به طور کلی، سفر هوایی قبل از هفته 36 بارداری برای افرادی که با هیچ مشکل بارداری سر و کار ندارند، ایمن در نظر گرفته می شود. با این حال، اگر باردار هستید، بهتر است که قبل از پرواز با پزشک خود صحبت کنید. همچنین در این مقاله از وب سایت idat اطلاعات کامل تری از زبان دکتر مری مارناخ متخصص زنان بررسی شده است.
اگر عوارض بارداری دارید که ممکن است به دلیل مسافرت هوایی بدتر شود یا نیاز به مراقبت های اورژانسی داشته باشد، ممکن است ارائه دهنده شما پیشنهاد دهد که پرواز نکنید. به عنوان مثال می توان به سابقه سقط جنین یا خونریزی واژینال، کم خونی شدید و فشار خون بالا یا دیابت اشاره کرد که به خوبی کنترل نشده است. اگر در دوران بارداری قبلی دچار پره اکلامپسی شده اید - وضعیتی که باعث فشار خون بالا و پروتئین اضافی در ادرار می شود - ممکن است پرواز توصیه نشود. اگر دوقلو یا چند قلو باردار هستید، همین امر صادق است.
به ارائه دهنده خود بگویید چقدر در حال پرواز هستید، زیرا طول پرواز ممکن است تفاوتی ایجاد کند. همچنین توجه داشته باشید که برخی از خطوط هوایی ممکن است به افراد باردار اجازه ورود به پروازهای بین المللی را ندهند. قبل از هماهنگی سفر با شرکت هواپیمایی خود تماس بگیرید.
پس از هفته 36 بارداری، ممکن است پزشک شما از پرواز خودداری کند. و برخی از خطوط هوایی پس از 36 هفته به افراد باردار اجازه پرواز نمی دهند. همچنین ممکن است ایرلاین نامه ای از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما بخواهد که بیان می کند در چه ماهی از دوران بارداری خود هستید و آیا پرواز توصیه شده است یا خیر.
اگر ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تان میگوید پرواز کردن برای شما اشکالی ندارد و برنامههای شما انعطافپذیر است، بهترین زمان برای سفر هوایی ممکن است در سه ماهه دوم بارداری باشد. خطرات اورژانس های رایج بارداری در آن زمان کمترین میزان است.
کمربند خود را ببندید. در طول سفر کمربند ایمنی خود را زمانی که نشسته اید بسته نگه دارید و آن را زیر شکم خود محکم کنید.
به مقدار زیاد مایعات بنوشید. رطوبت کم در هواپیما می تواند باعث کم آبی بدن شما شود.
قبل از پرواز از خوردن غذاها و نوشیدنی های گازدار خودداری کنید. نمونه هایی از غذاها و نوشیدنی هایی که باید از آنها اجتناب کنید عبارتند از کلم بروکلی و نوشابه گازدار.
به مراقبت های پزشکی فکر کنید. در صورت نیاز برای نحوه دریافت مراقبت های زایمانی در طول سفر برنامه ریزی کنید. در صورت نیاز به مراقبت در زمانی که دور هستید، کپی از اطلاعات پزشکی خود را همراه داشته باشید.
سفر هوایی می تواند خطر لخته شدن خون در پاها را افزایش دهد، وضعیتی به نام ترومبوز وریدی. این خطر برای افراد باردار بیشتر است. حرکت دادن پاها ممکن است به جلوگیری از این مشکل کمک کند. در طول پرواز هر ساعت یک بار در راهرو بالا و پایین بروید. اگر باید نشسته بمانید، هر از چند گاهی مچ پاهای خود را خم کرده و دراز کنید. به طور کلی، بهتر است از لباس های تنگ خودداری کنید، زیرا می تواند جریان خون را مختل کند. پوشیدن جوراب های فشاری می تواند به گردش خون در طول یک پرواز طولانی کمک کند.
تصور نمی شود قرار گرفتن در معرض تشعشعات مرتبط با سفر هوایی در ارتفاعات برای اکثر افرادی که در دوران بارداری پرواز می کنند، مشکلی ایجاد کند. اما خلبانان، مهمانداران و دیگرانی که اغلب پرواز می کنند ممکن است در معرض سطحی از تشعشعات قرار بگیرند که در دوران بارداری نگرانی هایی را ایجاد می کند. اگر در طول بارداری باید مکرراً پرواز کنید، در مورد آن با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.
محققان بریتانیایی RCOG (کالج سلطنتی متخصصین زنان و زایمان بریتانیا) در گزارشی که در ژانویه 2015 منتشر شد، اعلام کردند که سفر هوایی هیچ خطری برای سلامت جنین و مادر باردار ندارد. متخصصان توضیح میدهند که تغییرات فشار اتمسفر در هیچ ماه از بارداری بر مادر و کودک تأثیر نمیگذارد. همچنین هواپیما باعث سقط جنین، زایمان زودرس یا قطع آب نمی شود. سفر هوایی در واقع امن ترین وسیله حمل و نقل برای زنان باردار است!
پاسخ ها