این اپلیکیشن نگرانکننده فقط با ثبت چهره افراد میتواند اطلاعات شخصی مانند آدرس، شماره تلفن و بیوگرافی آنها را روی گوشی نشان بدهد.
دو دانشجوی «دانشگاه هاروارد» نرمافزاری برای عینک هوشمند ری-بن متا (Ray-Ban's Meta) توسعه دادهاند که میتواند افراد غریبه را شناسایی و به اطلاعات شخصی آنها، مانند آدرس خانهشان، دسترسی پیدا کند.
«آنفو نگوین» و «کین آردایفیو»، دانشجویان مهندسی «آیوی لیگ» (مجموعهای متشکل از معروفترین دانشگاههای خصوصی آمریکا مانند هاروارد و دانشگاه کلمبیا)، برنامه خود را که I-Xray نام دارد، در شبکه اجتماعی ایکس به نمایش گذاشتهاند. در ویدیویی که میتوانید در ادامه مشاهده کنید، این دو دانشجو از طریق عینک هوشمند متا با کمک برنامه I-Xray اطلاعات هویت افراد دیگر را در مکانهای عمومی به دست میآورند.
همانطور که در ویدیوی بالا میبینید، نرمافزار این دو دانشجو میتواند نام، آدرس، شماره تلفن و بیوگرافی افراد مختلف را از روی چهره آنها مشخص کند.
نگوین در توضیح روند نمایش اطلاعات شخصی کاربران میگوید آنها از عینک هوشمند متا که در لنز خود یک دوربین دارد، برای پخش زنده ویدیویی در اینستاگرام و برنامهای که ساختهاند، استفاده میکنند. سپس برنامه I-Xray ویدیو را از عینک در PimEyes که ابزار هوش مصنوعی برای تشخیص چهره براساس تصاویر موجود در اینترنت است، آپلود میکند. نهایتاً طی یک دقیقه، اطلاعات شخصی دیگران با کمک ابزارهای هوش مصنوعی روی گوشی نمایش داده میشود.
البته نگوین و آردایفیو هیچ برنامهای برای انتشار I-Xray ندارند و میگویند این برنامه را فقط برای «ابراز نگرانیهای مهم حریم خصوصی» مربوط به عینک هوشمند متا توسعه دادهاند. آنها دراینباره میگویند:
«ما از دادههای عمومی استفاده میکنیم تا نشان بدهیم میتوان اطلاعات شخصی افراد را فقط از چهره آنها به دست آورد.»
«پیتر ترن»، کارشناس امنیت سایبری WBZ درباره این فناوری میگوید:
«این برنامه به معنای واقعی کلمه اثباتی مفهوم است؛ این فناوری هشدار بزرگی به تمام مردمان جهان است. من هم هیجانزدهام هم واقعاً میترسم آنقدر که احتمالاً امنیت سایبری خواب شب را از من بگیرد.»
متا اوایل این ماه از ویژگیهای هوش مصنوعی جدیدی مانند قابلیت ترجمه همزمان برای عینک ری-بن و اولین عینک واقعیت ترکیبی حقیقی خود با نام Orion رونمایی کرد.
پاسخ ها