خدمات و محصولاتی را که یک شرکت یا مؤسسه با جزئیات دقیقی که مورد نیاز مشتری است، در یک مجموعه گردآوری می کند و در اختیار مشتریان قرار می دهد را کاتالوگ می گویند. بنابراین کاتالوگ ها برای افرادی تهیه می شوند که واسطه بین تولید کننده ها و مصرف کننده ها هستند
برای تولید یک کاتالوگ نخستین مرحله طراحی کاتالوگ است. سپس طراحی باید توسط مشتری تأیید شود. بعد از آن طراحی مربوطه به لیتوگرافی فرستاده می شود تا فرم بندی طرح های آن انجام شود. مرحله بعدی تهیه زینک است. پس از این مرحله باید زینک ها روی دستگاه بسته شوند. ناظر چاپ، رنگ ها و طرح ها را در هنگام چاپ کردن چک می کند. پس از چاپ لازم است کاغذها خشک شود و در نهایت مراحل سلفون کشی و صحافی انجام می شود.
چاپ کاتالوگ برای زمینه های تجاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. معمولا قیمت چاپ کاتالوگ بستگی به کیفیت کاغذ چاپ، دستگاه چاپ و مرکب آن دارد. هر چقدر که کیفیت چاپ کاتالوگ بالا باشد در جذب مخاطبان بیشتر تأثیر می گذارد. با وجود رقبای بسیار زیادی که امروزه در حوزه های مختلف وجود دارد، کاتالوگ حرفه ای اهمیت زیادی پیدا کرده است. چاپ کاتالوگ حرفه ای بستگی به طراحی آن دارد و هرچقدر که طراحی بهتر باشد کیفیت چاپ آن نیز بالا می رود. اگر یک کاتالوگ به صورت حرفه ای چاپ شود، مشتریان بهتر می توانند با آن ارتباط برقرار کنند و در نتیجه آن محصول و برند را بهتر دنبال می کنند. مدت زمان چاپ کاتالوگ وابسته به تعداد فرم ها است.
معمولا چاپ کاتالوگ به دو طریقه چاپ دیجیتال و چاپ کاتالوگ افست صورت می گیرد. در هر کدام از این روش های چاپ مزایا و معایبی نهفته است. معمولا هنگامی که تیراژ کاتالوگ بالاتر از هزار عدد باشد، برای چاپ آن از روش افست استفاده می کنند. زمانی که تعداد کاتالوگ کم باشد یا چاپ آن فوری باشد از روش چاپ کاتالوگ دیجیتال استفاده می کنند. در اینجا چاپ کاتالوگ افست را بیشتر تفسیر می کنیم
افست نوعی روش چاپ کاتالوگ است که برای چاپ آن مدل رنگ CMYK به کار برده می شود. در این مدل هر رنگی که روی کاغذ چاپ می شود به صورت جداگانه بوده و میزان وضوح کاتالوگ بالا خواهد بود. چون در ماشین آب وجود ندارد و از مرکب مرغوب افست ضد آب استفاده می شود، در این مدل چاپ کاتالوگ جلا و شفافیت زیادی وجود دارد. چون از کنترل های کامپیوتری در مدل چاپ کاتالوگ افست استفاده می شود رنگ ها خیلی زود روی کاتالوگ منعکس می گردد و نیازی به کنترل کردن برای به هم خوردن رنگ ها نخواهد بود. چاپ کاتالوگ افست هم به شکل اختصاصی و هم عمومی صورت می گیرد. کاتالوگ های تک برگی را می توان با کاتالوگ افست عمومی چاپ کرد.
گام اول: طراحی، برای چاپ کاتالوگ باید به نکات مهم در طراحی دقت کرد.
گام دوم: صفحه بندی درست، برای چاپ کاتالوگ لازم صفحه بندی به صورت استاندارد و صحیح باشد، به گونه ای که پس از مرتب کردن صفحات مشکلی در آن ایجاد نشود.
گام سوم: رنگ، برای چاپ کاتالوگ باید رنگ های باکیفیت و مرغوب به کار برد. استفاده از رنگ های نامرغوب کیفیت چاپ کاتالوگ را پایین می آورد.
گام چهارم: روکش، استفاده از روکش موجب می شود تا کاتالوگ درخشش زیادی داشته باشد. می توان از انواع روکش های سلفون مات و سلفون براق یا UVمات، UV براق و… استفاده کرد.
گام پنجم: صحافی، در هنگام صحافی کاتالوگ باید دقت کرد که لبه های صفحات به صورت کامل روی هم قرار گیرند.
در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه چاپ کاتالوگ دارید، پیشنهاد می کنیم به سایت آرته چاپ (www.artechap.com) مراجعه کنید. آرته چاپ علاوبر چاپ کاتالوگ و چاپ دیجیتال اقدام به ارائه خدمات غرفه سازی نیز پرداخته است. امیدواریم با ورود به این سایت از مطالب و خدمات ارائه شده در آن بهره مند شوید.
پاسخ ها