سلسله کارگاههای آموزشی در سالن ۷ محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران، شرکت مخابرات ایران در حال برگزاری است.
نخستین کارگاه آموزشی از مجموعه کارگاههای آموزشی بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با عنوان «خبرنویسی مدرن» با حضور «علیرضا کتابدار» دوشنبه، ۳ دی، در اولین روز از برگزاری نمایشگاه تلکام واقع در نمایشگاه دائمی بینالمللی تهران برگزار شد.
به گزارش ستادخبری بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام، علیرضا کتابدار در اولین روز از کارگاه آموزشی با عنوان «خبرنویسی مدرن» واقع در نمایشگاه دائمی بینالمللی تهران گفت: «با توجه به تغییراتی که در روزنامهنگاری به وجود آمده و از روزنامهنگاری چاپی به سوی آنلاین، سایبر و الکترونیک عبور کردیم، با وجود موبایل تغییراتی نیز در روزنامهنگاری ایجاد شده است.»
او افزود: «طبق گفته «مک لوهان» رسانه همان پیام است. اتفاقی که در حوزه رسانه رخ داده، مقتضیات خاص خود را دارد. این در حالی است که خبری که در روزنامهها با سبک تاریخی، تاریخی همراه با لید و هرم وارونه منتشر میشد، به طور طبیعی با انتشار آن در سایت تفاوتهایی دارد.»
کتابدار ادامه داد: «اخبار در سایت که مبتنی بر مانیتور است، در یک دستگاهی به نام موبایل با توجه به مقتضیات رسانه منتشر نوع خبررسانی هم متفاوت است. ضمن این که سرعت خبررسانی هم زیاد شده اما خبررسانی باید چکیده و خلاصه باشد.»
کتابدار گفت: «اخبار باید به صورت کپسولی باشد که مخاطب استقبال کند و پس نزند. چرا که اگر اخبار در حوزه سایت به طور معمول از دو و نیم برابر عرض مانیتور بیشتر باشد، احتمال خوانده شدن آن هم کمتر است. اما الان در مورد موبایل که صفحه کوچکی دارد این اتفاق باید محدودتر رخ بدهد.»
به گفته او، بسیاری از خبررسانیهای تشریفاتی که روابط عمومیها انجام میدهند باید حذف شوند و به شکل کپسولی و کوتاه باشد و طولانی نباشد. چرا که مردم الان زمان لازم برای خوردن ندارند و به طور مسلم برای خواندن هم وقت ندارند.
کتابدار در ادامه نمایشگاه را محلی برای این که تجلی ارتباطات شکل میگیرد، عنوان کرد و افزود: «مخابرات هم با شعار راوی اتصال بی پایان در بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام شرکت کرده است و نگاه دستاندرکاران متفاوت است که با تشکلها بیشتر کار کنند. یعنی از کار و درآمدزایی بیشتری نسبت به گذشته برخوردار باشند.»
او بیان کرد: «تکنولوژی اطلاعات همیشه در دهههای اخیر بحث روز بوده تا تشکلهای مختلف بتوانند این حوزه را از حالت انحصاری خارج کنند. هر چه قدر تشکل زیادتر باشد، رقابت زیاد است.»
این دکترای علوم ارتباطات در ادامه فیلم روزنامهنگاری را دارای چهار شخصیت خبر، مصاحبه، گزارش، مقاله و یادداشت اعلام کرد و گفت: «گزارش، خبر توسعه یافته است.اما هر گزارشی خبر نیست.اما گزارشهای غیرخبری ما باید همراه با خبر باشد.»
کتابدار تصریح کرد: «سوپراستار روزنامهنگاری خبر است. بنابراین همیشه پای یک خبر در میان است و ما حتی در مصاحبههای غیرخبری هم بهانه خبری داریم.»
بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم دی آغاز به کار کرد و تا ششم دی در محل دائمی نمایشگاه بینالمللی تهران ادامه دارد. سلسله کارگاههای آموزشی در سالن ۷ محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران، شرکت مخابرات ایران در حال برگزاری است.
پاسخ ها