شروع جنگ جهانی اول درست بیست روز قبل از کسوف، سفر اکتشافی که نسبیت عام انیشتین را آزمایش میکرد، لغو کرد.
در ۲۱ آگوست ۱۹۱۴، خورشیدگرفتگی کامل بهطور موقت آسمان سراسر اروپا و آسیا را تاریک کرد.
خورشیدگرفتگی کامل زمانی اتفاق میافتد که قطر ظاهری ماه بزرگتر از خورشید باشد و تمام نور مستقیم خورشید را مسدود کند و روز را به تاریکی تبدیل کند.
تعدادی از رصدخانهها برای مشاهده کسوف به روسیه اعزام شدند، ازجمله رصدخانههایی از آرژانتین، بریتانیا، آلمان، روسیه و ایالات متحده. ایران یکی از کشورهایی بود که کسوف در آن بهصورت جزئی و در استان اصفهان قابل رصد بود.
یک ستارهشناس جوان آلمانی بهنام اروین فینلی- فروندلیش که دوست آلبرت انیشتین نیز بود، سفری را با تیم اکتشافی به شبه جزیره کریمه روسیه هدایت کرد؛ جایی که امیدوار بود مشاهداتی را ثبت کند که نظریه نسبیت عام آلبرت انیشتین را تأیید کند.
این نظریه پیشبینی میکرد که نور ستارگان دور، که نزدیک به لبه خورشید ظاهر میشوند، باید بهدلیل انحنای فضا تغییر کند. این ستارگان تنها در طی یک خورشیدگرفتگی کامل، زمانی که ماه جلوی نور درخشان خورشید را میگیرد، قابل مشاهده خواهند بود.
متأسفانه شروع جنگ جهانی اول درست بیست روز قبل از کسوف، سفر اکتشافی را لغو کرد. پس از اعلام جنگ آلمان به روسیه، فروندلیش و همکارانش توسط ارتش روسیه دستگیر شدند و تجهیزات آنها مصادره شد.
اعضای کشورهای بیطرف آرژانتین و ایالات متحده، اجازه داشتند به برنامههای خود ادامه دهند، اما ابرها کسوف را پنهان کردند. نمایندگان آرژانتین توانستند یک عکس از کسوف بهدست آورند، اما پوشش ابر نازک برای پنهانکردن مکانهای ستارهای که برای آزمایش نظریه اینشتین ضروری است کافی بود.
پاسخ ها