمله سریع زد و گل دوم را با بازیسازی خوب خود به ثمر رساند. هردو تیم در مجموع عملکرد امیدوارکنندهای داشتند. یک نکته جالب در ترکیب فولاد این بود که درخشانمهر و زبیر نیکنفس که فصل قبل در ترکیب ذوبآهن حضور داشتند، از ابتدا مقابل این تیم بازی میکردند. درخشانمهر در دفاع چپ بازی میکرد و نیکنفس زوج آبشک در قلب خط میانی بود.
مقایسه لیدرهای خط میانی
هر دو تیم با دو هافبک میانی جلوی خط دفاع چهار نفره خود بازی میکردند و اتفاقا سرنوشت بازی هم تا حدی با عملکرد این هافبکها شکل گرفت. قاسم حدادیفر در بازی اول فصل فرم بسیار خوبی داشت و کنار او عرفان افراز هم عملکرد خوبی داشت و یک پاس گل هم داد. در ترکیب فولاد هم آبشک از بهترینهای فولاد بود. در اینفوگرافی سایت یازده، نمایش آبشک و حدادیفر مقایسه شده است. همانطور که میبینید تعداد پاسهای هر دو بازیکن به یکدیگر نزدیک بود و در دقت پاس هم حدادیفر فقط اندکی بهتر از آبشک عمل کرد. آبشک اما تعداد عملکرد دفاعیاش بیش از کاپیتان ذوبآهن بود و البته آبشک یک پاس کلیدی و یک پاس گل هم داشت که مجموعه این نکات باعث شد "نمره یازده: 7.2" به آبشک برسد و حدادیفر "نمره یازده: 6.8" را بگیرد. نقشه گرمایشی این دو بازیکن و حضورشان در مناطق مختلف زمین هم نشان میدهد که هر دو به عنوان لیدر خط میانی تیمشان در مناطق مختلف خط میانی اثرگذار بودند.
بیدوف و اهمیت تعویض طلایی
در نیمه اول بازی فولاد برتری محسوس نسبت به ذوبآهن داشت اما شاید نقطه عطف بازی تعویض مجلسی با عکاشه در دقیقه 64 بود. پس از این تعویض، مارکوویچ به سمت راست خط میانی رفت و مجلسی به عنوان مهاجم مکمل کنار بیدوف قرار گرفت. ذوباهن پس از این تغییر، در سی دقیقه پایانی در فاز حمله موثرتر عمل کرد و به دو گل هم رسید. هرچند تغییرات زیاد در ترکیب ذوبآهن کار رحمان رضایی را به طور کلی دشوار کرده اما به نظر میرسد این مربی در بدنه هجومی دستاش بسته نیست. دارکو بیدوف که در نیم فصل دوم فصل گذشته سورپرایز بزرگی برای ذوبآهن و لیگ برتر بود، فصل جدید را هم با دو گل شروع کرد. روی هر دو گل حرکت بدون توپ بیدوف و حرکت به موقع به فضای تیر یک عامل اصلی به گل رسیدن ذوبآهن بود. درواقع بیدوف از آن دسته مهاجمانی است که میتواند با حرکات بدون توپ هوشمندانه، گلهای به ظاهر ساده بزند. در اینفوی سایت یازده میبینیم که بیدوف 8 بار قطع توپ انجام داده که این آمار برای یک مهاجم بسیار خوب است. در نقشه حرارتی بیدوف، حضور او در مناطق مختلف یک سوم هجومی را البته با گرایش به سمت چپ میبینیم. درمجموع بیدوف با "نمره یازده: 7.6" بهترین بازیکن میدان از نگاه سایت انالیز یازده بود و آمار نشان میدهد که شایسته این عنوان هم بود.
پاسخ ها