عشق تکنولوجی

عشق تکنولوجی

عاشق تکنولوژی های روز از جمله موبایل، لپ تاپ و ماشین ها
توسط ۵ نفر دنبال می شود
 ۱ نفر را دنبال می کند

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفتگو با دیجیاتو: اپراتور خدماتی می شویم

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفتگو با دیجیاتو: به اپراتور سرویس تبدیل می‌شویم

سرویس ابری مخابرات با نام «ابر ما» چتری خواهد بود که سرویس‌های نوین آینده این شرکت را در بر خواهد گرفت.

شرکت مخابرات ایران در نمایشگاه تلکام امسال با رویکردی متفاوت نسبت به سال‌های گذشته حضور یافته است. «محمد جعفرپور»، مدیرعامل این شرکت، در گفتگویی اختصاصی با دیجیاتو در نخستین روز این نمایشگاه، از تغییر رویکرد اساسی مخابرات از اپراتور تلکام به اپراتور سرویس محور خبر داد و پلتفرم رایانش ابری جدید این شرکت با نام «ابر ما» را معرفی کرد.

«ابر ما»؛ پلتفرمی برای ارائه خدمات نوین

جعفرپور با اشاره به نقطه عطف نمایشگاه تلکام امسال برای مخابرات، اعلام کرد که این شرکت حرکت در جهت ارائه خدمات و سرویس‌های نوین را سرعت بخشیده است: «ما از امروز گام بسیار بزرگی را برای مهاجرت از اپراتور تلکام به اپراتور سرویس برداشتیم.» به گفته او، در حالی که پیش از این، مخابرات صرفاً خدمات تلکام را به صورت B2C و B2B ارائه می‌کرد، اکنون با ارائه سرویس‌های جدید، رویکردی کاملاً متفاوت را در پیش گرفته است.

رونمایی از «ابر ما» (Abrema)، پلتفرم رایانش ابری مخابرات ایران، با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از مهم‌ترین بخش‌های این تغییر رویکرد است. به گفته مدیرعامل مخابرات ایران، این پلتفرم امکان ارائه انواع و اقسام سرویس‌های جدید را فراهم می‌کند.

دلایل تمرکز بر پلتفرم ابری

جعفرپور دلایل گرایش مخابرات به پلتفرم ابری را امکانات موجود در رابطه با ارائه این سرویس‌ها، وجود نیروی متخصص فراوان در کشور برای ارائه این سرویس عنوان کرد و وجود مراکز مخابراتی با زیرساخت‌های مناسب (فیبر نوری، سیستم‌های خنک‌کننده و فضای مناسب) را که پیشتر برای سیستم‌های حجیم تلفن مورد استفاده قرار می‌گرفتند از دیگر زیرساخت‌هایی عنوان کرد که برای راه‌اندازی این پلتفرم در دسترس شرکت مخابرات است.

او گفت: «با کوچک شدن سیستم‌های مخابراتی به دلیل پیشرفت تکنولوژی، فضاهای خالی در مراکز مخابراتی ایجاد شده که اکنون برای استقرار پلتفرم ابری «ابر ما» مورد استفاده قرار خواهند گرفت. این امر امکان ارائه توزیع‌شده سرویس ابری در سراسر کشور را فراهم می‌کند.»

تفاوت «ابر ما» با سایر سرویس‌های ابری

مدیرعامل مخابرات تاکید کرد که رویکرد این شرکت، ارائه خدمات تکراری نبوده است: «شرکت مخابرات ایران با توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها و استعدادهایی که دارد، قطعاً قادر خواهد بود که سرویس‌ها را در مقیاس بسیار بزرگ‌تر ارائه کند.»

او افزود: «ابر ما سرویس‌هایی مانند GPUaaS (سرویس ارائه پردازنده گرافیکی به عنوان سرویس) را با استفاده از قوی‌ترین سخت‌افزارهای روز دنیا ارائه خواهد کرد. این سرویس می‌تواند برای دانشگاه‌ها، مراکز علمی و پژوهشگاه‌ها بسیار جذاب باشد.»

او همچنین سرویس کلادگیمینگ را یکی از سرویس‌های کلیدی ابر ما عنوان کرد. کلادگیمینگ شرکت مخابرات ایران امکان انجام بازی‌های سنگین و روز دنیا با کیفیت بالا بر روی سیستم‌های سبک و حتی تلویزیون‌های هوشمند، بدون نیاز به سخت‌افزارهای گران‌قیمت را فراهم می‌کند. این سرویس به صورت اشتراکی و با قیمت‌های متفاوت بر اساس زمان اوج مصرف ارائه می‌شود.

ارائه سرویس‌های IoT از جمله دوربین‌های مداربسته و سایر سرویس‌های مرتبط با همکاری شرکت‌های تخصصی دیگر امکاناتی است که از طریق ابر ما ممکن می‌شود.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در گفتگو با دیجیاتو: به اپراتور سرویس تبدیل می‌شویم
محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران

رویکرد مشارکتی شرکت مخابرات

جعفرپور رویکرد مشارکتی را به عنوان راهبرد شرکت مخابرات ایران در ارائه خدمات تلکام و ابری اعلام کرد و گفت: «در حوزه تلکام، این مشارکت برای توسعه فیبر نوری و در حوزه ابری برای ارائه سرویس‌های تخصصی‌تر مانند خدمات سلامت و حمل و نقل با همکاری شرکت‌های متخصص خواهد بود.»

حفظ مشتریان خانگی

جعفرپور تاکید کرد که با وجود تمرکز روی سرویس‌هایی مانند ابر ما که امکانات مناسبی برای کسب‌وکارهای سازمانی فراهم می‌کند، مخابرات قصد خروج از بازار کاربران خانگی را ندارد و همچنان به ارائه خدمات به این بخش ادامه خواهد داد. به گفته او، سرویس جدید «متا ما» که امکان استفاده از خط تلفن ثابت بر روی اپلیکیشن موبایل را فراهم می‌کند، نمونه‌ای از این خدمات است.

توسعه فیبر نوری

مدیرعامل مخابرات با اشاره به هدف‌گذاری بلندپروازانه این شرکت برای توسعه فیبر نوری و ایجاد یک میلیون پورت اتصال در سال، از رویکرد مشارکتی با شرکت‌های مختلف از جمله پیمانکاران محلی، شرکت‌های Servco، UNSP و از این قبیل خبر داد. او تاکید کرد که با استفاده از تمام ظرفیت‌های کشور و جلوگیری از موازی‌کاری، این هدف قابل دستیابی خواهد بود.

هوش مصنوعی مخابرات رونمایی می‌شود

جعفرپور توسعه هوش مصنوعی را بدون توسعه مخابرات غیرممکن دانست و اعلام کرد که ابر ما نقش مهمی در ایجاد زیرساخت‌های پردازشی مورد نیاز برای توسعه هوش مصنوعی ایفا خواهد کرد.

او گفت: «توسعه هوش مصنوعی نیاز به زیرساخت ارتباطی قوی و ظرفیت بالای پردازشی داشته باشد که ابر ما این ظرفیت پردازشی را فراهم می‌کند و شبکه فیبر نوری مخابرات نیز زیرساخت ارتباطی مورد نیاز برای توسعه این فناوری است.»

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ابراز امیدواری کرد که هوش مصنوعی مخابرات ایران تا اوایل سال ۱۰۴۰۴ به عنوان زیرمجموعه کلاد مخابرات ایران به عنوان سرویس ارائه شود.

به‌روزرسانی شبکه

به‌روزرسانی شبکه مخابرات از مشترک نهایی تا سرورهای بین‌المللی نیز از دیگر پروژه‌های کلان این شرکت است. این پروژه شامل توسعه شبکه «لست‌مایل» با فیبر نوری، توسعه شبکه‌های استانی با همکاری تولیدکنندگان داخلی و توسعه شبکه انتقال استانی است که به گفته جعفرپور، حلقه مفقوده بین «لست‌مایل» و شبکه ارتباطات زیرساخت است. این پروژه با اعتباری چند هزار میلیارد تومانی در دست اجراست.

عشق تکنولوجی
عشق تکنولوجی عاشق تکنولوژی های روز از جمله موبایل، لپ تاپ و ماشین ها

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋