مهندسی و فناوری

مهندسی و فناوری

لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

تصویر و اطلاعات جدیدی از جت پرواز عمودی پیشرفته دارپا منتشر شد

تصویر و اطلاعات جدیدی از جت عمودپرواز پیشرفته دارپا منتشر شد

این هواپیمای عمودپرواز می‌تواند با سرعت مافوق صوت 833 کیلومتر در ساعت حرکت کند.

هلیکوپترها با قابلیت نشست و برخاست عمودی دارای مزایایی هستند، اما مانند جت‌ها سرعت‌ بالایی ندارند. دارپا نیز در برنامه SPRINT خود قصد دارد این 2 مزیت را با هم ادغام کند: هواپیمایی عمودپرواز تولید کند که بتواند مانند جت سریع پرواز کند. اکنون شرکت هواپیمایی بل (Bell) اطلاعات جدیدی از هواپیمای جدیدش برای این برنامه دارپا را منتشر کرده است.

براساس گزارش وب‌سایت بل، هواپیمای X-plane این شرکت که تقریباً شبیه هواپیمای بل بوئینگ آسپری است، پس از برخاستن، محفظه‌های موتور خود را برای پرواز افقی به جلو کج می‌کند و وقتی موتورهای جت در موقعیت مناسب قرار گرفتند، آنها را قفل می‌کند.

به گفته بل، هنگامی که این هواپیما کامل شود، انتظار می‌رود با سرعت مافوق صوت (833 کیلومتردرساعت) با برد 370 کیلومتری تا ارتفاع 9 هزار 100 متری پرواز کند. به‌علاوه، این هواپیما می‌تواند محموله‌هایی تا وزن 2 هزار 300 کیلوگرم را حمل کند؛ در واقع در محفظه‌ آن می‌توان یک خودرو نسبتاً کوچک قرار داد.

جت عمودپرواز جدید برنامه دارپا

جت عمودپرواز دارپا
آزمایش تونل باد هواپیمای جدید بل

روتورکرافت‌ها مانند هلیکوپترها از مزیت برخاستن و فرود عمودی در مناطق ناهموار برخوردارند اما سرعت زیادی ندارند. از سویی، هواپیماهای جت سرعت زیادی دارند اما فقط در باند فرودگاه‌ها می‌توانند فرود بیایند، حتی مدل‌های «نشست عمودی و برخاست کوتاه» (STOVL) نیز برای فرود به سطح مناسب و صافی نیاز دارند. مدت‌ها گمان می‌شد این 2 کلاس هواپیما را نمی‌توان ادغام کرد اما برنامه SPRINT دارپا به این هدف نزدیک شده است.

سال گذشته میلادی سیستم روتور Stop/Fold هواپیمای جدید بل تست سرعت بالای مسیر هولومن (HHSTT) را در نیومکزیکو با موفقیت انجام داد. اکنون نیز این سیستم آزمایش تونل باد را در مؤسسه ملی تحقیقات هوانوردی (NIAR) در دانشگاه ایالتی ویچیتا تکمیل کرده است.

پیش‌ازاین ما فقط رندرهایی از X-plane دیده بودیم اما اکنون در مدل آزمایشی بدنه‌ای ساده با بال‌های نازک و یک دم V شکل را به‌صورت واقعی می‌بینیم که در تونل باد قرار گرفته تا عملکرد سیستم عمودپرواز و چرخش روترها در پرواز افقی آزمایش شود.

مهندسی و فناوری
مهندسی و فناوری لذت دنیای فناوی و الکترونیک * هادی محبی زاده - مهندس برق دانشگاه تبریز

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋