برای ساخت لیفت استیشن فاضلاب باید مراحل مختلفی طی شود و تجهیزات برقی و مکانیکی مختلفی نصب شود. ساخت ایستگاه پمپاژ کار ساده ای نیست و نیاز به یک سازنده لیفت استیشن با تجربه، با تیم تخصصی و مهندسی حرفه ای دارد. اما در این مقاله نکات مهم ساخت و طراحی پکیج پمپاژ فاضلاب بیان شده است.
برای طراحی ایستگاه پمپاژ باید سه نکته مهم مد نظر گرفته شود. دبی فاضلاب، ارتفاع عمودی انتقال و طول افقی انتقال فاضلاب.
در مرحله محاسبات ظرفیت پمپ و حجم سپتیک لیفت استیشن باید دبی فاضلاب مشخص باشد. برای مشخص کردن دبی ابتدا نوع کاربری ساختمان باید مشخص شود که اداری یا مسکونی است. در ساختمان های مسکونی معمولا با تعداد افراد ساکن در ساختمان می توان دبی فاضلاب را محاسبه کرد. برای ساختمان های اداری و تجاری باید تعداد افراد ساکن، تایم کاری، نگهبانی و سایر موارد مانند وجود استخر، حمام، سالن ورزشی و غیره تعیین شود. به این ترتیب می توان دبی فاضلاب ورودی به مخزن سپتیک پکیج پمپاژ را محاسبه کرد.
پارامتر بعدی که پیش از ساخت لیفت استیشن باید در نظر گرفته شود ارتفاع عمودی انتقال فاضلاب است. در واقع هدف از ساخت ایستگاه پمپاژ انتقال فاضلاب عمودی از طبقات منفی است. پایین ترین نقطه ساختمان که محل جمع آوری فاضلاب است تا اگو شهری ارتفاع عمودی است که باید فاضلاب طی کند. نوع پمپ ها و قدرت پمپ فاضلابی به کار رفته در مخزن سپتیک لیفت استیشن رابطه مستقیمی با ارتفاع عمودی انتقال فاضلاب دارد.
در بعضی از نقاط، شبکه فاضلاب در نقطه ای دور تر از ساختمان وجود دارد. در این موارد فاصله افقی نیز اهمیت می باید که پس از رسیدن فاضلاب از طبقات منفی به سطح زمین چقدر باید به شکل افقی طی شود تا به شبکه فاضلاب تخلیه شود. هر چقدر این فاصله بیشتر باشد باید از پمپ های قوی تری برای انتقال فاضلاب استفاده کرد.
پس از مشخص شدن ضوابط طراحی و انجام محاسبات مربوط به پکیج پمپاژ ساخت لیفت استیشن فاضلاب شروع می شود.
هر ایستگاه پمپاژ دارای یک مخزن است که باید فاضلاب به درون آن بریزد و از آنجا پمپ شود. این مخزن در پایین ترین طبقه ساختمان قرار می گیرد. و در بیشتر مواقع به صورت دفنی در زیر زمین دفن می شود. امروزه جنس مخزن سپتیک ایستگاه پمپاژ از پلی اتیلن می باشد. اما نوع بتنی و فایبر گلاس نیز می تواند استفاده شود. برای ساخت مخزن پلی اتیلنی باید حجم و ابعاد سپتیک به سازنده مخزن ایستگاه پمپاژ ارائه شود.
پمپ فاضلابی با توجه به حجم فاضلاب، ارتفاع عمودی پمپاژ و طول افقی انتقال فاضلاب انتخاب می شود. اما گاهی اوقات محدودیت های سایت، مانند ارتفاع کم طبقه زیرین و مدل لوله کشی ساختمان باعث می شود تا از یک پمپ دیگر استفاده شود. همچنین وجود مواد جامد درشت و بزرگ باعث می شود تا از پمپ فاضلابی خرد کن دار استفاده شود.
وظیفه کنترل عملکرد پمپ ها بر عهده تابلو برق می باشد. این دستگاه وظیفه خاموش کردن پمپ ها در مواقع اضطراری مانند خشک کار کردن پمپ ها و روشن کردن پمپ ها یا روشن کردن پمپ دوم همگی بر عهده تابلو کنترل می باشد. برای سفارش تابلو برق باید از سازنده متخصص و با تجربه تابلو برق لیفت استیشن کمک گرفت. چرا که غیر اصولی ساخته شدن تابلو برق باعث وارد آمدن خسارات جبران ناپذیر می شود.
دو سنسور سطح بالا و سطح پایین درون سپتیک لیفت استیشن فاضلاب نصب می شود. هنگام رسیدن فاضلاب به سطح بالا پمپ روشن و در هنگام رسیدن به سطح پایین پمپ ها خاموش می شوند. تعیین ارتفاع مناسب سنسور ها درون مخزن از مراحل حساس ساخت لیفت استیشن است که باید با دقت انجام شود.
آخرین مرحله ساخت ایستگاه پمپاژ فاضلاب نصب اتصالات و لوله ها می باشد. تمامی اتصالات به پمپ های فاضلابی، لوله های خروجی و لوله های ورودی باید به درستی نصب شود تا هیچگونه نشتی در محل نصب پکیج پمپاژ رخ ندهد.
گروه صنعتی آب سازه به همراه تیم تخصصی خود متشکل از مهندسین مکانیک، عمران و محیط زیست با تکیه بر تجربه 15 ساله خود در ساخت لیفت اسیتشن فاضلاب در داخل و خارج از کشور آماده ارائه مشاوره، طراحی و ساخت ایستگاه پمپاژ می باشد.
پاسخ ها