در میان خیل عظیم وکلا درکشور که هر روز هم بر تعداد آن ها افزوده می شود؛ انتخاب یک وکیل خوب روز به روز دشوارتر و گیج کننده تر می شود. و البته دو نکته ی پایه ای و کلیدی که همه ی ما برای انتخاب وکیل به آن ها تکیه می کنیم عبارتند از: دانش و تجربه که وجود این دو مورد در یک وکیل بسیار حائز اهمیت خواهد بود. جستجوی وکیل خانم گاهی بیشتر از آقایان است زیرا موکلان خانم راحت تر هستند که با وکیل زن برای طلاق و مشاوره حقوقی خانواده همکاری داشته باشند.
وکلا از برخی جهات شبیه پزشکان هستند، آن ها باید امانتدار موکل خود باشند و صحبت ها و مشکلات موکلین خود را فاش نکنند. در برخی موارد افراد ترجیح می دهند با یک وکیل زن برای رسیدگی به دعاوی حقوقی یا کیفری خود مشورت کنند. دلیل این امر می تواند این باشد که وکلای زن در برخی موارد موضوع و مشکل را بهتر درک می کنند و بهتر از یک وکیل مرد می توانند به جنبه های مختلف رسیدگی کنند به خصوص وکیل خانواده در کرج زن بهتر می تواند مواردی مانند حضانت فرزندان و یا مواردی که مربوط به حقوق زنان می شود را درک کند، گرچه این یک حقیقت کلی نیست اما در برخی موارد می تواند صدق کند. یکی دیگر از دلایل مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری زن می تواند این باشد که موکل راحتتر می تواند موضوع خاص خود را با او در میان بگذارد.
به طور معمول برای انتخاب بهترین وکیل خانواده کرج لازم است حتما به یک سری نکات مهم و اصولی توجه داشته باشید تا بعداً به مشکل بر نخورید و بهترین نتیجه ممکن را هم به دست آورید. بنابراین سعی کنید نسبت به موارد مهمی که در ادامه ذکر میشود، بیتفاوت نباشید.
قبل از هر چیزی ابتدا تخصص وکیل مورد نظرتان را بررسی کنید و اطمینان حاصل نمایید که او با تمام مراحل قانونی و رسیدگی به پرونده در دادگاه آشنایی دارد.
در صورتی که تجربه کافی برای انتخاب یک وکیل مناسب را ندارید، بهتر است از افراد متخصص در این زمینه مشورت و راهنمایی بگیرید.
وکیل خوب در واقع کسی است که شما با او احساس نسبتاً راحتی داشته باشید تا بتوانید تمام مشکلاتتان را بدون محدودیت ذکر کنید.
وکیلی که قصد انتخاب کردن آن را دارید باید دارای گواهی های مربوط به تخصص خود و سوابق کاری مفیدی باشد تا بتواند پرونده را به نفع شما حل نماید.
وکیل مورد نظرتان باید از توانایی دفاع از موکل برخوردار باشد و به صورت مداوم نیز پرونده را پیگیری کند.
ضور وكيل زن در دعاوي خانوادگي
داشتن احساسات مشترك در زمينه هايي همانند دعاوي خانوادگي موجب مي شود كه وكلاي زن در چارچوب دفاع از حقوق زني رنجيده در واقع از حقوق همه زنان و از جمله خودشان دفاع كنند و تواناييهاي زنان را مانند مردان توانا عرضه نمايند.
موكلهايي كه با زنان وكيل در تماسند در بيان مشكلات خانوادگي آزادترند، چون وكيل را از جنس خود مي دانند و اين احساس به آنها دست مي دهد كه او تمامي رنج و درد آنها را با جان و دل درك مي كند و از طرفي در ميان زنان هستند. گروهي كه در بيان مشكل خانوادگي ترجيح مي دهند با وكيل زن مشورت كرده و او را محرم خويش قرار دهند.
آثار مثبت توانمنديهاي زنان در حرفه وكالت
حرفه وكالت علاوه بر آثار مثبتي كه براي خود زناني كه به كار مشغول مي شوند بر جاي مي گذارد، نتايج سودمندي براي همه زنان و نيز كل افراد جامعه به بار مي آورد، زيرا اشتغال زنان موجب مي شود كه آنها از ميزاني استقلال مالي برخوردار شوند و بدين ترتيب امكان چانه زني خود را در درون مناسبات خانوادگي بهبود بخشند و سهم بيشتري در زمينه تصميم گيريهاي درون خانواده پيدا كنند، از سوي ديگر اشتغال زنان به ويژه در رشته هاي غير از مشاغلي همچون معلمي يعني رشته هايي كه با نقش سنتي زنان يعني مادري سنخيت ندارند، موجب مي شود كه جامعه پذيري جامعه در جهت شكسته شدن كليشه هاي ذهني نادرست در خصوص نقش زنان در جامعه و توانمنديهاي حرفه اي آنان شتاب پيدا كند. از اين رو بسياري از صاحب نظران بر اين باورند كه حتي حضور نمادين زنان در برخي از حرفه ها و مشاغل به ويژه مشاغل نسبتاً حساس و تخصصي براي كليت جامعه سودمند است.
مشكلات حرفه اي وكالت زنان
در مورد مشكلات زنان در حرفه وكالت دو ديدگاه وجود دارد، نخستين ديدگاه معتقد است كه وكلاي زن با مشكلات و محدوديتهاي بيشتري روبرو هستند كه ناشي از جنسيت آنان است، اما در مورد ديدگاه دوم اين تفكيك و تمايز انكار مي شود و به مشكلات جنبه شخصي و غير جنسيتي داده مي شود.
اولين مشكل وكلاي زن وضعيت خانوادگي آنهاست، زن وكيل فرزند دارد، مادر است، زن وكيل همسر دارد با توجه به اين كه كودكان به سرپرستي مستقيم مادر نياز دارند و از نظر روحي و رواني زن وكيل را تحت فشار قرار مي دهد، حتي اگر وي پرستار هم براي كودك داشته باشد، ممكن است پرستار براي نگهداري كودك به موقع نيايد و با توجه به وقت دادرسي، زن وكيل مجبور مي شود فرزندش را حتي با خود به دادگاه ببرد، اما مرد وكيل به ندرت با اين مشكلات روبروست، زيرا در منزل مسؤوليت نگهداري فرزندان و اساساً كار خاصي را بر عهده ندارد.
البته بيان مشكلات زن وكيل، مطلقاً به اين معني نيست كه وكيل زن را از وكيل مرد جدا و متمايز كنيم، اما به طور تفكيك براي زن وكيل مشكلات خاصي وجود دارد، از جمله اين كه خانمها راه درازي را طي مي كنند تا اين كه وجودشان را به دستگاه قضايي بقبولانند، البته اين نكته را هم نمي توان ناديده گرفت كه بسياري از وكلا حتي وكلاي زن مقايسه ميان وكيل زن و مرد را چندان درست نمي دانند و معتقدند كه جنسيت هيچ تأثيري در اين شغل ندارد، با اين فرض مشكلات وكلاي زن فقط در ارتباط با نگاه افراد از ديد فرهنگ حاكم بر جامعه است كه محول نمودن وكالت و يا مراجعات و برخورد با مسايل تأثيرگذار خواهد بود.
مسؤوليتهاي زنان در خانه درست دو برابر مردان است، به گونه اي كه اين مسؤوليتهاي خانگي موجب مي شود كه فشار كاري بيشتري نسبت به مردان بر آنان وارد آيد و به سبب همين مشكل شايد ارجاع پرونده هاي قضايي به زنان جز در موارد مربوط به مسايل خانوادگي در ديگر زمينه هاي حقوقي با اندكي ترديد صورت مي گيرد.
نگاه بين المللي به حرفه وكالت زنان
ترديدي نيست كه امروزه در سطح جهاني حضور زنان در سطوح مديريتي به يك ارزش جهاني تبديل شده است و به عنوان يكي از شاخصهاي توسعه انساني كشورها مورد توجه قرار مي گيرد، و اين سخن كاملاً درست است كه اين گونه موفقيتهاي زنان در ايران كاملاً به ارايه چهره اي مثبت تر از حضور زن در سطح مديريتي خصوصاً رشته وكالت و گفتگوهاي سازنده در عرصه قضاوت مي انجامد، چرا كه ورود زنان به عرصه مديريت كانون وكلاي دادگستري كه به نوعي خواسته شمار عظيم زنان تحصيل كرده حقوق تلقي مي شود، خود يك جنبه بسيار مهم است كه امروز به آن توجه شاياني شده است.
پاسخ ها