مدیر کل دفتر حسابرس سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد 782 هزار و 409 دستگاه اتومبیل در کشور طی سال جاری مشمول مالیات خودرو شدهاند.
مالیات بر عایدی سرمایه، نوع جدیدی از مالیات است که طی سال گذشته رونمایی شد. مالیات خودرو و مالیات خانه لوکس، بخشی از مالیات بر عایدی سرمایه هستند. درصورتیکه قیمت اتومبیل یا منزل محل سکونت شما از رقم خاصی بیشتر باشد، شامل مالیات بر عایدی سرمایه میشوید.
«جهانگیر رحیمی»، مدیر کل دفتر حسابرس سازمان امور مالیاتی کشور، در گفتگو با خبرگزاری تسنیم، اعلام کرد 782 هزار و 409 دستگاه اتومبیل در کشور طی سال جاری مشمول مالیات خودرو شدهاند. از مجموع میزان مالیات این خودروها، دو هزار میلیارد تومان آن وصول شده است.
این خودروها براساس تعریف مالیات بر عایدی سرمایه، در دسته خودروهای لوکس قرار میگیرند. میزان مالیات خودرو تعیین شده برای 782 هزار و 409 دستگاه اتومبیل لوکس، بیش از هفت هزار میلیارد تومان است. به عبارتی مالیات هر خودرو لوکس حدود 9 میلیون تومان خواهد بود. البته این رقم با توجه به قیمت خودرو و براساس هر اتومبیل تعیین میشود. برای تمامی این خودروها، برگه تشخیص صادر میشود که میزان مالیات هر خودرو در آن مشخص شده است.
طبق قانون بودجه 1402، مفهوم خودروهای گرانقیمت به اتومبیلهایی اشاره دارد که قیمت آنها از سه میلیارد تومان بیشتر است. خودروهایی با قیمت کمتر از سه میلیارد تومان فاقد مالیات هستند. این مالیات بهصورت تصاعدی و با توجه به قیمت خودرو افزایش مییابد. همچنین در قانون بودجه 1403، مالیات بر عایدی سرمایه برای اتومبیلهایی با قیمت بیش از 3.5 میلیارد تومان معادل یک درصد در نظر گرفته شده است.
از زمان تدوین قانون مالیات بر عایدی سرمایه، این موضوع مورد انتقاد مالکان خودروها قرار گرفته است. این گروه از مالکان عنوان میکنند که قیمت خودرو در زمان خرید با قیمت فعلی تفاوت چشمگیری داشته است. در واقع قیمت خودروهای خارجی به دلیل تورم بازار، افزایش نرخ ارزهای خارجی و همچنین محدودیت واردات، طی سالیان اخیر به شدت افزایش یافته است. به عنوان مثال یک بیامو 330i مدل 2018 در ایران بیش از هشت میلیارد تومان قیمت دارد، در حالی که قیمت جهانی این خودرو با توجه به کارکرد و سن رقمی بین 9,995 الی 38,995 دلار (580 میلیون الی دو میلیارد و 260 میلیون تومان) است.
پاسخ ها