پنجره ها رابط اصلی داخل ساختمان به بخش بیرونی و نور خارجی می باشند. در کنار ایجاد ارتباط افراد داخل ساختمان با مناظر و محیط بیرونی، پنجره ها یکی از مهمترین سطوح ارتباطی و انتقال حرارت بین فضای بیرونی و درونی ساختمان ها هستند.
شیشه های سنتی تک جداره که امروزه در اکثر ساختمان های قدیمی به چشم می خورند، عایق خوبی برای انتقال حرارت یا برودت بین جدار داخلی و خارجی خود نمی باشند. به نحوی که در روزهای سرد زمستانی به سادگی گرمای داخل ساختمان را هدر و به بیرون انتقال می دهند. همچنین در فصل گرما نیز برودت داخل ساختمان را تا ۵۰ درصد به بیرون انتقال می دهند.
این موضوع تاثیر بسزایی در اتلاف انرژی داشته، هزینه های حامل های انرژی مصرفی را بطور قابل توجهی افزایش خواهد داد.
در مقابل پنجره های دوجداره که امروزه مورد استقبال زیادی نیز قرار گرفته اند، عایق حرارتی بسیار مناسبی به شمار می روند که از هدر رفت انرژی در فصول گرم یا سرد سال به طور قابل توجهی پیشگیری می نمایند.
تاثیر پنجره های دوجداره در کاهش مصرف انرژی به اندازه ای است که می توانید با کاهش هزینه های قبوض برق و گاز خود هزینه های مربوط به ساخت و نصب درب و پنجره های دوجداره خود را تنها در چند ماه جبران نمائید.
یک پنجره استاندارد علاوه بر زیبایی و تامین کلیه فاکتورهای مورد انتظار از یک پنجره نظیر استحکام، انتقال مناسب نور و ... یک عایق صوتی و حرارتی مهم در ساختمان نیز به شمار می رود. اثر استفاده از پنجره های دوجداره UPVC در کاهش مصرف انرژی مطابق تحقیقات صورت گرفته به حدی است که در حدود ۴۰ متر مکعب گاز بطور سالانه در مصرف گاز شهری صرفه جویی خواهد شد.
یکی از توصیه های مهم در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ها نیز که در سراسر کشور لازم الاجرا می باشد، استفاده از پنجره های دوجداره با شیشه های موازی می باشد. زیرا هوا یا گاز آرگون استفاده شده در فضای بین دو شیشه از تبادل حرارتی بین محیط بیرونی و داخلی ساختمان را به حد قابل توجهی کاهش می دهد. نقش اجزای پنجره های دوجداره نظیر ضخامت و کیفیت شیشه ها، یراق آلات به کار رفته، پروفیل قاب درب و پنجره و ... نیز نقش مهمی در این رابطه خواهد داشت.
استفاده از گازهایی نظیر آگون با ضریب انتقال حرارت نزدیک به هوا، بهترین روش برای کاهش رسانش و انتقال حرارتی بین دوجداره شیشه های دوجداره می گردد. از گازهای بی اثر دیگری نظیر کریپتون نیز برای این منظور استفاده می شود. هدف از استفاده از گازهای بی اثر نیز مزایایی همچون بی خطر و غیر سمی بودن در کنار ضریب انتقال حرارت ایده آل می باشد.
پروفیل به کار رفته در ساخت قاب درب و پنجره های دوجداره نیز از انواع مختلفی می باشند که متداول ترین آنها پروفیل های UPVC هستند. این نوع پروفیل ها به دلیل استحکام بالا و مقاومت در برابر ضربه، فشار، شرایط جوی گوناگون و عدم تغییر رنگ و تغییر شکل در سرما و گرما، بسیار پر کاربرد می باشند. همچنین این پروفیل ها نیز عایق حرارتی بسیار مناسبی بوده از انتقال رطوبت، گرد و غبار و آلاینده ها به داخل ساختمان نیز جلوگیری می نمایند.
علاوه بر مقاومت خوب و ظاهر زیبا، برخی دیگر از مزایای استفاده از پنجره های دوجداره یو پی وسی عبارتند از:
• کاهش چشمگیر مصرف انرژی و هزینه های سیستم های گرمایشی و سرمایشی
• عایق بندی صوتی عالی
• مقاومت بالا در کنار وزن کم
• عدم نفوذ گرد و غبار و آلاینده ها به دلیل استفاده از نوار های درزگیر
• عدم تغییر رنگ و فرم در مواجهه با تابش شدید نور خورشید
• استحکام و دوام عالی
• غیر قابل اشتعال
• عدم پوسیدگی، زنگ زدگی و ...
• قابلیت ساخت در ابعاد سفارشی با استفاده از برند دلخواه پروفیل و یراق آلات
• امکان بازیافت پنجره های دوجداره
• شستشوی آسان
• و ...
پاسخ ها