مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

رئیس پژوهشگاه فضایی: ارتباط با ماهواره‌های هدهد و کوثر به دلایل فنی قطع شده است، نه خرابکاری

رئیس پژوهشگاه فضایی: ارتباط با ماهواره‌های هدهد و کوثر به دلایل فنی قطع شده است نه خرابکاری

ارتباط با این دو ماهواره به کلی قطع شده است

رئیس پژوهشگاه فضایی به دیجیاتو گفت: «ارتباط با ماهواره‌های هدهد و کوثر به دلیل فنی قطع شده است و تا کنون گزارشی مبنی بر خرابکاری دریافت نکرده‌ایم.»

به گزارش دیجیاتو، روز گذشته (۱۳ مهرماه ۱۴۰۴)، مدیرعامل شرکت «امیدفضا»‌، طراح ماهواره‌های کوثر و هدهد، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «ایسنا» اعلام کرده بود که ارتباط با این دو ماهواره به دلیل «دریافت فرمان ناخواسته» قطع شده است.

ماهواره‌های هدهد و کوثر آبان‌ماه سال ۱۴۰۳ به فضا پرتاب شده بودند.

او در این مصاحبه گفته بود علت این مسئله نقص فنی است اما ارتباط آن با خرابکاری‌های مرتبط با جنگ‌ ۱۲روزه را نیز رد نکرده بود.

امروز نیز «وحید یزدانیان»، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، در گفت‌وگو با دیجیاتو، اعلام کرد ارزیابی‌ها تا به امروز نشان از نقص فنی دارد و موضوع خرابکاری در میان نیست.

یزدانیان به دیجیاتو گفت: «در حال حاضر تحلیل ما موضوع خرابکاری نیست. این دو ماهواره کوچک احتمالا به خاطر موضوعات فنی دچار این وضعیت شده‌اند. تحلیل فنی ما این است که احتمالا در هنگام جدایش، مشکل ایجاد شده و این مشکل به‌صورت قطع ارتباط خودش را نشان داده است.»

رئیس پژوهشگاه فضایی اضافه کرد: «البته ظاهراً ارتباط یکی از این ماهواره‌ها از ابتدا دچار اختلال بوده اما چون می‌توانسته مدت کوتاهی به شکل رادیویی ارتباط برقرار کند، از دسترس خارج نشده بود و در نهایت ارتباط آن بعد از دو هفته قطع شد. بنابراین تحلیل ما این است که موضوع، فنی است و تا الان نشانه‌ای از خرابکاری گزارش نشده است.»

او در این گفت‌وگو تایید کرد که ارتباط با ماهواره‌های کوثر و هدهد به کلی قطع شده است.

یزدانیان همچنین تاکید کرد شکست‌ در پروژه‌های این‌چنینی، طبیعی است. او گفت: «این مسئله چیز عجیبی نیست. چندین تجربه ناموفق قبلی حتی در بخش دولتی وجود داشته است. این دو ماهواره هم جزو تجارب اول بخش خصوصی است و طبیعی است که احتمال شکست وجود دارد.»

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋