رئیس سازمان توسعه تجارت وعده جدید را در حوزه واردات خودرو بیان کرد؛ البته وعدههای او درخصوص خودروهای وارداتی، موضوع جدیدی نیست.
«مهدی ضیغمی»، رئیس سازمان توسعه تجارت، در روز شنبه، 27 بهمنماه، وعده جدیدی در حوزه واردات خودرو بیان کرد. او در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: «بهحدی خودرو وارد میشود که باید در فکر انبارهای جدید باشیم». او در ادامه سخنانش افزود: «تعامل سازنده با دستگاههای مختلف انجام شده و در روزهای آتی بهحدی خودرو وارد خواهد شد که مشکل در فضای انبار برای نگهداری خودرو جهت ترخیص از گمرک خواهیم داشت.» البته وعدههای رئیس سازمان توسعه تجارت درخصوص خودروهای وارداتی، موضوع جدیدی نیست.
همچنین بخوانید: وعده نامعلوم واردات خودروهای برقی؛ تنها 600 دستگاه وارد شد
سازمان توسعه تجارت درحالحاضر مجری طرح واردات خودرو است. به عبارت دیگر، سازوکار واردات خودرو به کشور از طریق این سازمان انجام میشود. به همین دلیل است که در بازههای زمانی متوالی، شاهد وعدههای رئیس این سازمان درخصوص واردات خودرو هستیم. این وعدهها از 200 هزار تا 20 هزار خودرو متغیر بودهاند. با مراجعه به آرشیو خبرگزاریهای رسمی و همچنین خبرگزاریهای خودرویی، میتوانید ویدیوهای مربوط به سخنان مهدی ضیغمی درخصوص واردات اتومبیل را مشاهده کنید.
سخنان مهدی ضیغمی درخصوص واردات اتومبیل دلگرمکننده است اما چند نکته در این بین وجود دارد. نخست آنکه براساس آمار گمرک، تعداد خودروهای وارداتی هنوز به رقم 10 هزار دستگاه نرسیده است، حال آنکه مدیران وزارت صمت در وعدههای خود از واردات 100 الی 200 هزار دستگاه خودرو در سال خبر میدادند؛ بنابراین بین آنچه وعده داده میشود و آنچه که در عمل اتفاق افتاده است، تفاوت معنیداری وجود دارد.
بررسیهای انجامشده از آمار وزارت صنعت در دولتهای قبلی نشان میدهد که حتی در زمان نبود تحریمها و ارتباط بانکها با شبکه بانکی بینالمللی، سالانه حداکثر 50 هزار دستگاه اتومبیل وارداتی به کشورمان رسیده است؛ بنابراین ظرفیت ورود اتومبیل خارجی به کشور حد مشخصی دارد و برای افزایش این حد، باید بسیاری از رویههای ورود و ترخیص خودرو به کشور را تغییر داد.
دوم آنکه خودروهای وارداتی برای تأثیرگذاری بر بازار، نباید در گمرک انبار شوند، بلکه باید سازوکار ترخیص خودروها تسهیل شود تا خودروهای وارداتی پس از رسیدن به گمرک، در کوتاهترین زمان روانه بازار شوند. انبارشدن خودروهای وارداتی در گمرک هیچ مشکلی از بازار خودرو و مصرفکنندگان حل نمیکند! این مسئله از تعداد اندک خودروهای وارداتی پلاکشده مشخص است که با اختلاف قیمت قابلتوجهی در بازار آزاد به فروش گذاشته شدهاند.
پاسخ ها