کاربران با قرار دادن یادداشت در قالب کامیونیتی نوتس میتوانند دیگران را نسبت به عدم صحت محتوای پستها مطلع سازند.
ویژگی کامیونیتی نوتس (یادداشتهای کاربران) روشی برای راستیآزمایی محتوای منتشر شده در شبکههای اجتماعی است که اکنون بهصورت آزمایشی در تردز نیز قرار دارد.
متا چندی پیش اعلام کرده بود که سیستم راستیآزمایی محتوا در پلتفرمهای تحت مالکیت این شرکت از جمله فیسبوک و اینستاگرام دستخوش تغییرات خواهد شد و دیگر از ابزارهای شخص ثالث به این منظور استفاده نخواهد کرد. همچنین گفته شده بود که ویژگی کامیونیتی نوتس یکی از راهکارهای متا برای سنجش صحت محتوا خواهد بود و اکنون بهنظر میرسد که شبکه اجتماعی تردز، اولین پلتفرمی است که از آن بهره خواهد برد.
قابلیت کامیونیتی نوتس با نام سابق BirdWatch برای اولینبار توسط ایکس (توییتر) معرفی شد که به کاربران اجازه میدهد تا یادداشتهای خود پیرامون صحت محتوای پستها را منتشر کنند. در صورت مغایرت محتوا با یادداشتهای کاربران و دریافت لایک، پیامی در قالب اخطار به بینندگان نمایش داده میشود و آنها را از وجود چنین مغایرتی، مطلع میسازد. یکی از مزایای این ویژگی در مقایسه با سیستمهای نظارت بر محتوای کلاسیک، نیاز کمتر به ناظرین اختصاصی جهت پایش پستها است؛ بهطوری که تمامی کاربران میتوانند در قالب یک ناظر ظاهر شوند و با قراردادن یادداشت روی پستها، دیگر افراد را مطلع سازند.
اخیراً یک توسعهدهنده با نام «الساندرو پالوتزی»، اقدام به انتشار اسکرینشاتهایی کرده است که در آن، افزودن قابلیت کامیونیتی نوتس به پلتفرم تردز دیده میشود. کاربران با لمس آیکن سهنقطه در گوشه هر پست میتوانند گزینهای جهت ثبت یادداشت مشاهده نمایند و نظر خود را در رابطه با صحت محتوای پست، بنویسند. یادداشتها بهصورت ناشناس ثبت میشود و در صورتی که یک یادداشت با حد مشخصی لایک از سوی دیگر کاربران مواجه شود، در زیر پست نمایش داده خواهد شد.
هنوز مشخص نیست که افزودن ویژگی کامیونیتی نوتس به سرویسهای متا از جمله تردز تا چه حد میتواند مفید باشد. پلتفرمهای تحت مالکیت متا با انتقادات بسیاری بهدلیل عدم مقابله با انتشار اطلاعات نادرست یا جوسازیهای بیمنطبق علیه برخی افراد یا جهت حمایت از بعضی دیگر مواجه هستند. این شرکت اخیراً اقدام به تغییر رویه داده است و اکنون گزینهای را برای نمایش بیشتر محتوای سیاسی در اختیار کاربران خود میگذارد. بهنظر برخی از کارشناسان، وقوع این تغییرات همزمان با نزدیک شدن به آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ، نشان از ترس مارک زاکربرگ نسبت به تلافی سیاسی علیه خود یا شرکت تحت مدیریتش دارد.
پاسخ ها