ماهواره مهدا، یک ماهواره ۳۲ کیلوگرمی از سری ماهوارههای سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران است که به منظور آزمایش زیرسامانههای توسعهیافته ماهوارهای طراحی شده است.
امروز برای نخستین بار سه ماهواره ایرانی با ماهواره بر سیمرغ به صورت همزمان به فضا پرتاب شدند و ماهوارههای «مهدا» و دو نانو ماهواره دیگر ساعتی پیش با موفقیت در مدار قرار گرفتند.
به گزارش ایرنا، ماهواره مهدا، یک ماهواره ۳۲ کیلوگرمی از سری ماهوارههای سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران است که به منظور آزمایش زیرسامانههای توسعهیافته ماهوارهای طراحی و ساخته شده است.
ماموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهوارهبر سیمرغ در تزریق چندگانه محمولههای فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحیهای جدید و قابلیت اطمینان فناوریهای بومی در فضا است.
ماهواره «مهدا» از ماهوارههای سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران برای آزمایش زیرسامانههای توسعه یافته ماهوارهای ساخته شده است. ماموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهوارهبر «سیمرغ» در تزریق چندگانه محمولههای فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحیهای جدید و قابلیت اطمینان فناوریهای بومی در فضا است.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات نیز در این باره گفت: «به لطف خدا یازدهمین پرتاب در دولت سیزدهم باموفقیت انجام و برای نخستینبار، ماهواره بر سیمرغ بطور همزمان ماهواره مهدا و ۲ محموله تحقیقاتی دیگر را باموفقیت در مدار قرارداد و سیگنال مهدا هم دریافت شد.»
یکی از نانوماهوارهها با نام کیهان ۲ ساخت شرکت «صا ایران» و برای اثبات فناوری موقعیتیابی فضاپایه طراحی شده است. این نانوماهواره امکان تعیین موقعیت را بهصورت بومی و مستقل از سامانههای موقعیتیابی جهانی، برای گیرندههای زمینی فراهم میکند.
نانوماهواره دیگر با نام هاتف ۱ نیز از ماهوارههای مکعبی شرکت صاایران برای اثبات فناوری مخابرات باند باریک با کاربرد اینترنت اشیاء ساخته شده است. همچنین ماهوارهبر «سیمرغ » با سوخت مایع دو مرحلهای در وزارت دفاع ساخته شده است. این ماهوارهبر در هفتمین پرتاب تحقیقاتی خود توانست با تزریق چندگانه ماهوارهها، دریچهای جدید در پرتابهای فضایی کشور باز کند.
پاسخ ها